بوش استارت تراکتور
برای روشن کردن انواع موتور های دیزلی و بنزینی از یک الکتروموتور که دارای قدرت زیادی می باشد، استفاده می کنند. این الکتروموتور باید دارای مشخصه های دقیقی باشد تا بتواند در فاصله زمانی کم، نیروی مورد نیاز برای روشن شدن موتور تامین کند. الکتروموتوری که برای روشن شدن موتور استفاده شده است در اصطلاح عامیانه به اسم استارت شناخته می شود.
استارت ها بسته به اندازه ی موتور و نیروی مورد نیاز در ابعاد و اندازه ها و مدل های مختلف ساخته می شود. وظیفه ی تمامی استارت ها، روشن کردن موتور و پس از آن خارج شدن از سیستم چرخشی موتور می باشد.
اجزای استارت موتور :
- اتومات استارت : وظیفه ی وصل کردن برق موتور برای چرخش موتور و درگیر کردن دنده ی استارت با چرخ دنده ی فلایویل را دارد.
- روتور استارت : هسته ی مرکزی استارت که دارای سیم پیچ بوده و توسط یک کلکتور برق مورد نیاز خود را از طریق زغال های استارت که با کلکتور در تماس هستند، دریافت کرده و شروع به چرخش می کند و این روتور مستقیما بر روی شافت استارت متصل است.
- بالشتک های استارت : سیم پیچ های مسی که بر روی پوسته ی استارت نصب شده است و در زمان استارت زدن حالت مغناطیسی پیدا می کند و باعث به حرکت درآوردن روتور می شود.
- دنده ی استارت : دنده ای که با دنده ی فلایویل در زمان چرخش روتور به آن متصل شده وشروع به چرخش فلایویل کرده که این چرخش باعث روشن شدن موتور می شود.
- پوسته ی استارت : قطعه ای فلزی که قطعاتی مانند بالشتک ها مستقیما بر روی آن بسته می شود و یک سمت آن سری آلمینیومی استارت متصل می شود و سر دیگر آن قاب ذغال های استارت نصب می شود.
- کلاچ دنده ی استارت: کلاچ کوچکی که به صورت یکطرفه کار می کند و قبل از دنده ی استارت قرار می گیرد و مانع چرخیدن استارت پس از روشن شدن موتور می شود.
- پوسته ی سر استارت : قطعه ای آلومینیومی که در قسمت سر استارت، در بر گیرنده ی دنده ی استارت، اتومات استارت و دو شاخه ی دنده ی استارت بوده و به بدنه ی موتور متصل می شود.
- پایه ی زغال استارت : پایه ی فلزی ای که زغال ها بر روی آن نصب شده است و توسط فنر ها به بدنه ی کلکتور استارت فشرده می شود و به قاب انتهای استارت متصل است.
- زغال استارت تراکتور : در قسمت روتور برق به صورت متناوب باید به هر کدام از پایه های کلکتور و سیم پیچ ها برسد، به این دلیل که روتور با سرعت زیاد در حال چرخش می باشد، این انتقال برق از طریق کلکتور ها به سیم پیچ می رسد، باید از فلزات رسانایی که جنس نرمی دارد و با مواد دیگری مخلوط شده است، استفاده شود تا در کلکتور خوردگی ایجاد نشود.
- بوش استارت تراکتور :
بوش استارت تراکتور در داخل استارت استفاده شده و از فلزات نرم انتخاب شده است. این نرم بودن بوش باعث سالم ماندن شافت روتور می شود و اگر این اختلاف جنس بین بوش و شافت نباشد، احتمال داغ کردن زیاد و چسبیدن دو قطعه به یک دیگر شود.
برای روان تر کار کردن شافت در داخل بوش از روان کننده هایی مانند روغن و گریس استفاده می شود و اگر فاصله ی بین بوش و شافت دقیق باشد سرعت چرخش روتور افزایش می یابد. اگر این فاصله بین بوش و شافت زیاد شود، روان کننده ها بین دو قطعه جدا شده و باعث ایجاد خوردگی در بوش استارت تراکتور می شود. خوردگی بیش از اندازه استاندارد باعث برخورد روتور با بالشتک ها می شود که این اتفاق باعث کم شدن سرعت استارت و خرابی آن می شود. به همین دلیل باید بوش های استارت به موقع تعویض شوند.