پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

قطعات بیل لودری

اشتراک گذاری:

قطعات بیل لودری

بیل لودری 4 جک

یک بیل لودری چهار جک جفت فشار را نشان می دهد

بیل لودری یکی از ادوات جالب و پرکاربرد است که که با نصب آن به روی تراکتور، بسیار به کمک کشاورزان می آید و کار آنها را ساده تر می کند. بیل لودری برای بار کردن مواد و محصولات کشاورزی و کود و خوراک دام در دامداری ها بسیار کارایی دارد. فرانت لودر بدون اینکه محدودیت زیادی برای تراکتور ایجاد کند، فقط شافت خرمنکوب تراکتور را به صورت دائمی برای راه اندازی پمپ هیدرولیک به کار می گیرد و اتصال سه نقطه و خروجی های هیدرولیک تراکتور آزاد است و می توان ادوات کششی را به آن متصل کرد. قطعات یدکی بیل لودری زیاد است و اجزای اصلی آن شامل پمپ هیدرولیک، شیر هیدرولیک، جک ها، باکت، بوم و شاسی و آهن آلات می شود. انتخاب پمپ و شیر متناسب با اهداف کار و اتصال صحیح آنها، انتخاب بیل چهار جک یا سه جک از جمله مواردی است که در استفاده از قطعات یدکی بیل لودری باید مورد توجه واقع شود.

اصول کاری بیل های لودری

بیل لودری یکی از ادوات پرکاربرد کشاورزی می باشد. بیل لودری تشکیل شده از باکت و بوم یا بازو و شاسی و دیگر اجزا که به تراکتور وصل شده و کارایی لودر را به تراکتور می دهد. بیل لودری تراکتور یا فرانت لودر تراکتوری در کشاورزی و دامپروی برای بار کردن مواد و مصالح و یا کود استفاده می شود. با توجه به اینکه لودر راه سازی یک وسیله گران می باشد و حتی اجاره آن هم برای کشاورزان با مشکلات همراه است، بیل های لودری تراکتور، یک گزینه خیلی خوب می باشد که تا حد زیادی نیاز به وسیله برای بارکردن مواد به کامیون یا تریلی را مرتفع می سازد. البته مقیاس و وزن کاری بیل های تراکتوری کمتر از لودر راهسازی می باشد ولی به توجه به اینکه کارهای کشاورزی از حیث ابعاد و جرم معمولا سبک می باشد، در غالب موارد، این وسیله برای کشاورزان کافی می باشد.

بیل لودری جزء ادواتی است که در همه انواع آن با سیستم هیدرولیک کار می کنند. بیل لودری ها سبک را می توان با تراکتورهایی که چهار خروجی هیدرولیک دارند، راه اندازی کرد. البته این بیل لودری ها سرعت و قدرت پایینی دارند چرا که دبی سیستم هیدرولیک تراکتور پایین می باشد. قطعات بیل لودی شامل بوم، باکت، شاسی، جک هیدرولیک و شیلنگ ها می باشد. قیمت پایین یک مزیت این نوع بیل ها می باشد. بیل های سبک گفته شده به دلیل توان پایین چندان در بازار رایج نیست و بیل های لودری که در بازار متداول هستند دارای یک سیستم هیدرولیک مجزا از تراکتور بوده و با قدرت و سرعت بالا می باشند. در بیل های رایج، یک سیستم هیدرولیک شامل پمپ، شیر، مخزن هیدرولیک، جک ها و شیلنگ وجود دارد. پمپ هیدرولیک، توان و دوران خود را از محور خرمنکوب تراکتور می گیرد. با استفاده از این بیل ها، خروجی های هیدرولیک تراکتور و اتصال سه نقطه آن کاملا آزاد است و می توان سایر ادوات را در صورت نیاز به تراکتور متصل کرد. این بیل های لودری فقط شافت پی تی او را به طور کامل به خود اختصاص می دهند و شاسی و آهن آلات بیل هم به شاسی و قسمت جلو تراکتور سوار می شود. البته شافت پی تی او به طور دائم اختصاص به بیل لودری پیدا می کند و معمولا دیگر اتصال آن به پمپ، باز و بسته نمی شود. بیل های لودری در انواع سه جک و چهار جک، بازودار یا تعادلی و ساده و جفت فشار و تک فشار در بازار موجود است. بیل های جفت فشار که در واقع جک بازوی آنها جفت فشار می باشد، بیشتر مناسب تراکتورهای جفت دیفرانسیل می باشد.

قطعات بیل لودری

قطعات بیل لودری شامل پمپ پیستونی، شیرهای کنترل جهت، مخزن روغن هیدرولیک، جک های بیل لودری یک طرفه یا دوطرفه، شیلنگ ها و اتصالات، باکت، بوم یا بازو و دیگر اتصالات می باشد. پمپ های استفاده شده در بیل های لودری جزء پمپ های پیستونی آکسیال می باشند که در رده پمپ های با فشار بالا تقسیم بندی می شوند. پمپ بیل لودری ها با واسطه های از قبیل تبدیل 6 خار 8 خار فولادی و گلدانی به شافت تواندهی تراکتور وصل می شود و با 540 دور بر دقیقه می چرخد. پمپ های پیستونی معمول در بیل های لودری پمپ های هیدرولیک شش پیستون و پمپ های هیدرولیک نه پیستون می باشد. پمپ شش پیستون دبی کمتری نسبت به پمپ نه پیستون تولید می کنند و همین طور فشار و بار کمتری را در سیستم هیدرولیک تحمل می کنند. هر کدام از پمپ های شش و نه پیستون در انواع ساده و تقویتی وجود دارد. تفاوت پمپ های ساده و تقویتی بیشتر در فشاری است که تحمل می کنند. پمپ های نه پیستون در بیل های لودری رواج بیشتری دارد و بیشترین دبی و بالاترین تحمل فشار را در بین اینها، پمپ نه پیستون تقویتی دارد که تا فشار 350 بار را می تواند تحمل کند. این پمپ ها معمولا از برند هنری هستند که در بین بهره برداران شناخته شده می باشد. نکته ای که در تعمیر پیستون این نوع پمپ ها وجود دارد آن است که قطر پیستون در برندهای مختلف با هم متفاوت است و باید در تأمین قطعات یدکی و تعمیرات پمپ مد نظر قرار بگیرد. در پمپ هنری قطر پیستون در پمپ نه و شش یکسان است اما انحنای تحتانی آنها متفاوت است.

پمپ 9 پیستون هنری

پمپ 9 پیستون هنری در شکل نشان داده شده است

قطعه یدکی دیگر در بیل لودری شیرهای هیدرولیک می باشد. شیرهای هیدرولیک از نوع شیرهای کنترل جهت هستند که مسیر روغن از پمپ به جک ها و برگشت به مخزن را تعیین می کنند. شیرهای بیل لودری، شیرهای پک بوده که معمولا دارای دو لیور یا دسته می باشد. هر لیور یک جک یا دوجک را به صورت همزمان فرمان می دهد و یک لیور برای جک های بازو و یک لیور برای جک های باکت استفاده می شود. شیرهای هیدرولیک هم مثل پمپ ها دارای دبی مخصوص به خود هستند که باید در انتخاب شیرها دقت شود تا متناسب با دبی پمپ ها باشند چون در غیر این صورت منجر به داغ شدن روغن می شود. همینطور قطر سوراخ های آن هم بررسی شود و شیلنگ های هم اندازه قطر های شیر به آن وصل شود. معمولا قطر سوراخ های شیر ½ و ¾ اینچ می باشد. روی همه شیرهای مورد استفاده در بیل لودری یک شیر فشار شکن هم نصب می باشد تا در صورت ایجاد اضافه بار به سیستم، روغن را به سمت مخزن بفرستد و از آسیب دیدن قطعات و یا ترکیدگی شیلنگ ها جلوگیری کند. بعلاوه شیر فشار شکن، فشار کاری مدار را هم تنظیم می کند. شیرهای بیل لودری دستی و فنری می باشند یعنی دستی تغییر وضعیت می دهند و بصورت خودکار و فنری به حالت وسط برمی گردند. در حالت وسط هم یک شیر بایپاس می باشند که روغن را به سمت مخزن هداست می کنند. یک از ویژگی های مهم در شیرها همزمان یا غیر همزمان بودن آن است. در شیر همزمان هر دو دسته می توانند با هم و به صورت همزمان کار کنند ولی در شیر غیر همزمان در هر لحظه فقط یک لیور یا یک شیر می تواند فعال باشد.

شیر دو دسته هیدرولیکی

شیر دو دسته یا دولیوری، در شکل نشان داده شده است

جک های هیدرولیک دیگر قطعات یدکی بیل لودری می باشند که به عنوان یک عملگر در سیستم هیدرولیک مطرح می باشند و بوم و باکت را باز و بسته می کنند و در واقع تعیین کننده قدرت و توان سیستم هیدرولیک می باشند. در جک هیدرولیک، نیروی سیال به توان مکانیکی و حرکتی تبدیل می شود. جک های بوم در بیل های لودری در دو نوع جفت فشار و تک فشار موجود هستند. جک تک فشار یا یک طرفه فقط یه شیلنگ به آن متصل می شود و در یک جهت با اعمال نیرو و قدرت کار انجام می دهد و در جهت دیگر معمولا در بیل ها به صورت وزنی و در اثر سنگینی بازو و شاسی و بدون اعمال نیرو کار می کند. جک دو فشار هم در هر دو جهت اعمال نیرو می کند و معمولا در تراکتور جفت استفاده می شود. بیل لودری که مجهز به جک بوم جفت فشار باشد در حدی است که می تواند با اعمال نیرو در هر دو جهت و به سمت پایین، چرخ های جلو تراکتور را از زمین بلند کند. بیل لودری سه جک فقط یک جک در قسمت باکت دارد و بیل لودری جهار جک دو جک در باکت دارند. جک های مورد استفاده در باکت همیشه، جک های جفت فشار می باشند. نکته ای که وجود دارد آنکه جک ها برای تراکتورهای مختلف متفاوت هستند. به طور مثال جک بیل لودری تراکتور فرگوسن 475 با جک بیل لودری تراکتور 399 متفاوت است.

یک مدل جک دو طرفه هیدرولیک را نشان می دهد

 قطعه یدکی هیدرولیکی دیگر در بیل های لودری شیلنگ ها هستند و همانطور که گفته شد باید دقت شود که متناسب با قطر سوراخ های شیر انتخاب شوند. همچنین روغن هیدرولیک و مخزن روغن هیدرولیک هم جزء اجزاء سیستم هیدرولیک هستند که باید در انتخاب آنها به استانداردهای لازم توجه شود. مخصوصا در مخزن هیدرولیک باید به حجم آن، جنس، قطر منافذ ورود و خروج و غیره دقت شود.

از دیگر قطعات بیل لودری رابط پمپ به شافت خرمنکوب می باشد. برای اتصال پمپ به شافت خرمنکوب از رابط پمپ به شافت استفاده می شود. این قطعه به کمک صفحاتی پمپ را به بدنه تراکتور متصل می کند و اسامی دیگری مثل گلدانی و واسط پمپ و فلانچ نیز دارد. در واقع گلدانی از یک طرف به پمپ و از طرف دیگر به صفحه اطراف پی تی او نصب می شود. برای اتصال شافت پمپ به شافت خرمنکوب تراکتور از یک واسط 6 به 8 خار استفاده می شود که سمت 8 خار آن به پمپ و سمت 6 خار آن به تراکتور وصل می شود. به این واسطه کوپلینگ 6 به 8 خار هم گفته می شود که باید سختی بالایی داشته باشد تا دچار خوردگی نشود. استفاده از واسط گلدانی و کوپلینگ بیشتر برای تراکتورهای فرگوسن کاربرد دارد و در تراکتور رومانی اتصال متفاوت است. برای اتصال پمپ به تراکتور رومانی از شافت و صفحه رومانی استفاده می شود. بدین صورت که صفحه انتهای گیربکس که اطراف شافت خرمنکوب را گرفته است، باز شود و بجای آن یک صفحه رومانی بسته می شود. شافت پی تی او اصلی تراکتور هم با شافت رومانی یا شافت پی تی او رومانی تعویض شود. این شافت که یک سر آن نری و سر دیگر آن مادگی است، از سمت نری داخل گیربکس قرار می گیرد. پمپ هیدرولیک توسط چهار پیچ به صفحه رومانی متصل می شود و شافت آن داخل قسمت مادگی شافت pto رومانی جای می گیرد. به این ترتیب پمپ هیدرولیک به قسمت انتهای گیربکس تراکتور متصل می گردد و به جای شافت خرمنکوب، می چرخد. صفحه رومانی یک صفحه چدنی است که باید در نصب به تراکتور به طور کامل با استفاده از چسب آب بندی شود تا روغن داخل گیربکس تراکتور به بیرون نشت نکند.

قطعات بیل لودری

رابط پمپ برای تراکتور فرگوسن یا گلدانی فرگوسن در شکل به نمایش درآمده است

لازم به ذکر است که در سیستم هیدرولیک بیل های لودری از فیلتر هیدرولیک هم استفاده می شود که با توجه به دقت کم اجزای هیدرولیک بیل، فقط از یک فیلتر و یا صافی در مسیر مکش و ورود روغن به پمپ استفاده می شود.

البته خود باکت بیل لودری هم می تواند جزء قطعات بیل لودری محسوب می شود و مخصوصا در بیل سه جک، فرسایش و خرابی باکت بیشتر است. روی لبه پایینی باکت که با خاک درگیر است، ناخن آلیاژی دو لبه نصب می شود. ناخن جون با خاک درگیر می شود، باید از فولاد آلیاژی ساخته شده تا سختی بالایی داشته و دوام طولانی تری هم داشته باشد.

چند مورد عیب یابی بیل لودری

در ادامه به چند مورد عیب یابی و رفع مشکل بیل لودری اشاره می شود که بیشتر مربوط ب قطعات یدکی بیل لودی می شود. اولین عیب اینکه اگر هنگام بالا رفتن بوم، بیل لودری لرزش دارد، می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله 1- خرابی پمپ: اگر یک یا چند تا از پیستون های پمپ مشکل داشته باشند، روغن به طور منظم به جک ها نمی رسد و در نتیجه باعث لرزش می شوند2- کم بودن روغن هیدرولیک: قبل از باز کردن پمپ، بهتر است موارد ساده تر را در ابتدا بررسی کنید. یکی از این موارد، مقدار روغن موجود در مخزن هیدرولیک است که اگر کم باشد، موجب لرزش بیل می شود.3- کثیف بودن فیلتر: اگر فیلتر داخل مخزن هیدرولیک بیش از حد کثیف باشد، روغن به خوبی به پمپ نمی رسد و موجب لرزش بیل می گردد.4- گرفتگی لوله و شلنگ های مکش پمپ: وجود گرفتگی در مسیر ورودی روغن به پمپ، موجب می گردد روغن به اندازه کافی به پمپ نرسد.

دومین عیب اینکه در نصب شیر دقت شود که همیشه سمت T به تانک و سمت P به پمپ وصل شود. چون معمولا شیر فشار شکن سمت پمپ نصب شده است و در صورتی که شیلنگ های پمپ و مخزن جابه جا وصل شود می تواند منجر به ترکیدگی پمپ گردد.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد