بیلچه فاروئر
امروزه تصور کشاورزی بدون داشتن حداقل ابزار و لوازم تقریبا غیر ممکن است. هرجایی که کشاورزی و تولید غذا به هر نحوی اعم از زراعت، محصولات باغی و دامپروی مطرح باشد، لاجرم استفاده از ادوات و لوازم خاص خود را مطرح می کند. در کشاورزی جدید با افزایش سطح زیر کشت، جدا از افزایش کیفیت و کمیت محصول، حداقل برای اینکه کشاورز بتواند همه عملیات های خود را سر وقت انجام دهد و با خسارت و زیان مواجه نشود، نیاز به استفاده از تراکتور و ادوات و در کنار اینها، قطعات و لوازم یدکی مناسب دارد.
کشت گندم در اکثر مناطق کشور ما به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود. یعنی از اولین مرحله خاکورزی و استفاده از گاوآهن تا آخرین مرحله که استفاده از بذرپاش یا کارنده می باشد تماما به صورت مکانیزه و با استفاده از ادوات و تراکتور صورت می گیرد. در کشت سنتی و مرسوم و معمولا آبی گندم به طور خلاصه باید گفت که ترتیب استفاده از ادوات بدین صورت می باشد. ابتدا گاوآهن شخم می زند و علف های هرز را نابود می کند، سپس دیسک کلوخ ها را خرد می کند، بعد از آن لولر زمین را تسطیح و صاف می کند. بعد از لولر، بذر پاشی صورت می گیرد و بعد از آن فاروئر، در زمین جوی هایی ایجاد می کند تا برای آبیاری، آماده شود.
در این نوع کشت گفته شده که از فاروئر استفاده می شود، معمولا آبیاری غرقابی و نشتی صورت می گیرد. و اگر آبیاری بارانی (که نوع دیگر آبیاری معمول در کشت گندم و جو می باشد) استفاده شود نیازی به استفاده از فاروئر نمی باشد و سطح زمین به صورت صاف و بدون جوی و پشته آماده می شود. فاروئر یا شیارساز که به آن شیارکش، شیارزن، گروِر و حتی گاهی ردیف کار هم می گویند، وسیله ایست برای ایجاد جوی و پشته های کوچک جهت کشت هایی که ابی هستند. مانند گندم یا جو آبی.
واحد شیار بازکن در فاروئر تشکیل شده از پایه و قسمت درگیر با خاک یا بیلچه فاروئر که شبیه دو صفحه برگردان در ابعاد کوچک می باشد که از قسمت پیشانی به هم جوش خورده اند و باعث می شود تا خاک به دو طرف بریزد و یک جوی برای آبیاری ایجاد شود.
در فاروئرها، جنس قسمت های خاک ورز مثل بیلچه ها و همچنین پایه ها از اهمیت زیادی برخوردارند. البته اهمیت جنس آن ها به اندازه ادواتی مثل گاواهن یا چیزل نیست، چون فشار وارده به فاروئر بسیار کم تر از آن هاست. جنس بیلچه فاروئر از فولاد ضد سایش می باشد تا مقاومت بیشتری در برابر سایش داشته باشد.
بیلچه فاروئر قطعه ای است که دیر دچار سایش می شود چون معمولا فاروئر در خاک نرم کار می کند. خاک توسط دیگر ادوات از قبیل گاوآهن، دیسک و لولر به خوبی نرم شده است و بعد از اینها نوبت به فاروئر می رسد. البته یک کاربرد فاروئر در وجین و سله شکنی هم می باشد. ابتدا فاصله پایه ها متناسب با ردیف کشت تنظیم می شود و بعد با حرکت در بین ردیف ها هم علف های هرز قطع می شوند و هم سله ها شکسته می شود.