فشار شکن پمپ سمپاش
سمپاش های کشاورزی را می توان پرکابردترین ادوات در کشاورزی دانست. سمپاش های کشاورزی با تنوعی که دارند برای هر فضایی متناسب سازی شده اند و در همه جا می توان سمپاش مناسب آن محیط را به کار برد. البته یک سری عوامل تعیین می کند که چه سمپاشی متناسب با محیط مورد نظر می باشد. به طور مثال یکی از عوامل تأثیر گذار بسیار مهم در انتخاب نوع سمپاش بحث مساحت باغ یا زمین زراعی می باشد. باغ های با متراژ کوچک معمولا از سمپاش های پشتی استفاده می کنند و باغ های بزرگ از سمپاش های تراکتوری. البته به دلیل راحتی کار و سرعت انجام عملیات، در باغات کوچک هم بعضا از سمپاش های تراکتوری اجاره ای استفاده می شود چون احتمالا کیفیت سمپاشی بهتری هم دارند.
یک عامل دیگر در انتخاب روش سمپاشی نوع محصول و کشت در زمین زراعی می باشد. به طور مثال اگر تراکتور بتوان به درون زمین زراعی برود بهترین گزینه برای اکثر عملیات های سمپاش، سمپاش بومدار می باشد. سمپاش بومدار قابلیت بالایی در مبارزه با علف های هرز و دفع آفات دارد. در مزارعی که تراکتور نمی تواند وارد بشود از سمپاش های توربینی یا توربولاینر و همچنین از سمپاش های لانسی استفاده می شود. البته بین دو سمپاش توربولاینر و لانس و شیلنگی کاربرد سمپاش توربولاینر ارجحیت دارد چون که هم ذرات ریزتری تولید می کند و هم سرعت کار و نظم بهتری در سمپاشی دارد. سمپاش های لانسی مخصوصا از لحاظ نیروی انسانی سختی کاری زیادی دارد و همچنین سلامتی فرد در خطر بیشتری می باشد.
سمپاش های قطعات یدکی بسیار زیادی دارند. یکی از قطعات یدکی که در همه سمپاش ها تقریبا وجود دارد پمپ می باشد. مگر سمپاش های دستی که از نیروی دست اپراتور برای سمپاشی و کار استفاده می کند. بقیه سمپاش ها بالاتفاق از پمپ برای تحت فشار درآوردن محلول سمی استفاده می کنند. یکی از قطعات یدکی سمپاش های توربینی که در کنار پمپ استفاده می شود، فشار شکن سمپاش می باشد.
فشار شکن در سمپاش ها در واقع یک قطعه نیست و از چند قسمت تشکیل شده است. فشار شکن در سمپاش های تراکتوری از سه قسمت شیر کنترل جهت، شیر تنظیم کننده یا فشار شکن و گیج یا نمایشگر فشار تشکیل شده است.
در قسمت شیر کنترل جهت، با دسته ای که دارد و چرخاندن آن جهت حرکت محلول سم تغییر می کند. با این دسته و چرخاندن آن تعیین می شود که جریان محلول سم به سمت چه قسمتی از نازلها اعم از نازل های اصلی و فرعی و یا همه نازل ها برود. یک حالتی هم این شیر دارد که جریان را به طور کامل به سمت مخازن می فرستد. معمولا حالت های مختلف شیر با علامت یا حروف انگلیسی که روی دسته نوشته مشخص شده است.
شیر تنظیم کننده فشار یا شیر فشار شکن هم فشار کاری مدار را تنظیم می کند. با پیجاندن دسته این شیر فشار کاری مدار تغییر می کند که با چرخیدن عقربه گیج فشار نمایش داده می شود. با خواندن عدد فشار سنج عقربه ای می توان فهمید که فشار کاری مدار چقدر می باشد. بهترین فشار معمولاً برای کار سمپاشی ۳۰ بار می باشد. معمولا فشار کاری باید همیشه در محدوده سبز باشد.
انواع فشار شکن سمپاش توربینی یا فشار شکن سمپاش اتومایزر در بازار کاربرد دارد که بر حسب دبی عبور و فشاری که می توانند کنترل بکنند تقسیم بندی می شوند. این فشار شکن ها عبارتند از فشار شکن پمپ مدل آلفا، فشار شکن پمپ مدل اوریون و دیگر فشار شکن های پمپ که دارای فشار کاری 40 و 50 بار می باشد. فشار شکن پمپ سمپاش با برند بنوان هم دارای تنوع مطلوبی است تا متناسب با سمپاش و کار خود از آن استفاده کنید و هم دوام و جنس با کیفیتی دارد.