چراغ های تراکتور
چراغ های بزرگ جلو و عقب، چراغ های راهنما و خطر
هر دستگاهی که در تاریکی کار کند باید دارای چراغ هایی برای اعلام خطر و هشدار و روشنایی داشته باشد که بعضی از این چراغ ها بسته به نوع کاری که انجام می دهند، در ابعاد، اشکال و رنگ های مختلف ساخته می شوند. تراکتور ها نیز به دلیل اینکه شب ها نیز کار می کنند باید دارای چراغ های هشدار دهنده و چراغ های روشنایی باشند. چراغ های روشنایی معمولا بزرگتر از چراغ های هشدار دهنده هستند و رنگ سفید یا همان زرد می باشد که میدان دید بیشتری به راننده بدهند، این چراغ ها در تراکتور ها در قسمت جلو و هم در قسمت عقب نصب می شود. چراغ های جلو دارای دو عدد نور سوپایین و سوبالا هستند. ولی چراغ عقب (چراغ شخم) دارای یک نور بیشتر نیست و همین نور به صورت پراکنده می باشد. چراغ های هشدار دهنده شامل چراغ های راهنما، چراغ های خطر و چراغ های پشت داشبورد می باشند.
چراغ راهنما تراکتور
زردرنگ بوده و در کناره های تراکتور در قسمت جلو و عقب نصب می شود و نشان دهنده ی تعیین مسیر تراکتور می باشد. این چراغ ها بسته به مسیری که راننده تعیین می کند حالت چشمک زن روشن و خاموش می شود، در مواردی که تراکتور به طور کامل ایستاده یا در جاده های آسفالت در حرکت است، چون سرعت تراکتور پایین تر از خودروهای دیگر است، باید این چهار عدد چراغ به صورت همزمان شروع به چشمک زدن کند. چراغ های سفیدی که معمولا بر روی گلگیر تراکتور ها نصب شده و نور کمی دارند برای روشن کردن فاصله ی بین گلگیر تا چراغ های جلو استفاده می شوند. تا اینکه راننده دید برای جلوی چرخ های بزرگ داشته باشد.
چراغ خطر تراکتور
نیز در قسمت عقب بر روی گلگیر ها و اتاق تراکتور نصب می گردد که این چراغ ها دارای دو مدل نور است، یکی نور قرمز رنگ ضعیف است که همیشه در حالت عادی روشن بوده و دیگری نور قرمز پرنور قوی که در هنگام ترمز گرفتن تراکتور روشن می شود تا به راننده ی پشت سر علامتی به نشانه ی احتیاط بدهد. این چراغ ها بسته به نوع تراکتور ها در اشکال مختلف ساخته شده اند. برای مثال تراکتور های 285، چراغ ها بر روی گلگیر نصب می شوند ولی در تراکتور های 399 و 475، چراغ ها در زیر گلگیر ها در داخل قاب نصب می شود. بر روی طلق چراغ های خطر از شبرنگ ها استفاده شده تا اگر چراغ مشکلی داشته باشد و روشن نشود این شب رنگ، در تاریکی با خود نور چراغ خودروی پشت سر دیده شود. چراغ های خطر و راهنما در تراکتور به صورت یک تکه ساخته می شوند و امکان تعویض طلق آن ها نیز وجود دارد.
چراغ پشت داشبورد تراکتور
چراغ هایی که روی داشبورد تراکتور نصب می شوند معمولا نشان دنده ی قطعات مختلف موتور و گیربکس هستند که این قطعات سالم یا معیوب می باشند. این چراغ ها بسته به نوع علامتی که می دهند در رنگ ها و علائم مشخصه ای نصب می شوند.
چراغ شخم تراکتور
در تراکتور ها به غیر از چراغ های جلو باید در پشت تراکتور نیز از چراغ های پر نور استفاده می شوند تا ادواتی که پشت تراکتور بسته می شود و راننده در شب با آن کار می کند دیده کافی برای کار داشته باشد. همچنین در زمان اتصال دستگاه به پشت تراکتور نیز باید نور برای دیدن محل اتصال این دو، وجود داشته باشد. معمولا دستگاه هایی که به تراکتور متصل می شوند، چراغی ندارند و با نصب چراغ بزرگ پشت تراکتور، نیازی به نصب چراغ اضافه بر روی ادوات نیست. چراغ بزرگ پشت تراکتور به اسم چراغ شخم تراکتور یا نورافکن شناخته می شود. به دلیل چرخش چراغ به هر سمت، از این نمونه چراغ ها بیشتر استفاده می شود.
چراغ شخم تراکتور معمولا در سه مدل؛ چراغ شخم با بدنه ی فلزی گرد، چراغ شخم با بدنه ی پلاستیکی گرد همراه با کلید خاموش روشن و چراغ شخم با بدنه ی پلاستیکی مستطیل ساخته می شوند.
چراغ شخم فلزی تراکتور
چراغ شخم ها با بدنه ی فلزی معمولا روی تراکتور های رومانی نصب بوده اند که این چراغ ها بدنه ی فلزی محکمی داشته و شیشه ی آن به صورت گرد می باشد. بر روی یکی از گلگیر های تراکتور نصب می شود و نور بسیار خوبی دارند. این چراغ ها در صورتی که شیشه ی آن بشکند و یا لامپ آن بسوزد ، می توان به صورت جداگانه تهیه و تعویض کرد.
چراغ شخم گرد تراکتور
چراغ شخم ها با بدنه ی پلاستیکی گرد معمولا روی تراکتور های چهار سیلندر فرگوسن نصب می شود که این چراغ ها دارای بدنه با جنس پلاستیک می باشد و در پشت بدنه ی این چراغ ها یک کلید چرخان وجود داشته که برای خاموش و روشن کردن چراغ نیازی به کلید جداگانه ندارد. در قسمت شیشه ی این چراغ معمولا از یک محافظ پلاستیکی استفاده می شود که از شیشه ی این لامپ محافظت می کند و از شکستن شیشه ی آن جلوگیری می کند. در صورتی که شیشه و لامپ خراب شود، می توان آن را جداگانه تعویض کرد. این چراغ از قسمت پایین به صورتی طراحی شده که می توان آن را به هر سمتی چرخاند و از نور آن استفاده کرد.
چراغ شخم مستطیل تراکتور
چراغ شخم ها با بدنه ی پلاستیکی مستطیل شکل، بیشتر بر روی تراکتور های شش سیلندر فرگوسن نصب می شود. به این خاطر که این چراغ باید کلید خاموش، روشن جداگانه ای داشته باشد، می توان روی تراکتور های چهار سیلندر آن را نصب کرد و چون در تراکتور های شش سیلندر کلیدی مخصوص این چراغ روی داشبورد تعبیه شده است، می توان این چراغ را استفاده کرد. این چراغ تراکتور بر روی یکی از گلگیر های تراکتور نصب شده و در قسمت پایه، حالت چرخش به هر سمتی را دارد و در صورت نیاز می توان آن را بچرخاند.
به دلیل داشتن لرزش زیاد در تراکتور معمولا چراغ های تراکتور باید از جنس های خوب انتخاب شود تا اینکه عمر طولانی تری داشته باشند.