ماشین های که دارای موتور برای حرکت می باشند باید از یک سیستم برای قطع و وصل کردن نیرو از موتور به جعبه دنده استفاده کنند. این سیستم در ماشین ها و تراکتور ها در اشکال مختلف وجود دارند. سیستم قطع و وصل نیرو به اسم سیستم کلاچ شناخته شده که این سیستم وظیفه ی اتصال نیرو به جعبه دنده از موتور را دارند. این سیستم بسته به نوع تراکتور از ساختار مختلفی استفاده می کنند. که ساختار کلاچ از چندین قطعه تشکیل شده که هر کدام از آن ها وظیفه ی مشخصی دارند که در صورت خرابی هر کدام از آنها سیستم به خوبی کار نکرده یا سیستم به طور کامل مختل و یا باعث خرابی قطعات دیگر می شود.
اجزای سیستم کلاچ :
فلایویل؛ قطعه ای بسیار سنگین که به انتهای میل لنگ موتور بسته می شود، این قطعه از یک سمت به موتور متصل می باشد، از محیط بیرون چرخ دنده استارت برروی آن نصب می شود و از سمت دیگر دیسک کلاچ، صفحه ی کلاچ ، شافت جعبه دنده به فلایویل متصل می شود. مجموعه ی کلاچ با فلایویل زمانی که موتور روشن است در حال چرخش بوده به همین دلیل این قطعه از نظر تراشکاری و بالانس بودن باید دقیق باشد. به همین منظور زمانی که صفحه ی کلاچ خراب می شود، فلایویل نیز باید تراشکاری شود تا صفحه ی کلاچ بر روی آن بهتر نصب شده و کار کند.
دیسک کلاچ ؛ از چندین قطعه تشکیل شده و بسته به نوع تراکتور ، دیسک های کلاچ تک مرحله ای و دو مرحله ای بر روی تراکتور ها نصب می شود که دیسک های یک مرحله ای فقط زمانی که شما پدال کلاچ را می گیرید که نیروی چرخش جعبه دنده قطع می شود. تا اینکه بتوان در داخل جعبه دنده، دنده ی حرکت را تغییر داد یا در حالت خلاص داد. این نوع دیسک کلاچ ها، قطعات کمتری نسبت به نوع دیسک های دو مرحله ای دارند. دیسک های دو مرحله ای در مرحله ی اول نیرو به جعبه دنده برای حرکت را قطع می کند و اگر پدال را بیشتر فشار دهیم نیروی شافت PTO نیز قطع می شود، به همین دلیل در داخل خود دیسک های دو مرحله ای از یک مجموعه ی کامل کلاچ در داخل دیسک کلاچ استفاده شده است.
صفحه ی کلاچ؛ که قطعه ی است که بین دیسک کلاچ و فلایویل قرار می گیرد و از وسط به شافت حرکت جعبه دنده متصل می شود، برروی این صفحه قطعات آزبستی یا فلزات نرم توسط چسب یا میخ پرچ متصل می شود. این صفحه زمانی پدال کلاچ گرفته می شود دیسک کلاچ فشار از روی این قطعه برداشته شده و نیرو انتقال داده نمی شود و صفحه ی کلاچ بین دو قطعه آزاد می شود و زمانی که پدال کلاچ رها می شود فشار فنرهای دیسک کلاچ صفحه را به فلایویل و سنگ زیرین دیسک متصل می کند تا نیروی چرخش به جعبه دنده منتقل شود و باعث حرکت دستگاه شود.
پدال کلاچ در کابین راننده قرار دارد و راننده توسط فشار پا نیرویی به پدال وارد می کند و توسط اهرم بندی یا سیم کلاچ این نیرو به بلبرینگ کلاچ می رسد و باعث می شود بلبرینگ کلاچ رو به جلو حرکت کرده و باعث فشرده شدن انگشتی های دیسک کلاچ شود.
در تراکتور های فرگوسن انتقال نیروی پدال به بلبرینگ کلاچ توسط اهرم بندی و چند عدد پین و دو شاخه کلاچ صورت می گیرد. پدال کلاچ توسط یک پایه و یک میله به پایه ی دیگر که برروی شافت بلند دو شاخه کلاچ تراکتور متصل می شود این شافت از قسمت بیرون پوسته ی کلاچ به صورت دندانه ای می باشد تا اینکه پایه برروی آن حرکت نکند. از قسمت داخل پوسته شافت دارای یک سوراخ کوچک برای پیچ دو شاخه کلاچ می باشد که این پیچ از چرخش دو شاخه کلاچ برروی شافت جلوگیری می کند.
شافت کوتاه دو شاخه کلاچ تراکتور دیگری در طرف مقابل شفت بلند قرار دارد که فقط یک سوراخ برای پیچ دو شاخه ی کلاچ دارد و از پوسته بیرون نیست، این دو پین در قسمت پوسته برروی بوشی که در داخل پوسته قرار دارد،حرکت دارند.این پین شافت دو شاخه کلاچ تراکتور از جنس میل ترانس ساخته می شود و در صورت خوردگی قسمت بوش ها باید این پین ها تعویض گردد.