فاروئر کشاورزی
فاروئر کشاورزی یا ردیف که به آن شیارکش، شیارزن، گروِر و حتی گاهی ردیف کار هم می گویند، وسیله ایست برای ایجاد جوی و پشته های کوچک جهت کشت هایی که ابی هستند. مانند گندم یا جو آبی.
این دستگاه به طور کلی شامل دو صفحه برگردان کوچک بوده که پشت به پشت هم قرار گرفته اند و هر کدام خاک را به یک سمت می ریزند تا یک جوی کوچک در وسط ایجاد گردد. این صفحه ها به یک پایه متصل می شوند. این دستگاه وسیله مناسبی برای ایجاد شیارهای مورد نیاز همچون جویهای آب کوچک در زمینهای کشاورزی بوده که به راحتی و با سرعت بالا کار ایجاد کوی ها را انجام می دهد و تاثیر بسیار مهمی در آماده سازی نهایی زمین بر عهده دارد. معمولا فاروئر آخرین دستگاه مورد استفاده در مرحله کاشت است و بعد از آن زمین آبیاری می شود.
تعداد پایه ها در این ادوات در انواع مختلفی وجود دارد که بنا به قدرت تراکتور انتخاب می گردد.
این دستگاه معمولا در زمینهایی که به صورت جوی و پشته، کشت و آبیاری میشوند، برای ایجاد جوی های کوچک به منظور آبیاری محصولات که عموما به روش خطی کاشته شدهاند مورد استفاده قرار میگیرد.
در کاشت گیاهان ردیفی به لحاظ ضرورت ایجاد شیارهای آبیاری بعد از عمل کاشت، فاروئرها به ماشین کاشت (همانند کمبینات ها) متصل میشوند.
همچنین می توان گفت فاروئر در واقع دستگاه نهرکن کوچکی است که بیشتر برای ایجاد جوی های موردنیاز در آبیاری نشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
ایجاد شیارهای آبیاری مخصوصا در روش کاشت ردیفی محصولات امری ضروری میباشد. معمولا این دستگاه به منظور بسترسازی نهایی زمین کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد تا شیارهای مورد نیاز برای آبیاری گیاهانی که به صورت ردیفی کاشته شدهاند ایجاد شود.
در فاروئر ها، جنس قسمت های خاک ورز مثل بیلچه ها و همچنین پایه ها از اهمیت زیادی برخوردارند. البته اهمیت جنس آن ها به اندازه ادواتی مثل گاواهن یا چیزل نیست، چون فشار وارده به فاروئر بسیار کم تر از آن هاست.
قسمت مهم بعدی، شاسی است. شاسی باید در ابعاد و ضخامت مناسب باشد تا تحمل فشار های وارده را داشته باشد. هرچه ابعاد شاسی بزرگ تر و ضخامت آن بیشتر باشد، شاسی قوی تر است.
در مورد پیچ ها می توان گفت هرچه گرید پیچ بالاتر باشد، پیچ قوی تر است. معمولا پیچ های با گرید 8.8 که معروف به پیچ های فولادی یا خشکه هستند، برای این کار مناسب است.
مهره ها نیز بهتر است از نوع قفلی یا همان تفلون دار باشد. این مهره ها در لرزش های دستگاه شل نمی شوند. البته به جای مهره قفلی، می توان از دومهره پشت سر هم نیز استفاده کرد.
و در نهایت می توان راجع به پلیت ها صحبت کرد. این پلیت ها که پایه ها را به شاسی وصل می کنند، هرچه ضخیم تر باشند، قوی ترند و هرچه پهن تر باشند، فشار کمتری به شاسی وارد می کنند.
فاروئرها بیشتر در زمین های زراعی و برای تراکتورهای بزرگ تولید می شوند و در دسته ادوات و تجهیزات کشاورزی و دامپروری قرار می گیرند.