پک لوازم جک فرمان
جک های هیدرولیک یکی از قطعات پر مصرف در ماشین آلات و ادوات کشاورزی می باشد. این جک های هیدرولیکی حرکت روغن را به حرکت رفت و برگشت تبدیل می کنند که بیشترین کاربرد را در ماشین های کشاورزی ، راهسازی و صنعتی را دارند. جک های هیدرولیک در ابعاد و اندازه های مختلف برای کار های مختلف ساخته می شود ولی از نظر ساختار کلی و طرز کار به یک مدل می باشند.
طرز کار جک های هیدرولیکی : فشار روغن وقتی درون یک مخزن یا سیلندر قرار می گیرد به دیواره های سیلندر یا محفظه به یک اندازه در کل سطح فشار وارد می کند که از همین قانون استفاده کرده و جک با قدرت های مختلف می سازند یعنی فشار وارده در داخل سیلندر به هر سانتی مترمربع یکنواخت است و هرچقدر سطح مقطع پیستون بزرگتر باشد، فشار زیادتری به پیستون وارد شده و در نتیجه قدرت جک زیاد می شود.
سرعت حرکت در جک های هیدرولیک رابطه ی مستقیم با دبی روغن وارده به جک و قطر پیستون جک دارد. قطر جک و فشار روغن وارده به جک نیز رابطه مستقیم با قدرت جک دارد.
جک های هیدرولیک در دو مدل یک طرفه و دو طرفه ساخته می شوند:
جک های یک طرفه: از یک سمت با فشار روغن حرکت می کند و برای برگشتن توسط فشار وزن یا فنر به جایگاه اولیه بر می گردند. این جک ها از یک سمت ورودی روغن دارند و این جک ها محدودیت برگشت در جاهای مختلف دارند. شافت جک های یک طرفه از یک سمت سیلندر بیرون آمده و در قسمتی که شافت بیرون می آید از چند پکینگ و اورینگ استفاده شده که مانع خروج روغن از داخل جک شود. زمانی که اورینگ ها و پکینگ ها خراب شده باشند روغن هیدرولیک از کناره های شافت هیدرولیک به بیرون نشت می کند و باعث کم شدن هیدرولیک در مخزن می شود به همین منظور باید در صورت نشتی روغن از کناره های جک، پک لوازم جک فرمان خریداری شده و پکینگ ها تعویض گردد در بعضی موارد به دلیل وارد شدن ضربه به شافت جک یا دادن پلیسه در داخل روغن ، شافت جک کج شده یا شیار بر روی آن ایجاد شده و همین کج شدن و شیار ها باعث نشتی روغن می شود. برای اصلاح باید شافت جک تعویض یا تاب گیری شود و در صورت وجود شیار بر روی آن باید تعمیر شود. این شیار های ایجاد شده بر روی جک باعث خرابی زود هنگام پکینگ های جک می شود.
جک های دو طرفه: شافت جک از هر دو سمت توسط فشار روغن، حرکت می کند به همین منظور دیگر نیاز به فشار فنر یا وزن برای برگشتن جک به حالت اولیه نیست. این جک ها هم توان کشیدن و هم توان هل دادن قطعه را دارند به همین منظور جک های دو طرفه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. جک های دو طرفه در دو مدل؛ 1- شافت از یک سمت کار می کند، مانند جک بیل لودری. در این جک ها روغن هیدرولیک از دو سمت وارد سیلندر می شود و باعث حرکت پیستون شده در همین جهت بر روی پیستون پکینگ تفلون و پلاستیک وجود دارد تا روغن از سمتی به سمت دیگر انتقال پیدا نکند و باعث مختل شدن کارکرد جک نشود و در قسمت خروجی پکینگ و اورینگ دارد. 2- شافت از دو سمت کار می کند مانند جک فرمان تراکتور جفت دیفرانسیل. ساختار این مدل جک ها به این صورت بوده که دو طرف سیلندر باز است و شافت نیز بلندتر از سیلندر می باشد و در وسط شافت پکینگ هایی وجود داشته که باعث حرکت جک به سمت چپ و راست می شود. در دو سمت سیلندر دارای پکینگ می باشد که در صورت خرابی و نشتی جک، پک لوازم جک فرمان را تهیه و تعویض شود.