شافت pto تراکتور رومانی
بیل لودری تراکتور یکی از وسیله ها و تجهیزات بسیار کاربردی است که به تراکتور متصل شده و عملکرد لودر را پیاده سازی می کند. البته بیل لودری با قدرت و کیفیت لودر نمی تواند کار کند و برای کارهای عمرانی سنگین مناسب نیست. این وسیله در کشاورزی، باغداری و بخصوص دامداری ها بسیار پرکاربرد است و به عنوان یک تجهیز مقرون به صرفه نسبت به لودر، تلقی می گردد.
بیل های لودری بوسیله پیچ و مهره به شاسی جلو تراکتور متصل می گردند. با توجه به اینکه ابعاد شاسی تراکتورها متفاوت است، طبیعتا باید برای هر نوع تراکتور، بیل لودری مناسب آن طراحی و ساخته شود. همچنین در اینکه تراکتور از نوع تک دیفرانسیل یا جفت دیفرانسیل است نیز در بیل لودری تفاوت ایجاد می شود تا شاسی آن به لاستیک های جلو گیر نکند.
بیل های لودری حداقل از اجزایی شامل شاسی، بوم (دکل اصلی)، باکت، جک های بوم و باکت، و شلنگ های هیدرولیک تشکیل شده اند. برای نصب بیل لودری بر روی تراکتور، ابتدا باید سازه های فلزی آن مانند شاسی، بوم و … را نصب کرد. بعد از آن باید نیروی محرکه بیل را وصل نمود. با توجه به اینکه نیروی حرکت اصلی بیل لودری توسط جک های هیدرولیک ایجاد می گردد، پس بیل باید به یک سیستم هیدرولیک متصل گردد.
یکی از منابع تامین نیروی هیدرولیک برای بیل لودری، استفاده از خروجی های هیدرولیک تراکتور است. در واقع در این روش از سیستم هیدرولیک تراکتور برای حرکت بیل لودری استفاده می شود. در تراکتورهایی مثل فرگوسن 399 که غیر از خروجی تریلر، چهار خروجی هیدرولیک دارند، می توان شلنگ های بیل لودری را که سه یا چهار شلنگ هست، به همین خروجی ها وصل نمود. در این صورت برای کنترل بیل لودری و کار با آن، کافی است اهرم های هیدرولیک را جابجا نمود و از آن ها استفاده کرد. این موضوع برای هر تراکتوری که چهار خروجی هیدرولیک دارد امکان پذیر است.
اما در مورد تراکتورهایی که خروجی هیدرولیک به اندازه کافی ندارند، مثل فرگوسن 285 یا فرگوسن 475، معمولا یک راه حل وجود دارد که تعداد خروجی ها را افزایش داد. شیر زیر صندلی، قطعه ای است که در این تراکتور ها نصب می گردد و باعث می شود تعداد خروجی های هیدرولیک تراکتور، افزایش یابد.
استفاده از هیدرولیک تراکتور برای راه اندازی بیل لودری یک روش کارامد، سریع، ساده و کم هزینه است. اما اگر قصد استفاده طولانی مدت در طول روز از بیل لودری دارید یا کارهای سنگین می خواهید انجام دهید و یا حتی سرعت عمل بالاتری را از بیل لودری انتظار دارید، بهتر است از یک سیستم هیدرولیک مجزا برای بیل لودری استفاده کنید.
برای یک سیستم هیدرولیک مجزا نیاز به یک مخزن روغن، یک پمپ هیدرولیک و یک شیر هیدرولیک (لیور) دارید.
مخزن روغن معمولا بین دو گلگیر عقب، یا کنار یکی از گلگیرها نصب می گردد. شیر هیدرولیک نیز بر روی یک دستک که در دسترس راننده تعبیه شده است، نصب می گردد.
اما پمپ باید به شافت خرمنکوب (PTO) متصل گردد تا توسط نیروی گیربکس چرخانده شود. برای اتصال پمپ به گیربکس دو راه وجود دارد. اول اینکه بوسیله یک واسطه گلدانی، پمپ را به پوسته اطراف شافت خرمنکوب (پوسته گیربکس) وصل می کنید. برای اتصال شافت پمپ به شافت خرمنکوب نیز از ی واسطه 6 خار به 8 خار می توان بهره گرفت.
روش دوم این است که صفحه انتهای گیربکس که اطراف شافت خرمنکوب را گرفته است، حذف شود و بجای آن یک صفحه مخصوص بنام صفحه رومانی نصب گردد. شافت خرمنکوب نیز با یک شافت بنام شافت pto رومانی جایگزین می شود. این شافت pto که یک سر آن نری و سر دیگر آن مادگی است، از سمت نری داخل گیربکس قرار می گیرد. پمپ هیدرولیک توسط چهار پیچ به صفحه متصل می شود و شافت آن داخل قسمت مادگی شافت pto رومانی جای می گیرد. به این ترتیب پمپ هیدرولیک به قسمت انتهای گیربکس تراکتور متصل می گردد و به جای شافت خرمنکوب، می چرخد. این روش بجای استفاده از واسطه گلدانی، این مزیت را دارد که پمپ زیاد بیرون نمی زند و احتمال اسیب رسیدن به آن کم است.
شافت pto تراکتور رومانی یک شافت مخصوص است که در بیل های لودری تراکتوری برای اتصال پمپ هیدرلیک به تراکتور رومانی کاربرد دارد.