صفحه پشت گیربکس تراکتور رومانی
فرانت لودر یا بیل لودری یکی از تجهیزات پرکاربرد برای تراکتور است که در کشاورزی، باغداری، دامداری و … مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله تراکتور را تبدیل به یک لودر می کند تا بتواند خاک یا سایر مواد را با آن بارگیری و جا به جا کرد. البته این وسیله هیچ وقت نمی تواند به قدرت و کیفیت لودر راهسازی کار کند، اما برای کارهای سبک بسیار مفید، کاربردی و مقرون به صرفه است.
بیل های لودری از اجزایی شامل شاسی، بوم (دکل اصلی)، باکت، جک ها و شلنگ ها تشکیل شده اند. البته در مواردی، اجزایی مثل مخزن روغن، شیر هیدرولیک، پمپ هیدرولیک، و واسطه های مربوطه نیز ممکن است به آن اضافه شود.
با توجه به وجود جک ها در بیل لودری و اینکه حرکت و کار بیل لودری توسط همین جک ها انجام می گیرد، این دستگاه نیاز به یک سیستم هیدرولیک دارد تا آن را راه اندازی کند و مشغول کار شود.
یکی از روش های تامین نیروی هیدرولیکی برای بیل لودری، استفاده از سیستم هیدرولیک خود تراکتور است. در این روش، می توان شلنگ های جک های بیل لودری را، که دو یا سه عدد هستند (دو عدد مربوط به باکت و یک یا دو عدد مربوط به بوم) به خروجی هیدرولیک تراکتور متصل کرد.
در این صورت تراکتور باید به اندازه کافی خروجی هیدرولیک داشته باشد. در تراکتورهایی مثل فرگوسن 399 که چهار خروجی هیدرولیک دارند (به غیر از خروجی تریلر) مشکلی وجود ندارد و می توان با اتصال شلنگ ها به خروجی های هیدرولیک، این ارتباط را برقرار کرد و توسط اهرم های هیدرولیک تراکتور، بیل لودری را جا به جا و کنترل نمود.
اما در مورد اکثر تراکتورهایی که تعداد خروجی کمتری دارند مثل تراکتور فرگوسن 285، که فقط یک خروجی تریلر دارند، راه حلی برای افزایش تعداد خروجی هیدرولیک وجود دارد. در این روش، از قطعه ای به نام شیر زیر صندلی استفاده می شود تا بتوان تعداد خروجی های هیدرولیک را بیشتر کرد.
استفاده از سیستم هیدرولیک تراکتور برای راه اندازی و کار با بیل لودری، یک روش سریع، کم هزینه وآسان است که در خیلی موارد می تواند مشکل ما را برطرف سازد. اما اگر خواسته باشیم ساعات زیادی را در طول شبانه روز با بیل لودری کار کنیم، یا کارهای سنگین با آن انجام دهیم، بهتر است از یک سیستم هیدرولیک مجزا برای کاربری بیل لودری استفاده کنیم. حتی اگر انتظار سرعت عمل بالاتری از بیل لودری داریم، باز هم توصیه می شود به جای استفاده از هیدرولیک تراکتور، از سیستم هیدرولیک مجزا استفاده کنیم.
برای استفاده از سیستم هیدرولیک مجزا، همان طور که ابتدای مطلب هم اشاره شد، نیاز به قطعات دیگری مثل مخزن روغن، پمپ هیدرولیک و شیر هیدرولیک (لیور) داریم.
هر کدام از این اجزاء باید در جایگاه خود نصب شوند. پمپ هیدرولیک برای کار کردن نیاز دارد توسط یک نیروی خارجی چرخانده شود. این نیرو را باید تراکتور فراهم کند. برای چرخاندن پمپ هیدرولیک، از خروجی شافت خرمنکوب تراکتور استفاده می شود. پس باید پمپ هیدرولیک را به طریقی به قسمت شافت خرمنکوب متصل کرد. در تراکتورهای رومانی برای این کار دو روش وجود دارد. روش اول اینکه پمپ را بوسیله یک قطعه به نام واسطه گلدانی به پوسته گیربکس در جلوی شافت خرمنکوب متصل می کنند و شافت پمپ را با قطعه دیگری بنام واسطه 6 به 8 خار به شافت خرمنکوب ارتباط می دهند. به این ترتیب پمپ به وسیله شافت خرمنکوب چرخانده می شود.
روش دیگر استفاده از شافت و صفحه پشت گیربکس تراکتور رومانی است. در این روش، صفحه انتهای گیربکس که اطراف شافت خرمنکوب را گرفته، به همراه خود شافت از روی تراکتور باز می شوند. به جای آن ها یک شافت و صفحه دیگر نصب می گردد. شافت باعث ارتباط پمپ به دنده های داخل گیربکس می شود و صفحه پشت گیربکس تراکتور رومانی کار نگه داشتن پمپ را بر روی بدنه گیربکس بر عهده دارد. صفحه پشت گیربکس تراکتور رومانی از جنس چدن ساخته شده است که دارای چهار سوراخ برای اتصال صفحه به بدنه گیربکس، و چهار سوراخ برای اتصال پمپ به صفحه است. در نصب صفحه پشت گیربکس تراکتور رومانی باید دقت شود که لبه ها دچار ضربه خوردگی نشوند و از چسب های آب بند در قسمت اتصال به گیربکس و اتصال به پمپ استفاده شود تا روغن داخل گیربکس به بیرون نشت نکند.