پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک 6 پیستون

6.550.000تومان
پمپ هیدرولیک 6 پیستون هنری یکی از پمپ های هیدرولیک متداول است که در کشاورزی و صنعت کاربرد دارد. دارای دبی 52 لیتر و فشار کاری 250 بار می باشد.

پمپ هیدرولیک 6 پیستون تقویتی

7.250.000تومان
پمپ هیدرولیک 6 پیستون تقویتی با دبی 52 لیتر و فشار کاری 300 بار، دوام و طول عمر بالایی دارد که در انواع بیل های لودری و کمپرسی ها مورد استفاده قرار می گردد.

پمپ هیدرولیک 9 پیستون

8.150.000تومان
پمپ هیدرولیک 9 پیستون هنری دارای دبی 80 لیتر و فشار کاری 200 بار می باشد. بسیار با کیفیت و با دوامی بوده و در انواع بیل های لودری و دیگر ماشین آلات کاربرد دارد.

پمپ هیدرولیک 9 پیستون 95 لیتر

9.770.000تومان
پمپ هیدرولیک 9 پیستون 95 لیتر هنری بالاترین دبی را در بین پمپ های هیدرولیک هنری دارد و همچنین فشار بالایی به اندازه های پمپ های تقویتی تحمل می کند.

پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی

8.650.000تومان
پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی به عنوان یک پمپ با فشار کاری بالا شناخته می شود که می تواند تا فشار 350 بار را در مدار هیدرولیک تحمل کند.

پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک که در زیر مجموعه قطعات یدکی بیل لودری دسته بندی میشود یکی از قطعاتی است که امروزه در انواع صنایع و ماشین الات از کاربرد دارد و یکی از اجزاء اصلی یک مدار هیدرولیک است. هر ماشین یا دستگاه، کاری انجام می دهد و برای انجام آن کار نیاز به نیرو دارد. این نیرو در ماشین ها و دستگاه ها معمولا بوسیله موتورها تامین می شوند. موتورهای بنزینی، موتورهای دیزل و موتورهای برقی (الکتروموتور) از نمونه های پرکاربرد این موتورها هستند. اما نیرو و انرژی این موتورها باید به قسمت های کاری یا به اصطلاح عملگرهای این دستگاه ها انتقال یابند تا کار مدنظر انجام شود. این نیرو با روش های مختلفی می تواند انتقال یابد از جمله روش مکانیکی (مانند اتصال چرخ دنده ها به هم)، روش الکتریکی (تولید برق توسط ژنراتور یا الترناتور و انتقال آن بوسیله سیم های برق به عملگرها) و … . یکی از این روش های انتقال نیرو، روش هیدرولیکی است. در روش هیدرولیکی، نیرو بوسیله سیال که معمولا روغن است انتقال می یابد. پمپ هیدرولیک که بوسیله موتور به چرخش در می آید، انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند. انرژی هیدرولیکی از طریق روغن به عملگرها رسیده و کار انجام می شود.

عملگرها در سیستم های هیدرولیک معمولا جک ها و هیدروموتورها هستند. جک ها توانایی بازوبسته شدن بوسیله نیروی هیدرولیک را دارند و می توانند یک نیرو در مسیر مستقیم (خطی) ایجاد کنند. اما هیدروموتورها قطعاتی هستند که بوسیله نیروی هیدرولیک شروع به چرخش می کنند و یک نیروی دورانی ایجاد می کنند.

هر پمپ هیدرولیک در یک سیستم هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد، پس خوب است اطلاعاتی راجع به سیستم های هیدرولیک داشته باشیم.

سیستم هیدرولیک

هر سیستم هیدرولیک از اجزاء مختلفی تشکیل شده است که پمپ هیدرولیک یکی از آن هاست. سیستم های هیدرولیک ممکن است بسیار ساده و با اجزاء کم و یا بسیار پیچیده و با اجزاء بسیار زیاد باشند. اما آنچه در همه آن ها مشترک است، نوع اجزاء بکار رفته در آن هاست که در تمام سیستم های هیدرولیک وجود دارند. بنابراین هر سیستم هیدرولیک از حداقل 5 جزء تشکیل شده است:

1.سیال

هر سیستم هیدرولیک نیاز به یک سیال برای انتقال نیرو دارد که در اکثر سیستم ها این سیال، روغن است.

2.مخزن (تانک)

مخزن مکانی است برای نگهداری سیال در سیستم.

3.پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک وسیله ای است که سیال را در مدار به حرکت در می آورد و به عنوان قلب تپنده سیستم محسوب می شود. درست همانند قلب در بدن انسان که باعث به حرکت در آمدن خون در رگ ها می شود.

4.شیرهای کنترل

شیرهای کنترل که باعث کنترل سیال در زمینه های مختلف می شوند باعث عملکرد درست مدار شده و می توانند یکی از پیچیده ترین قسمت های سیستم هیدرولیک باشند.

5.عملگرها

عملگرها همانطور که پیش تر نیز گفتیم، باعث انجام کار می شوند و در واقع بازوان سیستم هیدرولیک و ماشین هستند و دستگاه وظیفه خود را بوسیله عملگرها انجام می دهد. عملگرها یا جک هستند و بصورت خطی حرکت می کنند و یا هیدروموتور هستند و بصورت چرخشی کار انجام می دهند.

نمای یک سیستم هیدرولیکی

نمای یک سیستم هیدرولیکی

انواع پمپ هیدرولیک

تمام پمپ های هیدرولیک، روغن را در مدار هیدرولیک به حرکت در می آورند. اما این پمپ ها ساختار یک شکلی ندارند و در انواع مختلف ساخته می شوند.

به طور کلی پمپ ها به دو دسته تقسیم می شوند: پمپ هیدرولیک با جابجایی مثبت و پمپ هیدرولیک با جابجایی غیر مثبت.

پمپ هیدرولیک با جابجایی غیر مثبت

پمپ هایی هستند که سیال را به حرکت در می آورند اما اگر مانعی در مسیر حرکت سیال ایجاد شود، دبی این پمپ ها کم شده تا جایی که اگر خروجی پمپ به طور کامل مسدود شود، پمپ هیدرولیک می تواند هرز بچرخد و سیال هیچ حرکتی نداشته باشد. از نمونه های بارز این پمپ های هیدرولیک می توان به پمپ گریز از مرکز یا پمپ سانتریفیوژ اشاره کرد. از پمپ های هیدرولیک با جابجایی غیرمثبت بیشتر برای انتقال سیالات از جایی به جای دیگر و شبکه های انتقال آب شهری استفاده می شود. مزیت این پمپ ها، قیمت ارزان، ساختار ساده، سروصدای کم و استهلاک کم است.

پمپ هیدرولیک با جابجایی مثبت

در پمپ هیدرولیک با جابجایی مثبت این ویژگی وجود دارد که با هر دور چرخش پمپ، حتما مقداری از سیال از پمپ خارج می شود و نمی توان خروجی پمپ را به طور کامل مسدود کرد. بنابراین این پمپ های هیدرولیک برای انتقال نیرو بسیار مفید هستند و به وسیله آن ها می توان کارهایی که نیاز به قدرت و به اصطلاح زور زدن دارند را انجام داد.

خود این پمپ های هیدرولیک جابجایی مثبت به دو دسته دبی ثابت و دبی متغیر تقسیم می شوند. بهتر است ابتدا واژه دبی را تعریف کنیم. دبی پمپ یعنی مقدار سیالی که در یک زمان مشخص و در یک دور معین از پمپ خارج می شود. به طور مثال روی یک پمپ هیدرولیک نوشته شده که دبی معادل 50 لیتر در دقیقه (50L/min) را دارد، و در دفترچه پمپ توضیح داده است که دبی درج شده بر روی پمپ در 1500 دور در دقیقه است. این به این معنی است که اگر پمپ را با سرعت 1500 دور در دقیقه بچرخانیم، 50 لیتر روغن را در یک دقیقه می تواند جابجا کند. معمولا عدد درج شده برای دبی روی پمپ ها، بر مبنای 1500 دور در دقیقه و در مواردی، بر مبنای 1000 دور در دقیقه است. برای آگاهی از این موضوع حتما باید اطلاعات مربوط را از شرکت سازنده، دفترچه راهنما و یا سایت شرکت دریافت کنید.

گاهی دبی پمپ را بر حسب سی سی (cc) درج می کنند. این یعنی دبی پمپ در یک دور گردش پمپ ، مثلا 40 سی سی. یعنی اگر پمپ را یک دور بچرخانیم، 40 سی سی روغن را جابجا می کند. در این صورت به راحتی می توان محاسبه کرد که اگر پمپ با سرعت 1000 دور در دقیقه بچرخد، در یک دقیقه 40 هزار سی سی که معادل 40 لیتر هست، بوسیله پمپ جابجا می شود و اگر پمپ را با سرعت 1500 دور در دقیقه بچرخانیم، دبی پمپ 60 هزار سی سی یا 60 لیتر در دقیقه خواهد شد.

حال که مفهوم دبی پمپ را متوجه شدیم، برگردیم به بحث انواع پمپ هیدرولیک دبی ثابت و دبی متغیر. پمپ های هیدرولیک دبی ثابت یعنی پمپ هایی که در یک دور ثابت، دبی آن ها تغییری نمی کند و همیشه ثابت است. اما پمپ های هیدرولیک دبی متغیر، یعنی پمپ هایی که در یک دور ثابت، می تواند دبی آن ها تغییر کند و یک مقدار ثابت نخواهد بود.

پمپ های هیدرولیک با جابجایی مثبت انواع گوناگونی دارند که در این جا به سه نوع از متداول ترین و پرکاربردترین آن ها می پردازیم:

پمپ دنده ای (چرخ دنده ای)

این نوع پمپ ها فقط در نوع دبی ثابت وجود دارند و در دو نوع دنده خارجی و دنده داخلی تولید می گردند. ساختار پمپ هیدرولیک دنده خارجی از دو دنده تشکیل شده است که با یکدیگر درگیر هستند و چرخش یکی، دیگری را می چرخاند. جایی که دنده ها دارند از هم خارج می شوند، مکش ایجاد می شود و در طرف مقابل که دنده ها در حال فرو رفتن در یکدیگر هستند، دِهِش روغن شکل می گیرد و از این قسمت روغن به سمت سایر قسمت های مدار ارسال می گردد. این پمپ ها به علت قیمت ارزان، حجم کم و نگهداری آسان، در صنعت و سایر دستگاه ها کاربرد وسیعی دارد از جمله استفاده به عنوان پمپ هیدرولیک آسانسور، پمپ هیدرولیک بالابر، پمپ فرمان تراکتور و … . البته از معایب این پمپ می توان به نوسان در روغن خروجی، سروصدای نسبتا زیاد، ایجاد پلیسه در بعضی انواع و طول عمر کمتر اشاره کرد. پمپ هیدرولیک دنده داخلی، از دو دنده تشکیل شده است که در یکی دندانه ها در قسمت داخلی دنده و در دیگری، دندانه ها در قسمت خارجی دنده قرار گرفته اند. این پمپ ها نسبت به نوع دنده خارجی، بسیار کم سروصدا تر هستند اما نمی توانند فشار زیادی را تحمل کنند. برای همین بیشتر به عنوان شارژ پمپ و یا پمپ روغن کاری مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده خارجی

پمپ هیدرولیک دنده ای دنده خارجی

پمپ پره ای

ساختار پمپ هیدرولیک پره ای به این صورت است که یک استوانه به نام روتور، داخل پمپ می چرخد که در دیواره آن شیارهایی وجود دارد. داخل این شیارها، تیغه هایی قرار می گیرند. با چرخش روتور و به خاطر نیروی گریز از مرکز، این تیغه ها بیرون می آیند، اما پوسته پمپ اجازه نمی دهد تیغه ها به طور کامل از روتور بیرون بیایند و از آن خارج شوند. تیغه ها به شکلی در روتور قرار گرفته اند که وقتی بیرون می آیند، همانند پره عمل کرده و می توانند سیال را به حرکت در آورند. پوسته پمپ طوری طراحی شده است که می تواند در قسمتی به روتور نزدیک تر و در قسمتی دیگر از روتور دورتر باشد. بنابراین در حین کار، تیغه ها داخل روتور بطور مرتب حرکت کشویی دارند. ساختار پمپ به شکلی است که در جایی که تیغه ها در حال بیرون آمدن از روتور هستند، سیال در حال مکش به داخل پمپ و در جایی که تیغه ها در حال فرو رفتن داخل روتور هستند، سیال در حال انتقال به سمت مدار (پمپاژ) است.

پمپ های پره ای در دو نوع دبی ثابت و دبی متغیر تولید می گردند. قیمت پمپ هیدرولیک پره ای که به پمپ هیدرولیک کارتریجی هم معروف است، از پمپ های دنده ای گران تر اما از اکثر پمپ های پیستونی ارزان تر هستند.

پمپ هیدرولیک پره ای

پمپ هیدرولیک پره ای

پمپ پیستونی

پمپ های هیدرولیک پیستونی یکی دیگر از انواع پر کاربرد پمپ هیدرولیک هستند. همانطور که از نام این نوع پمپ مشخص است، در ساختار این نوع پمپ از پیستون برای انتقال و پمپاژ روغن استفاده می شود، درست همانند سرنگ. اگر خواسته باشیم طرز کار پمپ هیدرولیک پیستونی را بطور ساده بیان کنیم، باید بگوییم که ساختار پمپ هیدرولیک پیستونی، از چندین سُرنگ تشکیل شده است که به ترتیب در حال مکش سیال از مخزن به داخل سرنگ، و بعد ارسال سیال از سرنگ به داخل مدار است. در این پمپ ها بجای واژه سرنگ، از پیستون و سیلندر استفاده می کنیم.

پمپ های هیدرولیک پیستونی نیز همانند پمپ های پره ای در انواع دبی ثابت و دبی متغیر وجود دارند. این پمپ ها به طور کلی به دو دسته محوری و شعاعی تقسیم بندی می گردند. ساختار پمپ های شعاعی طوری هست که سیلندرها و پیستون ها در جهت شعاع پمپ قرار گرفته اند. یک قطعه شبیه بادامک، بر روی شافت مرکزی، پیستون ها را به ترتیب به سمت بالا هدایت می کند و سپس رها می سازد. به این ترتیب پیستون ها داخل سیلندر حرکت کرده و سیال را به حرکت در می آورند.

پمپ هیدرولیک شعاعی که پمپ هیدرولیک خورشیدی و یا رادیال نیز نامیده می شود، دارای بیشترین تحمل فشار در انواع پمپ ها است. این پمپ ها به پمپ هیدرولیک فشار بالا معروف هستند که فشار حدود 800 بار را می توانند تحمل کنند.

اما نوع دیگر این پمپ ها، پمپ های پیستونی محوری (آکسیال) هستند. یعنی سیلندرها و پیستون ها در راستای محور اصلی پمپ قرار می گیرند. پمپ های پیستونی محوری نیز در دو نوع پمپ پیستونی محوری با محور خمیده، و پمپ پیستونی محوری با صفحه زاویه گیر تولید می گردند.

در پمپ های پیستونی محوری باید سازوکاری باشد که باعث شود پیستون ها داخل سیلندرها بالا و پایین روند تا عمل مکش و دهش سیال انجام شود. برای ایجاد این سازوکار، در پمپ هیدرولیک پیستونی محوری با محور خمیده، سیلندرها (بارل) نسبت به محور اصلی و پیستون ها، زاویه دارد و خمیده است. این خمیدگی باعث می شود با چرخش شافت، بارل (سیلندرها) و پیستون ها، پیستون ها به طور منظم در داخل سیلندرها بالا و پایین روند.

در نوع دیگر پمپ های پیستونی محوری، از یک صفحه زاویه گیر استفاده شده است تا باعث بالا و پایین رفتن پیستون ها داخل سیلندرها شود. این صفحه زاویه گیر که به آن سواش پلیت (swash plate) نیز می گویند، نسبت به سیلندرها و پیستون ها ثابت است. پیستون ها به همراه مجموعه سیلندر (بارل) بر روی این صفحه می چرخند. به خاطر زاویه داشتن صفحه، پیستون ها در نیمی از صفحه زاویه گیر، در حال بالا رفتن، و در نتیجه بالا رفتن در سیلندر هستند، و در نیمه دیگر صفحه زاویه گیر، در حال پایین آمدن می باشند. وقتی پیستون ها در حال بالا رفتن هستند، سیال به سمت مدار دهش می شود و وقتی پیستون ها در حال پایین امدن داخل سیلندر هستند، عمل مکش شکل می گیرد. قطعه ای به نام صفحه خوراک دهنده در بعضی مدل ها در بالای بارل، به جدا شدن مسیر مکش و دهش سیال و همچنین عملکرد نرم تر پمپ کمک می کند.

ساختار پمپ هیدرولیک پیستونی

ساختار پمپ هیدرولیک پیستونی

در نوع دیگری از این پمپ ها، صفحه خوراک دهنده وجود ندارد و ساختار آن به گونه ای است که برای هر سیلندر و پیستون، دو شیر یک طرفه (ساچمه و فنر) در نظر گرفته شده است تا عمل

مکش و دهش به درستی انجام شود. به این نوع پمپ، پمپ هیدرولیک مایلری، پمپ هیدرولیک تراکتوری، و همچنین پمپ هیدرولیک آکسیال نیز گفته می شود.

کاربرد این نوع پمپ بیشتر به عنوان پمپ هیدرولیک کمپرسی، پمپ هیدرولیک جرثقیل، پمپ هیدرولیک تراکتور یا همان پمپ هیدرولیک بیل جلو تراکتور است و بیشتر در انواع پمپ هیدرولیک سه پیستون، پمپ هیدرولیک شش پیستون و پمپ هیدرولیک نه پیستون تولید می گردند.

پمپ هیدرولیک نه پیستون هنری

پمپ هیدرولیک نه پیستون هنری

انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب

اگر در یک سیستم هیدرولیک، پمپ دچار مشکل شد و نیاز به تعویض آن داشتید، بهترین کار انتخاب پمپ هیدرولیک با همان مشخصات قبلی است. اگر دقیقا همانند پمپ قبلی پیدا کردید که مشکلی نیست، اما اگر  ناچار به انتخاب پمپ دیگری هستید، باید به مشخصات آن دقت کنید. این مشخصات عبارتند از نوع پمپ (دنده ای، پره ای، پیستونی)، حداکثر فشار قابل تحمل (فشار پمپ)، دبی پمپ، حداقل و حداکثر دور پمپ، شکل شافت پمپ، ابعاد پمپ، جهت چرخش پمپ (چپ گرد یا راست گرد) و شکل فلانج پمپ (قسمتی که پمپ به موتور یا گلدانی بسته می شود). همچنین دقت کنید در بعضی پمپ ها، یک شیر هیدرولیک همانند فشار شکن یا نوع دیگری، گنجانده شده است.

پس از دقت در ویژگی های پمپ، موضوع دیگری که در انتخاب پمپ اهمیت پیدا می کند، برند و سازنده آن است. قطعا پمپ با یک برند خوب و معتبر، هم طول عمر بالایی دارد و هم قابلیت اعتماد بیشتری خواهد داشت تا دستگاه عملکرد درستی داشته باشد.

پمپ ها قلب یک سیستم هیدرولیک هستند. پمپ جایی است که انرژی مکانیکی به انرژی سیالی تبدیل می شود. یعنی یک توان چرخشی یا رفت و برگشتی به سیال(روغن) منتقل می شود و دبی و سرعت حرکت سیال را چندبرابر می کند. همانطور که قلب یک انسان، به خون ورودی به قلب، انرژی داده و باعث می شود تا خون با سرعت به قسمت های مختلف بدن برسد، پمپ هم شبیه به همین کار، سیال را با سرعت بالا به قسمت های مختلف که عموما عملگر ها(جک ها) هستند، می رساند.

پمپ 6 پیستون

مشخصات کاری پمپ 6 پیستون ساده و پمپ 6 پیستون تقویتی یا سوزنی شبیه به هم هستند.

پمپ های هیدرولیک بنوان از انواع پمپ های پیستونی محوری می باشد که از نوع جابجایی مثبت می باشند بدین معنی که به ازای هر دور چرخش محور پمپ، حتما خروجی خواهیم داشت و شبیه پمپ سانتریفیوژ حالت هرزگرد که دور بزند و خروجی نداشته باشیم، وجود ندارد. در مداری که پمپ پیستونی بکاربرده شده است، احیانا اگر در هر نقطه از مدار هیدرولیک مسیر مسدود شود یا فشار کاری بیش از حد بالا رود، شیرهای اطمینان یا شیرهای فشارشکن وارد عمل شده و سیال را به سمت مخزن هدایت می کنند. و اگر شیر اطمینان در مدار نباشد منجر به نشتی خیلی زیاد و یا ترکیدگی شیلنگ ها می گردد. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که وظیفه پمپ تنها تولید دبی است و فشار در اثر مقاومت در برابر جریان سیال ایجاد می شود. به طور مثال اگر در یک مدار خروجی پمپ فقط به مخزن وصل شود هیچ فشار در پمپ ایجاد نمی شود و فشار به اندازه فشار اتمسفر می شود و اگر یک عملگر در مدار داشته باشیم که باید باری را جابه جا بکند یک مقدار بار یا فشار کاری به سیستم اعمال می کند و پمپ باید بتواند بر این فشار غلبه کند.

ساختار پمپ شش پیستون یا نه پیستون آکسیال بدین صورت است که در آن شش یا نه پیستون روی محیط یک صفحه دایره ای قرار دارند. این صفحه که سواش پلیت یا صفحه کج نام دارد از این قرار است که عمود بر شافت پمپ نیست و یک مقداری زاویه گرفته است. همین زاویه باعث می شود پیستون ها حرکت رفت وبرگشتی به خود بگیرند و در ترکیب با سرعت چرخشی که صفحه دارد منجر به آن می شود که پیستون ها در یک نیم دایره مکش سیال و در نیم دایره بعدی فشار و خروج سیال را داشته باشند. پیستون ها در یک بلوک سیلندر قرار دارند و توسط یک فنر به صفحه کج چسبیده اند. پیستون ها با رفت و برگشت خود مثل یک سرنگ سیال را به داخل مکیده و با فشار به بیرون می فرستند. این پمپ ها از جمله پمپ های با دبی بالا محسوب می شوند و دبی در آن به میزان زاویه دار بودن صفحه، تعداد و قطر پیستون ها بستگی دارد که هر چه بیشتر باشند، دبی پمپ بیشتر است.

یک سری فاکتورها برای انتخاب پمپ مؤثر هستند که عبارتست  از، جابجایی حجمی پمپ که بدین معنی که با چرخش یک دور پمپ چه حجم از سیال به مدار تزریق می شود، فاکتور بعدی فشار کاری است که یعنی چه میزان فشار را پمپ می تواند تحمل بکند و و بیشینه فشاری را نشان می دهد که پمپ در آن کار معمولی خود را می تواند انجام دهد، نوع کاربرد پمپ که به طور مثال بالابرها، دستگاه های پرس، فرانت لودرهای کشاورزی و … یک عامل انتخاب پمپ است.

اما یک فاکتور مهم در انتخاب پمپ، برند شرکت سازنده آن است. پمپ های پیستونی شرکت بنوان از برند معتبر هنری  می باشد. صنایع هیدرولیک هنری در سال 1370 توسط مرحوم محمد علی هنری شروع به فعالیت در زمینه تعمیر و عیب یابی سیستم های هیدرولیک (راهسازی. صنعتی)کرد. پس از مدتی ایده طراحی و ساخت پمپ های  هیدرولیک  آکسیال  در ذهن ایشان پرورش یافت و با کسب تجربه و  تخصص در صنعت هیدرولیک ایران و با استفاده از پتانسیل مهندسین متخصص و با تجربه این مرز  و بوم. تحقیقات میدانی و علمی وسیعی در رابطه با پمپ های هیدرولیک   انجام دادند و مفتخر به دریافت عنوان اولین تولید کننده پمپ های پیستونی در ایران گشتند که نتیجه آن تولید سالیانه  هزاران پمپ هیدرولیک و عرضه در بازارهای داخلی و خارجی می باشد.

یکی از کاربردهای متداول این گونه پمپ ها در بیل لودری های تراکتوری یا فرانت لودر ها می باشد. جایی که دبی تولید شده توسط سیستم هیدرولیک تراکتور پاسخگوی نیاز هیدرولیک بیل نیست و در اینجا پمپ در کنار دیگر ملحقات سیستم هیدرولیک از قبیل مخزن و شیر یک سیستم هیدرولیک کاملا مستقل را فراهم می کند که فقط از پی تی او تراکتور برای تأمین توان دورانی پمپ استفاده می کند.

به طور خاص پنج نوع پمپ پیستونی آکسیال از محصولات معتبر شرکت هنری نسبت به دیگر پمپ ها بیشتر کاربرد دارد. مخصوصا در بیل های لودری تراکتوری انواع پمپ های پیستونی کاربرد زیادی دارند. این پنج نوع پمپ عبارتست از، پمپ هیدرولیک 9 پیستون ساده، پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی، پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی 95 لیتر، پمپ هیدرولیک 6 پیستون تقویتی و پمپ هیدرولیک 6 پیستون تقویتی. در ادامه مشخصات کاری هر یک از این پمپ ها را ذکر می کنیم.

مشخصات کاری پمپ 6 پیستون ساده و پمپ 6 پیستون تقویتی یا سوزنی شبیه به هم هستند. مشخصات این پمپ ها از این قرار است، دبی 52.15 لیتر را در 1000 دور تأمین می کند، وزن پمپ 13 کیلوگرم، حداکثر فشار پیوسته یعنی بیشینه فشاری که به طور مداوم می تواند تحمل کند 250 بار، حداکثر فشاری که در طی زمان 20 ثانیه می تواند تحمل کند 270 بار و بیشترین فشاری که به صورت لحظه ای یا در زمان خیلی کم تحمل می کند 300 بار می باشد. علاوه بر اینها حداکثر سرعت پیوسته پمپ 1000 دور بر دقیقه و حداقل آن 300 دور بر دقیقه می باشد. تنها تفاوتی که بین پمپ شش پیستون تقویتی و ساده وجود دارد آن است که پمپ تقویتی دوام و طول عمر بالاتری دارد.

مشخصات کاری پمپ نه پیستون ساده ساخت شرکت هنری از این قرار است، دبی 81.1 لیتر را در 1000 دور تأمین می کند، وزن پمپ 19 کیلوگرم، حداکثر فشار پیوسته یعنی بیشینه فشاری که به طور مداوم می تواند تحمل کند 270 بار، حداکثر فشاری که در طی زمان 20 ثانیه می تواند تحمل کند 285 بار و بیشترین فشاری که به صورت لحظه ای یا در زمان خیلی کم تحمل می کند 300 بار می باشد. علاوه بر اینها حداکثر سرعت پیوسته پمپ 1000 دور بر دقیقه و حداقل آن 300 دور بر دقیقه می باشد.

مشخصات کاری پمپ نه پیستون تقویتی ساخت شرکت هنری از لحاظ دبی، وزن و حداقل و حداکثر سرعت پیوسته پمپ، کاملا شبیه به پمپ نه پیستون ساده می باشد و فقط فشار کاری آن متفاوت است.  حداکثر فشار پیوسته یعنی بیشینه فشاری که به طور مداوم می تواند پمپ نه پیستون تقویتی تحمل کند 285 بار، حداکثر فشاری که در طی زمان 20 ثانیه می تواند تحمل کند 300 بار و بیشترین فشاری که به صورت لحظه ای یا در زمان خیلی کم تحمل می کند 350 بار می باشد.

پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی 95 لیتر، از نظر انواع فشار کاری شبیه پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی می باشد، فقط دبی تولیدی آن بیشتر است که 95 لیتر می باشد.

صنایع هیدرولیک هنری

صنایع هیدرولیک هنری در سال 1370 توسط مرحوم محمد علی هنری شروع به فعالیت در زمینه تعمیر و عیب یابی سیستم های هیدرولیک (راهسازی و صنعتی) کرد. پس از مدتی ایده طراحی و ساخت پمپ های هیدرولیک آکسیال در ذهن ایشان پرورش یافت و با کسب تجربه و تخصص در صنعت هیدرولیک ایران و با استفاده از پتانسیل مهندسین متخصص و با تجربه این مرز و بوم تحقیقات میدانی و علمی وسیعی در رابطه با پمپ های هیدرولیک انجام دادند و مفتخر به دریافت عنوان اولین تولید کننده پمپ های پیستونی در ایران گشتند که نتیجه آن تولید سالیانه هزاران پمپ هیدرولیک و عرضه در بازارهای داخلی و خارجی می باشد. کیفیت پمپ های هنری با خیلی از نمونه های خارجی برابری می کند و حتی در مورد بعضی برندهای خارجی که در بازار ایران هم رایج هستند، کیفیت بالاتر و همچنین قیمت پایین تری دارد.

بنوان

شرکت بنوان به عنوان یک شرکت متخصص در زمینه ادوات و قطعات کشاورزی، افتخار نمایندگی برند پمپ های هیدرولیک هنری را دارد. این شرکت قیمت تمام محصولات خود و همچنین پمپ هیدرولیک هنری را نیز از قیمت پمپ هیدرولیک دیجی کالا و سایر مراکز فروش پمپ هیدرولیک، پایین تر قرار داده تا ضمن حفظ کیفیت ادوات و قطعات، محصولات خود را با پایین ترین قیمت به دست مصرف کنندگان عزیز برساند. همچنین مشتریان عزیز می توانند از مشاوره رایگان مهندسین ما در انتخاب محصول استفاده نمایند. امید است تا همیشه خدمتگزار مردم عزیز ایران باشیم.

سوالات متداول

پمپ هیدرولیک وسیله ای است که انرژی مکانیکی یک موتور را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند. نیرو در سیستم هیدرولیک توسط یک سیال مایع که معمولا روغن است، به قسمت های مختلف سیستم، انتقال می یابد. عملگرها  در سیستم هیدرولیک که یا جک هستند و یا هیدروموتور، وظیفه انجام دادن کار را برعهده دارند که توسط همین سیال به حرکت در می آیند.

مطمئن ترین راه برای تشخیص سلامت پمپ هیدرولیک، این است که دبی و فشار پمپ هیدرولیک را اندازه گیری کنید. برای اندازه گیری دبی، می توان شلنگ خروجی پمپ را در یک ظرف گذاشت و در زمان مشخص،دبی را اندازه گیری کرد. برای اندازه گیری فشار نیز می توان یک فشارشکن به همراه فشارسنج به خروجی پمپ وصل کرد و فشار آن را اندازه گیری کرد.

وقتی پمپ هیدرولیک خراب می شود، معمولا دبی پمپ کم می شود و فشار نیز افت می کند. همچنین ممکن است روغن نیز داغ شود. با بوجود امدن این علائم در پمپ، عملکرد سیستم افت می کند، قدرت دستگاه کم می شود و یا به طور کل از کار می افتد.

پمپ های هیدرولیک نسبت به نوع پمپ و خرابی بوجود آمده، در اکثر موارد قابل تعمیر هستند. حال ممکن است قطعه ای تعویض شود و یا توسط تراشکار اصلاح شود.

پمپ هیدرولیک برقی در واقع یک مجموعه شامل الکتروموتور، پمپ هیدرولیک، شیرهای هیدرولیک، و مخزن روغن است که برای استفاده ابزارالات هیدرولیکی مثل پرس، کابل بر و … مورد استفاده قرار می گیرد. این مجموعه دارای خروجی های روغن برای ابزار مورد نظر است و در انواع مختلف تولید و عرضه می گردد.

پمپ هیدرولیک توسط یک موتور به چرخش در می آید و بوسیله قطعاتی که داخل آن وجود دارد، روغن را از مسیر ورودی، مکش نموده و به سمت خروجی پمپ (خط فشار) ارسال می کند.

پمپ ها انواع مختلفی دارند و ساختمان داخلی هرکدام متفاوت است طوری که هر کدام به یک روش روغن را به جریان می اندازند.

از انواع پرکاربرد پمپ ها می توان به پمپ پیستونی، دنده ای و پره ای اشاره کرد.

امروزه اکثر خودروها دارای فرمان هیدرولیکی هستند. هر سیستم هیدرولیک نیاز به یک پمپ هیدرولیک دارد تا بتواند روغن را در سیستم به جریان بیندازد. سیستم فرمان هیدرولیک خودرو هم از این قاعده مستثنا نیست و دارای یک پمپ هیدرولیک است تا روغن در سیستم به جریان بیفتد. این سیستم هیدرولیک کمک می کند راننده به راحتی و با نیروی کم، فرمان خودرو را بچرخاند.

امروزه اکثر خودروها دارای فرمان هیدرولیکی هستند. هر سیستم هیدرولیک نیاز به یک پمپ هیدرولیک دارد تا بتواند روغن را در سیستم به جریان بیندازد. سیستم فرمان هیدرولیک خودرو هم از این قاعده مستثنا نیست و دارای یک پمپ هیدرولیک است تا روغن در سیستم به جریان بیفتد. این سیستم هیدرولیک کمک می کند راننده به راحتی و با نیروی کم، فرمان خودرو را بچرخاند.

پمپ هیدرولیک فرمان معمولا توسط یک تسمه به پولی میل لنگ متصل می شود و شروع به چرخش می نماید و روغن را از مخزن هیدرولیک مکش کرده و در سیستم هیدرولیک به جریان می اندازد. این روغن در هنگام چرخاندن فرمان، وارد جک های مخصوص فرمان شده و به حرکت فرمان کمک می کند.

اکثر پمپ های فرمان خودرو از نوع پره ای هستند.

روغن دادن پمپ می تواند از قسمت های مختلف آن باشد. یکی از این قسمت ها، اتصالات ورودی و خروجی پمپ است. شُل بودن این اتصالات یا خرابی آب بندهای آن ها، موجب نشتی روغن می شود.

پوسته پمپ از قسمت های مختلفی تشکیل شده و در جاهایی که به هم متصل می شوند، ممکن است نشتی روغن ایجاد شود. تکان های شدید و ضربه، آسیب دیدن پوسته در حین تعمیر و همچنین استهلاک اب بندهای آن ها، موجب این نشتی است. و در نهایت می رسیم به کاسه نمد پمپ. در اکثر پمپ ها یک کاسه نمد و یا سیل گروپ در قسمت شافت پمپ وجود دارد. این قطعه به مرور زمان مستهلک شده و موجب نشتی روغن می شود. همچنین اگر به هر دلیل فشار روغن داخل پوسته پمپ بالا رود، کاسه نمد خراب شده و نشتی روغن بوجود می آید.

صدای غیر طبیعی پمپ هیدرولیک معمولا از این حالات خارج نیست: یکی هوا کشیدن پمپ در مسیر مکش است. این موضوع می تواند از سوراخ بودن مسیر مکش و یا کم بودن روغن مخزن باشد.

مورد بعدی نرسیدن روغن کافی به پمپ است. اگر مسیر مکش روغن دچار گرفتگی باشد و یا روغن خیلی سفت باشد، موجب پدیده کاویتاسیون و صدای پمپ می شود.

و مورد آخر خرابی قطعات داخلی پمپ است که می تواند موجب صدا و لرزش پمپ گردد.

قابل ذکر است که گاهی صدا از خود پمپ نیست، بلکه از موتور و یا اتصالات موتور به پمپ (کوپلینگ ها) می تواند باشد.

ساختن پمپ هیدرولیک نیاز به دانش فنی بسیار بالایی دارد. تا کنون در ایران پمپ های دنده ای دنده خارجی، پره ای، پیستونی مایلری و پیستونی شعاعی ساخته شده است.

تعمیر پمپ هیدرولیک نیازمند سال ها تجربه و داشتن دانش فنی در این زمینه است. پمپ ها انواع مختلفی دارند و هرکدام از ان انواع، توسط شرکت های مختلف و با شکل منحصر به فرد خود ساخته شده اند. بنابراین فقط یک تعمیرکار خبره می تواند از عهده تعمیر هر نوع پمپی برآید.

هواگیری به معنی خارج کردن هوا از مسیر مکش و پوسته پمپ و رساندن روغن به قسمت های داخلی پمپ است تا پمپ در ابتدای کار خود، بدون روغن کار نکند و مستهلک نشود.

پمپ ها با توجه به نوعی که دارند، به صورت متفاوتی می توانند هواگیری شوند. بعضی پمپ ها با باز کردن یک پیچ بر روی بدنه، بعضی با باز کردن لوله خروجی پمپ، و برخی با روش های دیگر هواگیری می شوند.

بعضی از پمپ ها نیاز به هواگیری ندارند و برخی دیگر بسیار به هواگیری حساس هستند طوری که اگر هواگیری نشوند، در عرض چند دقیقه پمپ می سوزد.

برای اینکه بدانید هر پمپ چطور هواگیری می شود، نیاز به دانش و تجربه در این زمینه دارید و بهتر است با یک مکانیک خبره مشورت کنید.

پمپ های هیدرولیک به طور کلی به دو نوع “با جابجایی مثبت”، و “با جابجایی غیر مثبت” تقسیم بندی می شوند.

در پمپ های با جابجایی غیر مثبت، با چرخش پمپ، بنابه شرایط، ممکن است خروجی داشته باشیم یا نداشته باشیم. مثل پمپ های گریز از مرکز آب که اگر خروجی آن را ببندیم، ابی از آن خارج نمی شود و برای پمپ هم مشکلی بوجود نمی اید.

اما در پمپ های با جابجایی مثبت، با هر دور چرخش پمپ، باید خروجی داشته باشیم (اگر پمپ در حالت دبی صفر تنظیم نشده باشد)، و اگر خروجی پمپ را ببندیم، موجب خرابی پمپ، ترکیدن آن و یا خرابی سایر قسمت ها می گردد. پمپ های با جابجایی مثبت توانایی کار در فشارهای بالا را دارند.

پمپ های هیدرولیک با جابجایی مثبت انواع مختلفی دارند، اما سه نوع آن از همه رایج ترند: پمپ دنده ای، پمپ پره ای و پمپ پیستونی.

پمپ های دنده ای خود به دو نوع دنده داخلی و دنده خارجی تقسیم می شوند.

پمپ های پره ای نیز در انواع متقارن و نا متقارن، و دبی ثابت و دبی متغیر وجود دارند.

پمپ های پیستونی نیز در دو نوع شعاعی و محوری وجود دارند.

نوع محوری علاوه بر “دبی ثابت” و “دبی متغیر” بودن،  به انواع “محوری با محور خمیده”، و “محوری با صفحه زاویه گیر” تقسیم بندی می گردند.

دبی پمپ به معنی مقدار حجم روغن خروجی پمپ در واحد زمان است. به طور مثال اگر دبی پمپی 40 لیتر بر دقیقه در 1500 دور باشد یعنی این پمپ اگر با سرعت 1500 دور در دقیقه بچرخد، در هر دقیقه 40 لیتر روغن را جابجا می کند.

سیستم هیدرولیک وظیفه انتقال نیروی موتور را به قسمت های کاری (جک ها و هیدروموتورها) برعهده دارد. در این سیستم، پمپ روغن را به گردش در می اورد، درست همانند قلب که در بدن خون را به گردش در می اورد. این پمپ بوسیله یک موتور به چرخش در می آید و انرژی مکانیکی موتور را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند.

سیستم هیدرولیک وظیفه انتقال نیروی موتور را به قسمت های کاری (جک ها و هیدروموتورها) برعهده دارد. در این سیستم، پمپ روغن را به گردش در می اورد، درست همانند قلب که در بدن خون را به گردش در می اورد. این پمپ بوسیله یک موتور به چرخش در می آید و انرژی مکانیکی موتور را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند.

کارتریج در سیستم هیدرولیک به قطعه ای گفته می شود که درون یک قطعه یا قسمت دیگر قرار می گیرد. به عنوان مثال یک فشارشکن کارتریج، فشارشکنی است که داخل پوسته شیر قرار می گیرد. اما یک فشارشکن غیر کارتریج، فشارشکنی است که روی یک بلوک پیچ می شود و یا با شلنگ به مدار متصل می گردد.

این موضوع در مورد پمپ ها نیز صادق است. البته در این مورد بیشتر پمپ پره ای مدنظر است. ساختمان پمپ پره ای طوری است که قطعه اصلی پمپ (شامل روتور، استاتور و پره ها)، درون پوسته آن جا می گیرد. به این قسمت پمپ، کارتریج پمپ می گویند و برای همین هم پمپ های پره ای به پمپ های کارتریجی معروف هستند.

سیستم هیدرولیک وظیفه انتقال نیروی موتور را به قسمت های کاری (جک ها و هیدروموتورها) برعهده دارد. در این سیستم، پمپ روغن را به گردش در می اورد، درست همانند قلب که در بدن خون را به گردش در می اورد. این پمپ بوسیله یک موتور به چرخش در می آید و انرژی مکانیکی موتور را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد