فیلتر هواکش کاغذی تراکتور
موتور های درون سوز برای کار و تولید انرژی در مرحله ی اول هوای موجود در اتمسفر را به داخل موتور می کشد و با اضافه کردن سوخت به آن باعث انفجار شده و افزایش حرارت باعث انفجار سوخت در داخل موتور شده که باعث می شود یک انرژی خیلی زیادی آزاد شود. اجزای داخلی موتور به گونه ای دقیق تنظیم و تراشکاری شده اند که با ورود کوچیکترین ناخالصی ها در هوا و سوخت باعث خرابی این قطعات می شود. به همین منظور هم هوا و هم سوخت قبل از وارد شدن به موتور باید تصفیه شوند. برای تصفیه ی سوخت از چندین فیلتر با مشخصات مختلف استفاده شده است ولی برای تصفیه ی هوا معمولا از یک پیش صافی و یک فیلتر استفاده می شود.
در تراکتور ها سیستم هوا رسانی، از قسمت پیش صافی، فیلتر هوا و لوله های هواکش تشکیل شده است که:
پیش صافی هواکش: قطعه ای که در بیرون از کاپوت تراکتور نصب می شود و هوا از داخل آن عبور کرده و فیلتر هواکش می رسد. پیش صافی ها در مدل های متفاوتی ساخته شده است که وظیفه ی پیش صافی، گرفتن ذرات درشت و معلق در هوا می باشد. پیش صافی های شرکت تراکتورسازی، برای تراکتور 399 از مدل پیش صافی تخلیه ی خودکار که با ورود هوا به داخل صافی، هوا به حالت گردبادی شده، این گردبادی شدن باعث می شود ذرات درشت معلق در هوا توسط نیروی گریز از مرکز به دیواره ی پیش صافی برخورد کرده و از قسمت پایین پیش صافی که توسط یک لوله به اگزوز متصل است، به بیرون انتقال داده می شود و هوای تمیز بدون ذرات درشت معلق وارد فیلتر هوا می شود. مدل دیگر از پیش صافی، نوع طلقی آن که قبلا برای تراکتور های 285 نیز نصب می شد که با ورود هوا از قسمت پایین، پره های زاویه دار باعث چرخش هوا در داخل پیش صافی شده و ذرات درشت داخل هوا را جدا می کند و در داخل طلق شفاف نگه می دارد و باید در آخر روز محفظه ی پیش صافی را تخلیه کند.
فیلتر های هوا:
فیلتر هوای خشک: این فیلتر هوای تراکتور، هوا را در دو مرحله تمیز می کند. مرحله اول توسط فیلتر کارتنی و مرحله دوم فیلتر کوچکی که در داخل فیلتر بزرگ قرار می گیرد و از جنس الیاف می باشد. این دو فیلتر باید تمیز باشد یا در صورت گرفتگی فیلتر ها کامل تعویض گردد به همین منظور این فیلتر ها را هر چند روز یکبار بسته به نوع کار، باز شده و توسط باد تمیز شوند. فیلتر های خشک از نظر تمیز کردن هوای موتور بهتر از نوع روغنی می باشد، در صورتی که به موقع تمیز و تعویض گردد و همیشه باید این دو فیلتر کاغذی و الیافی باهم تعویض گردند. فیلتر های کاغذی مخصوص تراکتور های 399 و 475 و 485 و 800 می باشد که این فیلتر هواکش کاغذی تراکتور برای همه ی این تراکتور ها در یک سایز ساخته می شود.
فیلتر هوای روغنی: این فیلتر ها توسط توری های فلزی و روغن موجود در داخل کاسه، هوا را تمیز می کنند و به داخل موتور می فرستند. روش کار این فیلتر ها به این صورت است که هوا از لوله ی بالا با سرعت و مستقیما با سطح روغن بر خورد می کند و از لا به لای توری های فلزی که با روغن چرب شده اند در دو مرحله عبور می کنند. ذرات درشت با برخورد اولیه با سطح روغن به دام افتاده و ذرات ریزتر موجود در هوا که در بین توری های فلزی باقی می مانند و هوای تمیز شده به داخل موتور وارد می شود. باید سطح روغن این فیلتر ها به طور مدام بررسی شود و اگر روغن کم باشد و توری های فلزی نیز کثیف باشد باید آن ها شسته شوند و روغن تمیز در داخل پیاله ریخته شوند.
لوله های هواکش:
در تراکتور ها معمولا فیلتر هوا از موتور دورتر بوده و باید توسط لوله ها و شلنگ های مخصوص که داخل آن ها فنر دارد، استفاده کرد.