اتومات استارت تراکتور
برای روشن کردن موتور های درون سوز باید موتور با سرعت چرخانده شود تا چهار عمل اصلی موتور که شامل مکش، تراکم، احتراق و تخلیه در داخل موتور به صورت کامل انجام گیرد و اگر سرعت چرخش کم باشد و عمل احتراق صورت نگیرد، امکان روشن شدن موتور وجود ندارد به همین منظور موتور های درون سوز کوچک که با نیروی دست انسان قابلیت روشن شدن دارند از هندل های فلزی و طنابی استفاده می شود که هندل باعث چرخاندن موتور با سرعت می شود.
ساختار استارت در موتور ها به گونه ای می باشد. زمانی که بخواهیم موتور را با استارت بچرخانیم، باید چرخ دنده یا قطعه ای از سمت استارت با موتور درگیر شود و باعث چرخیدن موتور شود و بعد از روشن شدن موتور، این اتصال باید قطع شود و همزمان برق مورد نیاز موتور استارت با درگیر شدن دنده ی استارت باید وصل شود تا اینکه موتور شروع به چرخش کند و با قطع شدن اتصال دنده ی استارت از موتور باید برق الکتروموتور استارت نیز قطع شود که این کار ها همزمان و بدون مکث باید انجام شود که در ساختار استارت توسط یک قطعه به نام اتومات استارت این کار ها صورت می گیرد.
اتومات استارت قطعه ای است که بر روی استارت نصب شده و توسط دو یا سه عدد پیچ به پوسته ی استارت متصل می شود و از قسمت خروجی کابل برق با یک رابط مسی به موتور استارت متصل است و یک فیش تکی بر روی آن وجود دارد که سیم فعال کننده اتومات یا همان سیم سوئیچ به آن متصل شده و به قسمت ورودی سرسیم کابل که از سمت مثبت باتری می آید به آن متصل می شود و در برخی از دستگاه ها، سرسیم هایی که از سمت دینام و پشت داشبورد می آید که این سرسیم ها می توانند به بست باتری هم متصل شوند.
وظایف اتومات استارت تراکتور:
- وصل کردن برق فشار قوی برای موتور استارت تا شروع به چرخش کند.
- اتصال دنده ی استارت با دنده ی فلایویل و قطع اتصال پس از روشن شدن موتور
زمانی که برق از پشت سوئیچ به اتومات استارت می رسد، سیم پیچ اتومات استارت حالت آهنربایی پیدا می کند و میله ی وسط اتومات را به سمت داخل می کشد. زمانی که این قطعه به داخل کشیده شود، دو شاخه دنده استارت را نیز به سمت داخل کشیده و دنده استارت را به سمت فلایویل راهنمایی می کند و همزمان پلاتین های اتصال برق را به یکدیگر وصل می کند تا برق باتری مستقیما به موتور استارت برسد و موتور بعد از درگیر شدن دنده ی استارت فلایویل را بچرخاند و باعث روشن شدن موتور می شود. اتومات های استارت بسته به ابعاد استارت در سایز های بزرگ و کوچک ساخته می شود و پایه های اتصال دهنده ی اتومات به استارت ، مخصوص همان استارت می باشد.
خرابی های معمول اتومات استارت تراکتور:
- سوختن سیم پیچ آهنربایی
- شکستن سری اتومات
- خرابی پلاتین های اتصال برق
- خرابی پیچ های اتصال کابل
- خرابی اتصال به دو شاخه
در صورتی که هر کدام از این قطعات در اتومات استارت تراکتور خراب شده باشد ، باعث فعال نشدن استارت یا درگیر نشدن دنده ی استارت شده و باید توسط تعمیرکار، استارت تعمیر و اتومات تعویض گردد.