زغال استارت تراکتور
به چرخش در آوردن موتورهای درون سوز توسط هندل و الکتروموتورها صورت می گیرد در موتور های کوچک هندل یا قدرت انسان می تواند موتور را با سرعت مورد نظر بچرخاند ولی در موتور های بزرگ قدرت انسان برای چرخاندن موتور کافی نمی باشد و باید از الکترو موتور هایی که قدرت بالایی دارند استفاده کرد. موتور های برقی که برای چرخاندن موتور مورد استفاده قرار می گیرد، باید علاوه بر قدرت زیاد، همزمان سرعت کافی برای روشن شدن موتور داشته باشد.این موتور ها در زمان کوتاه، مصرف برق زیادی دارند و برق مورد نیاز آن ها از نوع DC (جریان مستقیم) 12 و 24 ولت می باشد. موتور های جریان مستقیم، باید از یک منبع ذخیره انرژی قوی مانند؛ باتری که در مدت زمان کوتاهی، برق زیادی به موتور برساند تا الکترون موتور، قدرت کافی برای چرخاندن موتور داشته باشد.
در داخل موتور استارت، از یک روتور و چندین بالشتک و قطعات دیگری استفاده شد که یک مجموعه موتور قوی را می سازد. هر کدام از این قطعات به خوبی باید کار کند یا برق کافی به آن ها برسد .
اجزای استارت تراکتور:
- اتومات استارت : وظیفه ی فعال کردن موتور و درگیر کردن دنده ی استارت با موتور را دارد.
- روتور استارت : هسته ی مرکزی استارت که توسط یک کلکتور با زغال های استارت در تماس می باشد و بر روی شافت استارت متصل می شود.
- بالشتک های استارت : چهار قطعه ی مسی که بر روی پوسته ی استارت نصب می شود و در زمان استارت زدن به حالت آهنربایی در می آید.
- دنده ی استارت : دنده ای که در زمان چرخش موتور به دنده ی روی فلایویل متصل شده و آن را به چرخش در می آید.
- کلاچ دنده ی استارت : کلاچ یکطرفه ای که قبل از دنده ی استارت قرار داشته و مانع چرخیدن استارت پس از روشن شدن موتور می شود.
- بوش های استارت : درداخل استارت، روتور بر روی شافت نصب شده و شافت نیز از سه قسمت بر روی سه عدد بوش در حال چرخش بوده که این بوش ها از جنس برنج می باشد.
- پوسته ی استارت : اجزای استارت بر روی یک پوسته ی فلزی که مستقیما با بالشتک های استارت و پوسته های آلومینیومی در تماس می باشد.
- پوسته ی سر استارت : پوسته ی آلومینیومی که در قسمت سر استارت بوده و در بر گیرنده ی دنده ی استارت و اتومات استارت می باشد.
- پایه ی زغال استارت : پایه ی فلزی که چهار عدد زغال استارت درون آن قرار می گیرند و توسط فنر ها به بدنه ی موتور فشرده می شود و توسط دو عدد پیچ به قاب انتهایی استارت متصل می شود.
-
زغال استارت تراکتور :
قطعاتی که در انتهای استارت و بر روی پایه های زغال استارت تراکتور قرار می گیرند و وظیفه ی انتقال الکتریسیته از کابل های ورودی به کلکتور استارت را بر عهده دارند و از جنس نرم ساخته می شوند که مانع سایش کلکتور استارت شود و به خوبی جریان الکتریسیته را از خود عبور داده و به پایه های کلکتور برساند. تا اینکه استارت با سرعت شروع به چرخش کند و باعث روشن شدن موتور شود. فنر هایی پشت زغال ها نصب شده تا فشار متوسطی پشت زغال ها باشد و مانع جداشدن زغال از بدنه ی کلکتور شود. هر چقدر جنس زغال ها نرم باشد و خاصیت عبور الکتریسیته زیاد تری داشته باشند. طول عمر استارت زیاد تر و خرابی روتور و کلکتور استارت کمتر می شود. زغال استارت تراکتور به مرور زمان تحت تاثیر سایش تمام می شود و باید تعویض گردد.