شلنگ هواکش تراکتور
تراکتور های امروزی از موتور های درون سوز استفاده می کنند که این موتور ها از هوای طبیعی تنفس کرده و با سوخت های فسیلی موجب تولید انرژی برای کار های کشاورزی می شود. در این میان هوای وارد شده به موتور باید عاری از هرگونه ذرات معلق درشت باشد تا آسیبی به قطعات داخلی موتور نرساند. به همین دلیل در مسیر مکش هوا در موتور ها از اجزای مختلفی استفاده شده تا هوا ورودی به اندازه کافی به موتور برسد.
اجزای سیستم هوارسانی به موتور های درون سوز:
- پیش صافی : این قطعه بیشتر برای ماشین آلات استفاده شده که در محیط های پر گرد و خاک کار می کند و وظیفه جلوگیری از ورود ذرات درشت هوا به داخل مجموعه را دارد.
- لوله رابط : لوله ای که از پیش صافی به فیلتر هوا متصل است معمولا از جنس فلز انتخاب شده تا مقاومت کافی برای نگهداشتن پیش صافی داشته باشد. این لوله معمولا کوتاه انتخاب شده تا پیش صافی مانع دید راننده نشود.
- فیلتر هوا : در موتور های امروزی به دو شکل روغنی و کاغذی مرسوم است. فیلتر روغنی از روغن و توری های فلزی برای گرفتن و تمیز کردن ذرات درشت داخل هوا استفاده می کند و فیلتر های کاغذی از لایه های کاغذی مشخصی استفاده می کنند و یک بار مصرف می باشد ولی فیلتر های روغنی با تعویض روغن ان می توان از آن دوباره استفاده کرد از نظر تمیز کردن هوا فیلتر های کاغذی هوا را بهتر تمیز می کنند اما از نظر اقتصادی کاغذی ها هزینه زیادتر دارند.
- اینتر کولر : در موتور های امروزی که داردای سوپر شارژ یا توربو شارژ استفاده می کنند از یک رادیاتور خنک کننده هوا استفاده می کنند تا هوا با دمای پایین تری به داخل موتور وارد شود و داخل سیلندر بهتر از اکسیژن پر شود این قطعه در جلوی رادیاتور آب نصب می شود تا هوای عبوری از آن خنک تر شود.
- منیفولد هوا :این قطعه هوای تمیز شده را بین هر کدام از سیلندر ها تقسیم می کند و چند تا سنسور نیز بر روی ان نصب می شود تا موتور دقیق تر کار کند.
- شلنگ هواکش : در تراکتور ها به دلیل استفاده از موتور های بزرگ دیزلی معمولا فیلتر های هوا از موتور دورتر قرار دارند و برای انتقال هوا به سمت موتور از لوله و شیلنگ های مخصوص استفاده می شود این شلنگ ها باید در برابر مکش موتور مقاوم باشند و جمع نشوند که جمع شدن ان باعث خاموش شدن موتور یا خرابی قطعات دیگر می شود به همین منظور این شلنگ ها مخصوص طرحی می شوند و در داخل ان ها از مفتول های فلزی استفاده می شود تا مانع جمع شدن آنها شود در بعضی از موتور ها که طول شلنگ کم باشد از مفتول فلزی استفاده نمی شود و فقط ضخامت جداره را زیادتر انتخاب می کنند.
در زمان انتخاب و خرید شلنگ هواکش تراکتور باید به چند نکته توجه داشت یک مسیری که شلنگ در ان قرار دارد و انحنا های مورد نیاز آن و قطر شیلنگ نسبت به نوع موتور و حرارتی که نزدیک شلنگ وجود دارد به همین دلیل قیمت شلنگ هواکش تراکتور فرق می کند و هر شلنگ مناسب یک تراکتور ساخته شده است.