پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

فاروئر

اشتراک گذاری:

فاروئر

فاروئر

کشت گندم در اکثر مناطق کشور ما به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود. یعنی از اولین مرحله خاکورزی و استفاده از گاوآهن تا آخرین مرحله که استفاده از بذرپاش یا کارنده می باشد تماما به صورت مکانیزه و با استفاده از ادوات و تراکتور صورت می گیرد. در کشت سنتی و مرسوم و معمولا آبی گندم به طور خلاصه باید گفت که ترتیب استفاده از ادوات بدین صورت می باشد. ابتدا گاوآهن شخم می زند و علف های هرز را نابود می کند، سپس دیسک کلوخ ها را خرد می کند، بعد از آن لولر زمین را تسطیح و صاف می کند. بعد از لولر، بذر پاشی صورت می گیرد و بعد از آن فاروئر، در زمین جوی هایی ایجاد می کند تا برای آبیاری، آماده شود.

در این نوع کشت گفته شده که از فاروئر استفاده می شود، معمولا آبیاری غرقابی و نشتی صورت می گیرد. و اگر آبیاری بارانی (که نوع دیگر آبیاری معمول در کشت گندم و جو می باشد) استفاده شود نیازی به استفاده از این دستگاه نمی باشد و سطح زمین به صورت صاف و بدون جوی و پشته آماده می شود.  فاروئر یا شیارکش که به آن شیارساز، شیارزن، گروِر و حتی گاهی ردیف کار هم می گویند، وسیله ایست برای ایجاد جوی و پشته های کوچک جهت کشت هایی که ابی هستند. مانند گندم یا جو آبی.

فاروئر کشاورزی به طور کلی شامل دو صفحه برگردان کوچک بوده که پشت به پشت هم قرار گرفته اند و هر کدام خاک را به یک سمت می ریزند تا یک جوی کوچک در وسط ایجاد گردد. این صفحه ها به یک پایه متصل می شوند. این دستگاه وسیله مناسبی برای ایجاد شیارهای مورد نیاز همچون جوی‌های آب کوچک در زمین‌های کشاورزی بوده که به راحتی و با سرعت بالا کار ایجاد جوی ها را انجام می دهد و تاثیر بسیار مهمی در آماده سازی نهایی زمین بر عهده دارد. معمولا این ادوات آخرین دستگاه مورد استفاده در مرحله کاشت هستند و بعد از آن ها زمین آبیاری می شود. تعداد پایه ها در این دستگاه در انواع مختلفی وجود دارد که بنا به قدرت تراکتور انتخاب می گردد.

این نوع فاروئر به صورت یک دستگاه جدا که به صورت سوار و به سه نقطه اتصال تراکتور وصل می شود، ساخته شده است و فاروئر معمول هم از همین نوع است. ذکر این نکته لازم است که در دستگاه های کارنده خطی کار یا کمبینات، یک سری اتویی یا فاروئر بین واحد های کارنده وجود دارد که کار ایجاد جوی آبیاری را انجام می دهد و در صورت استفاده از این دستگاه ها، نیازی به استفاده از فاروئر به صورت مجزا نمی باشد. این دستگاه معمولا در زمین‌هایی که به صورت جوی و پشته، کشت و آبیاری می‌شوند، برای ایجاد جوی های کوچک به منظور آبیاری محصولات که عموما به روش خطی کاشته شده‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین می توان گفت فاروئر در واقع دستگاه نهرکن کوچکی است که بیشتر برای ایجاد جوی های موردنیاز در آبیاری نشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایجاد شیارهای آبیاری مخصوصا در روش کاشت ردیفی محصولات امری ضروری می‌باشد. معمولا این دستگاه به منظور بستر‌سازی نهایی زمین کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا شیارهای مورد نیاز برای آبیاری گیاهانی که به صورت ردیفی کاشته شده‌اند ایجاد شود.

دستگاه فاروئر تشکیل شده از یک شاسی و واحد شیار بازکن یا جوی بازکن که به شاسی وصل شده است. واحد شیار بازکن هم تشکیل شده از پایه و قسمت در گیر با خاک که شبیه دو صفحه برگردان در ابعاد کوچک می باشد که از قسمت پیشانی به هم جوش خورده اند و باعث می شود تا خاک به دو طرف بریزد و یک جوی برای آبیاری ایجاد شود. شاسی فاروئر بنوان تشکیل شده از ناودانی صنعتی که با توجه به فشار کمی که تحمل می کند، مناسب می باشد. شاسی باید در ابعاد و ضخامت مناسب باشد تا تحمل فشار های وارده را داشته باشد. هرچه ابعاد شاسی بزرگ تر و ضخامت آن بیشتر باشد، شاسی قوی تر است. در مورد پیچ ها می توان گفت هرچه گرید پیچ بالاتر باشد، پیچ قوی تر است. معمولا پیچ های با گرید 8.8 که معروف به پیچ های فولادی یا خشکه هستند، برای این کار مناسب است. مهره ها نیز بهتر است از نوع قفلی یا همان تفلون دار باشد. این مهره ها در لرزش های دستگاه شل نمی شوند. البته به جای مهره قفلی، می توان از دومهره پشت سر هم نیز استفاده کرد. و در نهایت می توان راجع به پلیت ها صحبت کرد. این پلیت ها که پایه ها را به شاسی وصل می کنند، هرچه ضخیم تر باشند، قوی ترند و هرچه پهن تر باشند، فشار کمتری به شاسی فاروئر وارد می کنند. فاروئرها بیشتر در زمین های زراعی و برای تراکتورهای بزرگ تولید می شوند و در دسته ادوات و تجهیزات کشاورزی و باغبانی قرار می گیرند.

در فاروئرها، جنس قسمت های خاک ورز مثل بیلچه ها و همچنین پایه ها از اهمیت زیادی برخوردارند. البته اهمیت جنس آن ها به اندازه ادواتی مثل گاواهن یا چیزل نیست، چون فشار وارده به فاروئر بسیار کم تر از آن هاست.

فاصله عرضی پایه ها از هم قابل تغییر می باشد تا متناسب با محصول و فاصله ردیف های مورد نظر تغییر کند. نکته ای که وجود دارد، باید دقت کرد که در صورت تغییر، فاصله ی پایه های در کل عرض کار فاروئر برابر باشد. در غیر این صورت در هنگام کار مستقیم پیش نمیرود و به یک سمت متمایل می شود. یک تنظیم مهمی هم که برای فاروئر تراکتور وجود دارد آن است که با توجه به اتصال به سه نقطه تراکتور، تراز عرضی حتما باید برقرار باشد تا عمق کار برای طرفین یکسان باشد و همینطور مستقیم پشت تراکتور کشیده شود.

انواعی از فاروئرها در بازار موجود می باشد که عبارتند از فاروئر 5 ردیف با ناودانی 12، فاروئر 6 ردیف با ناودانی 12، فاروئر 7 ردیف با شاسی 12 که بیشتر در زراعت کاربرد دارند و به ترتیب 5، 6  و 7 ردیف را در زمین ایجاد می کنند. دو مدل فاروئر باغی هم وجود دارد که عبارتند از فاروئر 3 ردیف گلدانی و فاروئر 4 ردیف گلدانی که مناسب تراکتورهای باغی و گلدانی می باشد و بیشتر در باغ کاربرد دارند.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد