پک اکسل جلو
از زمان قدیم همه ی مشکلات و دغدغه ی کشاورزان این بود که بتوانند قدرت کشش بیشتری در ادوات در زمینه های کشاورزی داشته باشند و به همین منظور در ماشین آلات کشاورزی از لاستیک های پهن تر با عاج های درشت تر استفاده می کنند تا چسبندگی و قدرت کشش بالاتری داشته باشند و درصد بکسوات را کمتر کنند.
یکی از راه های اضافه کردن قدرت کشش در تراکتور، اضافه کردن لاستیک های بزرگ یا جفت کردن لاستیک های عقب می باشد، که این علاوه بر زیاد شدن عرض تراکتور، مشکلاتی در جعبه دنده و گیربکس به وجود می آورد و باعث محدودیت حرکت در جاده ها می شود.
یکی از راه های دیگر این است که وزن بر روی چرخ های تراکتور زیاد شود به همین منظور از وزنه های سنگین کننده در قسمت چرخ ها استفاده می کنند. در بعضی موارد از آب برای سنگین کردن در داخل لاستیک ها استفاده می شود.
یکی از راه های دیگر برای افزایش قدرت کشش در تراکتور ها استفاده از دیفرانسیل جلو بر روی چرخ های جلو تاثیر گذاشته که باعث می شود این چرخ ها نیز محرک شوند و قدرت کششی تراکتور را افزایش دهند، از نظر محدودیت هایی که مدل های دیگر دارند برای افزایش کشش در این مدل محدودیت ها کمتر شده و نیز در زمانی که حتی تراکتور به صورت برعکس کار می کند به خوبی جوابگوی کار می باشد و محدودیت عرضی ایجاد نمی کند . به دلیل اینکه بار کششی بین هر چهار چرخ تراکتور تقسیم می شود قدرت کششی به اندازه ی کافی به تراکتور داده و برای کنترل، یعنی قطع و وصل کردن نیرو نیازی به انجام کار خاصی وجود ندارد و تنها با یک اهرم می توان نیرو را قطع و وصل نمود
در تراکتور های قدیمی معمولا کمتر از دو دیفرانسیل استفاده می شد ، به این دلیل که قطعات یدکی و هزینه های نگهداری زیاد بود و معمولا کارخانه ی تراکتورسازی نیز بر روی تراکتور ها دیفرانسیل جلو نصب نمی کرد. ولی در حال حاضر به دلیل بزرگ شدن ادوات کشاورزی و نیاز روز کشاورزان برای ادوات بزرگتر و تراکتور های با قدرت کشش بالا نیاز دارند.
معمولا کسانی که ترکتور های قدیمی تک دیفرانسیل دارند قدرت کشش کمی دارد، امروزه این امکان وجود دارد که با خرید پک های دیفرانسیل جلو تراکتور خود را تبدیل به تراکتور جفت دیفرانسیل کرده تا اینکه قدرت کشش مناسبی داشته باشد..
پک های اکسل دارای قطعاتی است که مورد نیاز برای تبدیل تراکتور تک دیفرانسیل به جفت دیفرانسیل می باشد.
قطعات داخل پک اکسل برای هر تراکتوری ، بسته به نوع تراکتور و تاریخ ساخت آن متفاوت می باشد. برای مثال در تراکتور های ۲۸۵ قدیمی به دلیل اینکه قسمت فرمان هیدرولیک کامل نبود، باید پک مخصوص ۲۸۵ قدیمی استفاده کرد که این پک دارای اوربیتال فرمان با شلنگ های هیدرولیک مخصوص اوربیتال فرمان می باشد. ولی در تراکتور های ۲۸۵ جدیدتر سیستم فرمان به صورت کاملا هیدرولیکی می باشد و نیاز به اوربیتال فرمان در داخل پک نیست.در پک اکسل جلو تراکتور های ۲۸۵ یک قسمت از گیربکس که به اسم دنده کمک شناخته می شود، باید حتما وجود داشته باشد چون دنده کمک قبلی ، هم پوسته و هم دنده ی مخصوص برای دیفرانسیل جلو ندارد و قسمت زین اسبی یا ساپورت فرمان در تراکتور ۲۸۵ به طور کامل تعویض شده و حتی محل نصب جک فرمان نیز تغییر می کند. رینگ و لاستیک مخصوص اکسل جلوی جفت دیفرانسیل درداخل پک موجود می باشد و نیاز به تهیه به صورت جداگانه ندارد و حتی پیچ های مورد نیاز برای بستن قطعات به همدیگر و نصب بر روی تراکتور در داخل این پک ها وجود دارد و فقط نیاز به واسکازین یا روغن جعبه دنده دارید.
پک های اکسل با سه مدل دیفرانسیل موجود است که یک مدل آن قفل دیفرانسیل آن به صورت هیدرولیکی فعال می شود و نوع دیگر آن قفل دیفرانسیل فنری و مدل دیگر دنده دیشلی می باشد.
قطعات مورد نیاز در پک اکسل تراکتور 475 با کمی تغییر نسبت به نوع 285 که این تغییرات در قسمت جعبه دنده و قسمت زین اسبی و اکسل می باشد. از نظر ساختار، اکسل این دو تراکتور، شبیه به هم می باشد. چون تمام تراکتور های 475 فرمان هیدرولیک کامل دارند، نیاز به اوربیتال فرمان و شیلنگ ها ندارد.این پک اکسل بین تراکتور های 485 و 800 مشترک می باشد.
پک اکسل برای تراکتور های 399 نیز شامل چرخ های جلو، زین اسبی، اکسل، جعبه دنده کمک، گاردان و توپی چرخ ها به صورت کامل می باشد. برای تغییر تراکتور از تک دیفرانسیل به جفت دیفرانسیل، با خرید یک پک کامل اکسل جلو نسبت به نوع تراکتور ، می توانید با بازکردن جعبه دنده ی کمک و تعویض آن و نصب جعبه دنده ی کمک مخصوص که شامل یک دنده ی اضافه در کنار جعبه دنده است که این محل اتصال گاردان جلو، می باشد. پس از تعویض این قطعه ، قسمت زین اسبی از جای موتور باز شده و کامل با قطعه ی نو تعویض می گردد و سپس چرخ ها به قسمت توپی های چرخ بسته شده و با اتصال شیلنگ های هیدرولیک جک فرمان و نصب قطعات دیگری مانند گاردان و فول کردن روغن جعبه دنده و توپی های چرخ و دیفرانسیل جلو، تراکتور آماده ی استفاده می باشد. سرویس های مورد نیاز در جلوبندی های جفت دیفرانسیل شامل گریس کاری و سرویس های بازدید و تعویض روغن دیفرانسیل و توپی های چرخ می باشد که این سرویس ها هر کدام باید در مدت زمان مشخص انجام گیرد .
گریس کاری تقریبا هفته ای یک مرتبه، بازدید سطح روغن هر 250 ساعت یک بار، تعویض روغن دیفرانسیل و توپی ها هر 500 ساعت می باشد ولی باز هم بسته به مکانی که تراکتور در آن کار می کند، زمان بازدید و تعویض روغن ها تغییر می کند. اگر تراکتور داخل آب و گل و لای کار می کند زمان ها تغییر کرده و زمان ها کوتاه می شود.
روغن های مورد استفاده در داخل دیفرانسیل و توپی چرخ ها باید از نوع واسکازین با ویسکوزیته ی 90 تا 140 می توان استفاده نمود برای تخلیه ی وغن دیفرانسیل در زیر اکسل دیفرانسیل پیچ تخلیه وجود دارد و برای ریختن روغن و میزان فول روغن اکسل جلو، در قسمت سمت راست جلوی اکسل پیچ روغن وجود دارد برای تخلیه روغن توپی های چرخ هر کدام جداگانه که از پشت توپی دیده می شود باید باز شود و پیچ را در پایین ترین نقطه ای توپی قرار داده تا روغن تخلیه شود و باید از محل همان پیچ روغن در داخل توپی ها ریخته شود، فول روغن توپی ها باید پیچ تخلیه در قسمت وسط قرار گیرد و بیشتر از ارتفاع پیچ، روغن ریخته نشود.