پیچ و مهره چرخ جلو تراکتور
زمانی که نیاز باشد دو یا چند قطعه به هم متصل شوند، معمولا بین این قطعات از روش های مختلفی برای اتصال آن ها استفاده می شود.
انواع اتصالات بین قطعات: اتصال دائم، اتصال سریع و اتصال موقت
اتصال دائم:
در اتصال دائم بین دو قطعه معمولا از جوشکاری و پرچکاری استفاده می شود. در این اتصال، در صورتی نیاز به جوشکاری اگر دو قطعه از یک جنس باشد می توان از جوشکاری استفاده کرد، یا بسته به نوع قطعات چه میزان قدرتی در چه سطح مقطعی نیاز باشد، می توان جوشکاری کرد. در مواقعی که جنس قطعاتی که باید اتصال دائم داشته باشند، یکی نباشد از پرچکاری برای اتصال دائم استفاده می شود که پرچکاری خود نیز به چندین صورت انجام می شود: پرچکاری گرم و پرچکاری سرد. پرچکاری گرم در قطعاتی که به حرارت حساس هستند یا به عبارتی در قطعات پلاستیکی نمیتوان از آن ها استفاده کرد. ولی می توان از پرچکاری سرد استفاده نمود.
اتصال سریع:
از پین های اتصال دهنده سریع در ابعاد و اندازه های مختلف بسته به نیرویی وارد شده و قابل کنترل، استفاده می شود. این اتصالات بسیار سریع صورت می گیرد و مقاوت بالایی دارند. ولی این مشکل اساسی لقی زیاد بین دو قطعه به وجود می آید. معمولا برای اتصال ادوات به تراکتور از این مدل اتصالات استفاده می کنند.
اتصال موقت:
در این اتصال قطعاتی که به هم متصل می شوند را می توان بدون خرابی و مشکلات دیگر از همدیگر جدا کرد به همین دلیل در بیشتر قطعات از این مدل اتصالات استفاده می کنند. این مدل اتصال توسط انواع پیچ ها صورت می گیرد. که این پیچ ها بسته به مکان نصب قطعه، نوع قطعه،میزان حرارت کاری، مقاومت مورد نیاز، تعداد قطعات،فشار یا نیرو های وارده به پیچ و جنس قطعات انتخاب می شوند.
انواع پیچ و مهره تراکتور: پیچ ها را بر اساس ابعاد، نوع رزوه ،سطح مقطع(گل پیچ) و مقاومت دسته بندی می کنند.
پیچ های بزرگ و کوچک بسته به قطعاتی که نیاز به اتصال دارند، انتخاب می شوند. در بعضی از موارد تعداد پیچ ها را زیاد کرده تا از پیچ هایی با سایز های کوچک تر استفاده کنند. پیچ ها در بعضی موارد که یکی از قطعات رزوه دار باشد، نیاز به مهره جداگانه ندارد.
پیچ ها از نظر سطحی که با آچار درگیر می شوند، در ابعاد و اندازه و اشکال مختلف ساخته شده اند که پیچ ها، با سطح مقطع شش گوش بیشترین استفاده را دارند. پیچ های آلنی سطح مقطع آن ها از قسمت دور گل پیچ صاف می باشد ولی از سمت داخل شش گوش می باشد. این پیچ ها بیشتر مرسوم می باشند چون در مکان هایی که نیاز هست گل پیچ بیرون نباشد از این پیچ ها بیشتر استفاده می کنند ولی محدودتی در مهره ی این مدل سطح مقطع وجود دارد که نمی توان از مهره های آلنی استفاده کرد.
پیچ هایی که سطح مقطع آنها با آچارهای دو سو و چهارسو باز و بسته می شوند، در مواردی که نیاز به سفت شدن زیاد پیچ هست، قابل استفاده نیست و در مواردی که به پیچ های کوچک با سطح مقطع ساده نیاز باشد، از این پیچ ها استفاده می کنند. این پیچ ها در قسمت هایی استفاده می شوند که زیاد لرزش نداشته باشند یا قطعات پلاستیکی و چوبی باشند.
پیچ هایی که در تراکتور ها بسته شده معمولا مخصوص همان قطعات ساخته شده اند. حتی رزوه ی پیچ و مهره ها مخصوص همان تراکتور می باشد. به همین منظور اگر پیچی در تراکتور خراب شده باشد باید پیچ و مهره ی مخصوص تهیه و نصب شود.
پیچ چرخ های تراکتور به دلیل قدرت زیاد تراکتور و فشار زیادی که به چرخ ها وارد می شود باید از بهترین جنس ها و دقیق ترین اندازه های همان پیچ ها تهیه شود. به دلیل نداشتن دسترسی به سطح مقطع پیچ ها، از روش های دیگری برای ثابت نگه داشتن پیچ استفاده شده است. یکی از این روش ها این است که یک قسمت از گل پیچ را حذف کرده و از همان قسمت به توپی چرخ تکیه داده میشود تا از چرخش پیچ جلوگیری شود. یا قسمت انتهایی پیچ حالت عاج دار باشد تا با فشار درون توپی قرار گیرد و مانع چرخیدن آن شود.
پیچ چرخ جلو تراکتور قابل تعویض بوده و برای باز کردن و درآوردن پیچ هایی که با فشار درون توپی قرار گرفته اند ، از ابزار مخصوص استفاده کرد تا به توپی چرخ آسیبی نرسد. در بعضی موارد که پیچ ها داخل توپی شکسته شده اند، باید پیچ بریده شده تا پیچ بریده شده زودتر تعویض گردد تا به دیگر پیچ ها آسیبی وارد نشود. پیچ های چرخ ها معمولا از نظر ابعاد و اندازه مخصوص همان چرخ ها ساخته شده اند. مانند؛ پیچ های چرخ های جلو رومانی که از قسمت گل پیچ به سمت داخل مخروطی شکل هستند تا بر روی رینگ چرخ به خوبی اتصال بر قرار کنند تا اینکه بین پیچ و رینگ لقی نباشد. رزوه های این پیچ ها ریز تر است تا مقاومت کافی برای بسته شدن داشته باشد.
پیچ های چرخ های جلوی تراکتور های فرگوسن، چون خود پیچ از سمت توپی به سمت بیرون قرار گرفته و گل پیچ یه صورت دندانه دار بوده تا در داخل توپی ثابت باش. از قسمت بیرون مهره ای که یک سمت آن حالت مخروطی بوده بسته می شود تا اینکه اتصال بین مهره و رینگ چرخ به خوبی انجام شود و لقی بین آن ها نباشد.
پیچ های چرخ های جلوی جفت دیفرانسیل، که پیچ ها در قسمت مهره به صورت مخروطی نبوده و حالت یک واشر پهن را دارد تا اینکه سطح بیشتری با رینگ درگیر باشد.
پیچ های موجود در بازار معمولا در دو رنگ طلایی و مشکی هستند که این ملاکی برای محکم بودن یا جنس پیچ تراکتور نیست. بر روی گل پیچ اعدادی حک شده که میزان مقاومت پیچ در مقابل کشش، برش، گام (فاصله ی بین شیار های رزوه) و مشخصات دیگر پیچ را نشان می دهند.در بعضی از پیچ ها که بر روی گل آن ها اعداد نوشته نشده ولی خط های بر روی گل پیچ وجود دارد که نشان دهنده ی مقاومت آن می باشد. پیچ و مهره چرخ جلو تراکتور از نظر مقاومت، تنش و برش به چند دسته تقسیم شده اند تا در جاهای مختلف قابل استفاده باشند.