سیم ترمز دستی تراکتور
تراکتور ها برای ایستادن در هر زمان و مکانی باید از یک سیستم ترمز استفاده کنند، این سیستم ترمز بسته به نوع تراکتور در مدل های مختلف ساخته می شود و این سیستم همیشه باید درست کار کند.
سیستم ترمز تراکتور های فرگوسن به صورتی طراحی شده است که درون دیفرانسیل قرار دارد و هر سمت جداگانه می تواند ترمز بگیرد. به دلیل فضای کم در برخی از زمین های کشاورزی باید سیستم ترمز تراکتور به کمک سیستم فرمان آمده تا در زمان کنترل و دور زدن بتواند به راحتی دور بزند. ترمز گرفتن به صورت تکی فقط در زمین های هموار و در سرعت های پایین، انجام می شود و برای حرکت در جاده ها باید ترمز ها به هم دیگر قفل شود و زمان ترمز گرفتن باید دو سمت به یک میزان ترمز بگیرند. در قسمت پدال تراکتور ها اهرمی وجود دارد تا بتوان ترمز ها را از همدیگر باز و بسته کرد. در زمانی که تراکتور بخواهد در یک مکان مدت طولانی بایستد، سیستم ترمز باید به گونه ای باشد که بدون نیاز به راننده، از حرکت تراکتور جلوگیری کند. به همین منظور در سیستم ترمز از یک اهرم به نام ترمز دستی استفاده می شود که با کشیدن این اهرم به سمت بالا ترمزها گرفته شده واز حرکت تراکتور جلوگیری می کند. اهرم ترمز دستی باید با قطعاتی مانند سیم یا اهرم به سیستم ترمز تراکتور متصل شود و در زمان حرکت، ترمز دستی رو به بالا ترمز ها را درگیر کند و مانع حرکت تراکتور شود.
در تراکتور های 285 قدیمی، مسیر انتقال نیرو از اهرم ترمز دستی به سیستم ترمز تراکتور به صورت اهرم بندی انجام می شود که در این سیستم، اهرم به یک شافت متصل بوده و از دو سمت گیربکس، شافت، با دو عدد پایه به سیستم ترمز متصل شده است. برای استفاده از ترمز دستی باید تراکتور به صورت کامل، با پدال ترمز متوقف شده و سپس ترمز دستی کشیده شود.
در تراکتور های جدید فرگوسن، به جای اهرم بندی ترمز دستی، از دو عدد سیم مخصوص ترمز دستی استفاده شده تا بتوان در هر مکان بدون محدودیت، اهرم ترمز دستی را نصب کرد. به این خاطر که ترمز دسته های اهرمی محدودیت نصب دارند.
سیم ترمز دستی تراکتور باید دارای مقاومت کافی برای کشیدن ترمز و همچنین حرکت در مسیر های پیچ در پیچ را داشته باشند.
سیم های ترمز دستی با روکشی که دارند به راحتی در مسیر های کوچک و پر پیچ و خم حرکت کرده و انتقال نیرو را به خوبی انجام می دهند. سیم های ترمز دستی تراکتور مانند دیگر قطعات تراکتور باید به صورت دوره ای سرویس شده و در صورت وجود مشکل، تعویض گردد.
سیم ترمز دستی تراکتور پس از مدتی کار، احتمال نفوذ آب و خاک به داخل آن وجود دارد که باعث زنگ زدن داخل روکش می شود. که این زنگ زدگی باعث می شود سیم درون روکش به خوبی حرکت نکند. که راننده با فرض اینکه ترمز ها را آزاد کرده، شروع به حرکت می کند. که در عمل به دلیل خرابی سیم ترمز ها آزاد نشده است.
سیم های ترمز دستی تراکتور ها بعد از تعویض باید نسبت به ترمز های هر سمت تنظیم شوند تا ترمز های هر دو سمت تراکتور به صورت همزمان عمل کنند تا در زمین های ناهموار شروع به حرکت کند.