لولر کشاورزی
بعد از عملیات شخم زنی و خرد کردن کلوخ ها که معمولا توسط دیسک انجام می شود، بستر خاک و سطح دانه بندی آن برای کاشت مناسب می گردد.
اما بعد از این عملیات، سطح زمین باید مسطح و شیب بندی آن درست باشد تا هم بتوان عملیات کاشت را به درستی انجام داد و هم ابیاری زمین در طول مراحل داشت، دچار مشکل نشود و اب به تمام قسمت های زمین به طور یکسان برسد.
لولر کشاورزی ابزاری است برای تسطیح زمین های کشاورزی که به نام های لندلولر، لولر، گریدر تراکتوری، همسطح کننده، زمین صاف کن و ماله هم معروف است. حداقل اجزاء تشکیل دهنده ان شامل شاسی اصلی، تیغه(باکت یا بیل)، کرسی (که تیغه به ان متصل می گردد) و تنظیم کننده های ارتفاع تیغه هستند.
از این وسیله علاوه بر همسطح کردن پستی و بلندی های زمین، برای شیب بندی زمین و همچنین برف روبی نیز استفاده می گردد.
لولر کشاورزی در انواع مختلفی تولید می شود که می توان با دیدگاههای مختلف ان را دسته بندی کرد.
از نظر سیستم عملکرد، لولر کشاورزی به دو دسته ساده و خودکار تقسیم بندی می شود.
لولرهای خودکار
لولر کشاورزی خودکار که جزو جدیدترین سیستم های تسطیح هستند، می توانند به صورت خودکار ارتفاع تیغه را تنظیم کنند. در این نوع از انواع سیستم های لیزری و ماهواره ای برای تعیین ارتفاع مورد نیاز تیغه استفاده می شود.
لولرهای لیزری
در سیستم لیزری، یک فرستنده لیزری در مکان ثابت روی یک پایه قرار می گیرد و گیرنده روی دستگاه، با توجه به اطلاعات فرستنده، ارتفاع تیغه لولر را تنظیم می کند و با حرکت تراکتور عملیات تسطیح انجام می گیرد. به این صورت یک تسطیح دقیق شکل می گیرد.
در لولر کشاورزی ساده، ارتفاع تیغه توسط اپراتور و بطور دستی تنظیم می گردد. تنظیم ارتفاع تیغه و سایر زوایای تیغه (که در بعضی مدل های لولر وجود دارد) می تواند بوسیله جک های هیدرولیک، یا با نیروی دست انجام گیرد .
از نظر نحوه اتصال به تراکتور، لولر کشاورزی به انواع سوار، نیمه سوار و کششی تقسیم بندی می گردد. نوع سوار بدون چرخ است و به اتصال سه نقطه تراکتور متصل می گردد. نوع نیمه سوار دارای چرخ است و طوری به مال بند تراکتور متصل می گردد که مال بند قسمتی از وزن لولر را تحمل می کند. و در نوع کششی، تراکتور فقط ادوات را می کشد و وزن ادوات بر روی چرخ های خود است.
و از نظر اندازه، لولر کشاورزی به انواع سبک، نیمه سنگین و سنگین تقسیم بندی می گردد.
تیغه لولر کشاورزی بنا به نوع تولید آن می تواند علاوه بر بالا و پایین رفتن، در یک یا دو زاویه دیگر تغییر موقعیت دهد.
لولر کشاورزی بیشتر در زمین های زراعی مورد استفاده قرار می گیرد و در قسمت ادوات و تجهیزات کشاورزی و باغبانی دسته بندی می گردند.