دنده های افزاینده سرعت تراکتور
در تراکتور های فرگوسن از جعبه دنده ای استفاده شده که سرعت حرکت در آن از کمترین سرعت تا بیشترین سرعت، از یک کیلومتر تا 25 کیلومتر در ساعت می باشد. که این بازه ی سرعت مناسب ادوات کشاورزی متصل به تراکتور می باشد. در کشاورزی های مدرن امروزی، سرعت کارکرد برای راننده ها از اهمیت بالاتری برخوردار است. به همین خاطر برای تغییر سرعت تراکتور می توان با تغییر دنده های داخل جعبه دنده، سرعت را تا یه حدی افزایش داد. بعد از اتمام تعداد دنده ها این امکان به آسانی وجود ندارد. مگر اینکه جعبه دنده تراکتور را باز کرده و در داخل جعبه دنده از دنده های افزاینده ی سرعت استفاده کرد تا سرعت تراکتور بیشتر از قبل شود. برای تعویض این چرخ دنده ها در داخل جعبه دنده، کل جعبه دنده از روی بدنه ی تراکتور باز شده و بر روی زمین قرار گرفته و پس از بازکردن قطعات داخلی و شافت های جعبه دنده تراکتور، دنده های افزاینده سرعت تراکتور را بر روی آن نصب و سپس جعبه دنده را به صورت کامل جمع کرده و روی تراکتور سوار می شود. بعد از ریختن کامل روغن جعبه دنده، تراکتور آماده ی حرکت با سرعت بیشتر از قبل می باشد. ولی این تغییر زمانی که سرعت خیلی کمی نیاز داشته باشیم وجود ندارد.
دنده های افزاینده سرعت تراکتور بیشتر در تراکتور های چهار سیلندر 285 مورد استفاده قرار می گیرد به این دلیل که سرعت حرکت این تراکتور از دیگر تراکتور های 4 سیلندر و 6 سیلندر کمتر بوده و با نصب دو دنده ی افزاینده ی سرعت تراکتور 285، سرعت این تراکتور بیشتر شده و به تراکتور های دیگر می رسد.
قانون چرخ دنده ها به این صورت است که، قطر چرخ دنده های محرک و متحرک نسبت مستقیم با سرعت و قدرت چرخش چرخ دنده ها دارند. به این صورت که اگر چرخ دنده ی محرک کوچک تر باشد، سرعت کم شده و قدرت افزایش می یابد. این تا زمانی امکان دارد که سایز دو چرخ دنده به یک اندازه برسد و بعد از آن که چرخ دنده ی محرک بزرگتر از چرخ دنده ی متحرک شود، سرعت افزایش یافته و قدرت کاهش می یابد. از همین قانون در دو چرخ دنده افزاینده ی سرعت تراکتور استفاده شده که باعث افزایش سرعت تراکتور می شود.
دنده های افزاینده سرعت تراکتور در داخل جعبه دنده در قسمت ورودی نیرو قرار دارد و همین مورد باعث می شود که همه ی دنده ها همزمان افزایش سرعت یکنواختی داشته باشد. در زمان خرید دنده های افزاینده سرعت تراکتور دقت شود که یک شافت حرکت که به انتهای آن چرخ دنده متصل بوده و چرخ دنده ای که داخل آن دارای شیار است تحویل گیرد.
برای تعویض این دو چرخ دنده، علاوه بر قیمت دنده های افزاینده سرعت تراکتور و دستمزد نصب آن ها به هزینه های دیگر مثل تعویض کاسه نمدها و واشر ها نیز توجه داشته باشید که ممکن است به دلیل کارکرد زیاد این قطعات، نیاز به تعویض داشته باشند. چرخ دنده های افزایش دهنده ی سرعت بعد از ساخته شدن توسط سخت کاری به مقاومت لازم رسیده تا در مقابل سایش و شکستگی مقاوم باشد.