مجموعه اسبک کامل تراکتور
بیشتر موتور های مورد استفاده در تراکتور ها از نوع دیزلی می باشد. موتور های دیزلی در سرعت های پایین گشتاور خوبی تولید می کنند. به همین دلیل از این موتور ها در تراکتور های صنعتی و کشاورزی استفاده زیادی می شوند.
ساختار موتور های دیزلی به گونه ای است که قابلیت تحمل انفجار های قوی را دارند. سوپاپ هایی که برای موتور های دیزلی انتخاب می شوند بزرگتر و قوی تر انتخاب می شوند و باید دقت آب بندی آن ها زیاد باشد تا مانع نشت گاز های حاصل از انفجار از کناره های سوپاپ شود. اگر به هر دلیلی ،فشار تراکم از کنار سوپاپ تخلیه شود، دما به اندازه ی مشخص نرسیده و انفجار سوخت صورت نمی گیرد و این باعث سخت روشن شدن یا حتی روشن نشدن موتور می شود.
در طراحی موتور های دیزلی از دو فنر برای هر سوپاپ استفاده می کنند تا فشار فنر به اندازه کافی برای آب بندی سوپاپ باشد. اگر فشار فنر ها زیاد باشد باید سیستم حرکت سوپاپ نیز قوی تر انتخاب شود تا مانع شکستن یا تغییر شکل آن شود. در موتور های دیزل مجموعه انتقال نیرو از میللنگ تا سوپاپ ها ، از چرخ دنده و قطعات فلزی قوی استفاده می شود. این قطعات فلزی باید به طور منظم روانکاری شوند تا از سایش بین آن ها جلوگیری شود. اگر به هر دلیلی روان کننده (روغن) به مجموعه اسبک ها نرسد یا با فشار کمتری باشد، موجب سایش اسبک ها و میل اسبک می شود. که با افزایش سایش، فیلر یا لقی بین سوپاپ و اسبک ها زیاد می شود که باعث کمتر باز شدن سوپاپ ها می شود و امکان دارد میل تایپت ها از جایگاه خود بیرون آیند و سوپاپ دیگر باز نشود. این اتفاق باعث خارج شدن دود سفید رنگ از اگزوز موتور می شود.
مجموعه اسبک کامل تراکتور شامل اجزای زیر می باشد:
- میل اسبک تراکتور: از لوله های فولادی که مقاومت بالایی در مقابل سایش و خمش دارد، ساخته و بر روی آن سوراخ های برای روغن کاری تعبیه شده است.
- فنر های بین اسبک ها: این فنر های لوله ای که بین اسبک ها قرار می گیرد و مانع حرکت اسبک ها به چپ و راست می شوند. این فنر ها بسته به نوع موتور در سایز های مختلف ساخته می شوند.
- خار های نگه دارنده: در دو سمت میل اسبک از دو خار بیرونی استفاده شده تا مانع به هم خوردن اسبک ها بعد از باز شدن از روی موتور شود.
- پایه نگهدارنده میل اسبک: این پایه از جنس آلومینیوم یا فولاد ساخته می شوند که در بین اسبک ها قرار می گیرد و توسط پیچ بر روی سر سیلندر ثابت می شوددر برخی از موتور ها کانال روغن نیز بر روی ای پایه ها قرار می گیرد و نیازی به پایه روغن کاری دیر وجود ندارد
- پایه روغن کاری: در موتور های پرکینز معمولا برای انتقال روغن از کانال سرسیلندر به میل اسبک از یک لوله آلومینیومی کوچک استفاده می شود که اگر به هر دلیلی این پایه در جایگاه خود قرار نگیرد و موتور روشن شود کل مجموعه اسبک ها خراب می شود که در این صورت باید خرید مجموعه اسبک کامل تراکتور صورت گیرد تا دیگر نیازی به تعویض تک به تک قطعات آن نباشد اگر قطعات معیوب را به طور مجزا بخواهیم تعویض کنیم با قیمت مجموعه اسبک کامل تراکتور برابری می کند.