دسته سیم کامل تراکتور
در تراکتور ها سیم کشی ای وجود دارد که وظیفه ی روشن کردن موتور، فعال کردن علائم هشدار دهنده و روشنایی را بر عهده دارد. در تراکتور ها، برق توسط یک آلترناتور تولید می شود، این برق توسط چند عدد سیم به باتری انتقال داده می شود که برق تولید شده در باتری ذخیره شود که در زمان نیاز به مصرف کننده های تراکتور برسد. مصرف کننده های برق که در تراکتور ها وجود دارد بسته به نوع کاری که انجام می دهند، برق مصرف می کنند که این انتقال برق از باتری به مصرف کننده توسط دسته سیم تراکتور انجام می شود. این دسته سیم باید از سیم های استانداردی که مخصوص همان مصرف کننده می باشد، ساخته شود تا در زمان کارکردن مصرف کننده درون سیم ها، افت فشار ایجاد نشود یا سیم داغ نکند که باعث آتش سوزی شود.
هر کدام از مصرف کننده های برق در یک مجموعه، میزان مصرف برق به خصوصی دارند که این عامل باعث می شود سیم های هر کدام از مصرف کننده نسبت به برق مورد نیاز دستگاه تعیین می شود. برای اینکه بتوان هر کدام از قسمت های مختلف از تراکتور را کنترل کرد، مانند چراغ های جلو، عقب و هشدار دهنده ها، باید سیم و کلید مخصوص به همان مصرف کننده تعیین شود.
دسته سیم های تراکتور ها بسته به نوع تراکتور انتخاب می شود، به این خاطر که هر کدام از تراکتور ها از لحاظ ابعاد و اندازه و نوع مصرف کننده ها متفاوت می باشد. در مجموعه ی دسته سیم های تراکتور ها قسمت هایی تعیین شده که بتوان دسته سیم ها را از یک دیگر جدا نمود. به این دلیل که در هنگام تعمییر قطعات مختلف تراکتور احتمال اینکه یک مجموعه از تراکتور فاصله بگیر وجود دارد و به جای اینکه سیم های مصرف کننده ها تک به تک از آن ها جدا و از قسمت جعبه فیوز باز می شود، در قسمت انتقال سیم ها از جعبه فیوز تا مصرف کننده از یک مجموعه ی فیش های جدا شونده استفاده می شود تا در زمان تعمیر نیازی به بازکردن قسمت های دیگر نباشد.
دسته سیم تراکتور های 285 قدیم با دسته سیم تراکتور های 285 جدید اندکی متفاوت بوده که این تفاوت در قسمت داشتبورد و سنسورهای تراکتور می باشد. در دسته سیم تراکتور ها، برق مورد نیاز باتری از سمت آلترناتور (دینام) تامین شده و توسط کلید ها و سوئیچ به قسمت جعبه فیوز رسیده و از آن قسمت به تمام مصرف کننده های تراکتور می رسد. اگر جعبه فیوز در مسیر دسته سیم نباشد و سیم بدون روکش در مسیر با بدنه ی تراکتور برخورد داشته باشد، احتمال اتصال کوتاه و آتش گرفتن دسته سیم وجود داردبه همین خاطر باید همیشه در دسته سیم ها، جعبه فیوز نصب شود تا مانع آتش سوزی شود. دسته سیم تراکتور های 285 شامل سیم های چراغ های جلو، بوق، سنسور آب، شمع گرم کن، آلترناتور، درجه ی باک، استارت، فشنگی روغن، جعبه فیوز، سوکت کلید های راهنما، چراغ های پشت داشبورد، سوکت کلید چرخان چراغ های بزرگ، سیم های سوئیچ، سیم های چراغ های راهنما، چراغ های ترمز، پریز تریلی و … می باشد.
دسته سیم های تراکتور های جدید مانند 475، 485 یکدیگر می باشد که جعبه فیوز در قسمت بالا و پشت داشتبورد قرار دارد و فیش های جداکننده ی دسته سیم در پشت داشتبورد قرار دارد. تا به آسانی و بدون مزاحمت، دسته ی سیم ها را یکدیگر جدا نمود. در داخل پک دسته سیم کامل، سیم ها با قطر، رنگ و اندازه ی استاندارد که برای این تراکتور ها تعیین شده، تهیه شده است و در قسمت هایی که نیاز به سوکت های اتصال وجود دارد، سوکت تعبیه شده است. جعبه فیوز کامل نیز همراه این دسترسی ارائه می گردد ولی کلید ها و مصرف کننده های برق بر روی این دسته سیم وجود ندارد و فقط در قسمت گلگیر ها چند عدد سیم که برای لامپ های راهنما و ترمز استفاده می شود، باید با لحیم کاری به یکدیگر متصل شوند.
دسته سیم برای تراکتور های 399 در دو مدل وجود دارد که یک مدل برای تراکتور های 399 معمولی و مدل دیگر برای تراکتور های آبشن دار که دارای اتاق و کولر است، می باشد. در دسته سیم تراکتور 399 معمولی، دسته سیم دارای سیم هایی برای سنسور های تراکتور که شامل سنسور دور موتور، آب، روغن، ترمز دستی، فشار هیدرولیک، فعال شدن pto، ترمز دستی، قفل دیفرانسیل، نشانگر باک، گرفتگی فیلتر هوا، فعال بودن دیفرانسیل جلو، خلاصی دنده و … می باشد. سیم های اصلی که برق را از پایه ی استارت به سوئیچ می رساند و از سوئیچ به جعبه فیوز می رساند. در این قسمت بعضی از تراکتور ها از سوئیچ های قدیمی استفاده می شود. و بعضی ها از سوئیچ های با چهار سوکت استفاده می کنند. که سوکت اول: ورودی برق به سوئیچ، سوکت دوم : خروجی برق به سمت جعبه فیوز، سوکت سوم: خروجی برق به سمت شمع گرم کن، سوکت چهارم: برای فعال کردن استارت می باشد.
سیم هایی که از جعبه فیوز برق می گیرند به قسمت های مختلف تراکتور تقسیم می شوند و وظیفه ی خاموش و روشن کردن تراکتور و چراغ ها را بر عهده دارند. در داخل دسته سیم هر کدام از سیم ها بسته به وظیفه ای که دارد در تعداد مختلف وجود دارد، مانند سیم سیاه رنگ که وظیفه ی انتقال برق منفی بر عهده ی آن می باشد. در قسمت های مختلف به بدنه ی تراکتور متصل می شود.
دسته سیم تراکتور های 399 آپشن دار که دارای اتاق و کولر ، بخاری می باشد با مدل معمولی در قسمت سنسور های روی تراکتور تفاوت خاصی ندارد و فقط در قسمت اتاق که دارای کولر و بخاری می باشد، سیم های مخصوص به این دو دستگاه وجود دارد و در زمان نصب اتاق این سیم ها به قسمت استارت متصل می شود و کلید چراغ ها و جعبه فیوز مخصوص اتاق تراکتور بوده و درون آن نصب شده است. چراغ هایی که بر روی کابین نصب می شوند به دسته سیم کامل تراکتور، متصل نبوده و فقط از قسمت باتری برق دریافت می کنند و کلید ها در قسمت سقف کابین نصب شده و از همان قسمت راننده می تواند چراغ های هشدار دهنده و روشنیایی را کنترل کند.