شیر فرمان تراکتور 285
فرمان در تراکتور ها به روش های مختلف کنترل می شود. در روش اول فرمان ها به صورت مکانیکی بوده و توسط نیروی دست راننده می چرخد. در روش دوم از نیروی هیدرولیک برای آسان تر چرخیدن کمک می گیرد تا راننده بتواند مانور بهتری نسبت به نوع مکانیکی داشته باشد. زمانی که نیروی هیدرولیک نباشد مثل زمانی که موتور خاموش باشد، با نیروی دست بتوان فرمان را کنترل نمود. در روش سوم کامل از نیروی هیدرولیک برای کنترل فرمان استفاده می شود که در این روش اگر نیروی هیدرولیک نباشد فرمان نمی چرخد و باید حتما نیروی هیدرولیک برای کنترل باشد.
در فرمان های نیمه هیدرولیکی هم از نیروی دست هم نیروی هیدرولیک استفاده می شود. زمانی که نیروی هیدرولیک در مسیر باشد، نیروی دست راننده فقط شیر هیدرولیک را کنترل می کند واگر به هر دلیلی نیروی هیدرولیک قطع شود ، نیروی دست راننده مستقیما به چرخ ها می رسد. در این سیستم فرمان شیر هیدرولیکی مستقیم بر روی جک فرمان نصب شده و شلنگ های هیدرولیک به بالای شیر هیدرولیک متصل می شود. شلنگ های هیدرولیک که به شیر فرمان متصل است یکی به صورت رفت و یکی برگشت می باشد. اگر این شلنگ ها برعکس بسته شود امکان پاره شدن شلنگ ها یا تحت فشار قرار گرفتن پمپ و خراب شدن آن می باشد و جک هیدرولیکی نیز از کار می افتد.بر روی شیر فرمان تراکتور در قسمت ورودی روغن تحت فشار از یک فشار شکن استفاده شده تا اینکه مانع از خرابی سیستم شود. شیر های هیدرولیک فرمانی که مستقیما بر روی جک فرمان ها نصب است، مسیر های روغن به دو سمت جک، بر روی پوسته ی جک تعبیه شده است و نیاز به شلنگ نیست . به همین منظور زیر شیر فرمان ها دو عدد اورینگ کوچک برای آب بندی مسیر روغن به جک وجود دارد.
شیر فرمان ها در تراکتور های 285 قدیم که فرمان نیمه هیدرولیکی داشتند بر روی خود جک نصب بوده و میله ای برای کنترل شیر از قسمت سه راهی فرمان به آن متصل بود. این شیر فرمان تراکتور 285 به صورت کشویی عمل می کرد به این معنا که مسیر روغن با کشیده شدن به یک سمت جک باز می شود و مسیر دیگر را از جک به پمپ باز می کرد و زمانی که فرمان در حالت وسط قرار می گرفت. شیر فرمان 285 توسط فنر، مسیر رفت و برگشت روغن را به یک دیگر باز میکرد تا فشاری روی پمپ هیدرولیک نباشد.
خرابی های این شیر فرمان تراکتور فرگوسن 285 معمولا در قسمت اورینگ ها و میله ای که در قسمت داخل شیر به سمت چپ و راست حرکت می کند ، می باشد. اورینگ ها به دلیل داغ شدن مداوم و حرکت اسپول بر روی اورینگ ها پاره شده وباعث نشتی روغن از سر و ته فرمان می شود که با تعویض این اورینگ ها نشتی روغن رفع می شود و اگر شیاری بر روی میله یا همان اسپول ایجاد شود باید اسپول و شیر نیز بررسی و تعویض گردد. پیچ تنظیم که برای شیر هیدرولیکی وجود دارد با چرخاندن قسمت وسط پیچ، کوتاه و بلند می شود و باعث تنظیم شیر هیدرولیک نیز می شود که به این قطعه ی تنظیم شیش فرمان گفته می شود.