تجهیزات برداشت
فیلتر محصولات
پیشنهاد لحظه ای
تجهیزات برداشت
پس از مراحل خاکورزی و آماده سازی، کاشت محصول، نگهداری و داشت، نوبت به برداشت محصول می رسد. این مرحله در واقع شیرین ترین دوره از مراحل کشاورزی است و در این مرحله موقع چیدن و برداشت محصولی است که مدت ها منتظرش بوده ایم. برای برداشت محصول، محصول باید به اندازه کافی رشد کرده باشد یا به اصطلاح رسیده باشد. اما ایا همیشه رسیدن محصول به معنی رسیدن گیاه به حداکثر مقدار رشد خود است؟
برای این موضوع باید گفت به طور كلی دو نوع رسيدن در محصولات باغی و زراعی وجود دارد:
رسـيدن فيزيولوژيكی، که به معنی کامل شدن میوه و دانه بر روی گیاه مادر است که به صورت طبیعی انجام می شود. اکثر محصولات باغی و زراعی بعد از رسیدن فیزیولوژیکی، برداشت می شوند مانند غلات، حبوبات، هندوانه، پرتقال، و … .
اما نوع دیگر رسیدن محصول، رسـيدن تجارتی می باشد. بعضی محصولات باغی یا زراعی، موقع رسیدن فیزیولوژیکی قابل مصرف نیستند یا کیفیت خوبی برای مصرف ندارند. بنابر نوع محصول، ممکن است بهترین حالت برای برداشت آن محصول، قبل از رسیدن فیزیولوژیکی و یا بعد از رسیدن فیزیولوژیکی باشد. مثلا اگر بادمجان یا خیار به رسیدن فیزیولوژیکی برسند، تخم آن ها بسیار درشت و سفت شده و قابل مصرف نیستند. همچنین برای محصولات دیگری مانند نخود فرنگی، ذرت شیرین، سبزیجات برگی، بامیه و … .
همچنین بعضی از محصولات بعد از رسیدن فیزیولوژیکی کیفیت بهتری برای مصرف دارند مانند سیب، موز، خرما و … .
برداشت محصول بنا به نوع آن متفاوت است. بعضی محصولات بخاطر شکل آنها و یا حساسیت آن ها باید با دست جمع شوند. بعضی مصحولات می توانند مکانیزه و با دستگاه ها و تجهیزات برداشت مخصوصی جمع آوری شوند اما به خاطر شکل کاشت آن ها، نمی توان ان ها را مکانیزه جمع کرد. برای چنین محصولاتی باید قبل از کاشت، برنامه جمع اوری مکانیزه را در نظر داشت و بنابر آن، مرحله کاشت را با الگوی مشخص انجام داد.
و برداشت بعضی محصولات را نیز می توان به راحتی، بصورت مکانیزه انجام داد مثل برداشت غلاتی مانند گندم و جو با کمباین.
یکی از مسائل مهم در مرحله برداشت، زمان برداشت است. تشخیص زمان برداشت مسئله مهمی است که در صورت اشتباه در آن، ممکن است ضرر و زیان زیادی را متحمل شویم.
کشاورز باید بنا به نوع محصول، محل فروش محصول و نحوه انتقال آن، زمان برداشت را مشخص کند. این موارد می تواند باعث شود برداشت محصولی که پس از رسیدن فیزیولوژیکی انجام می شده است، اکنون زودتر از موعد انجام شود.
اگر محصول زودتر از موعد برداشت شود، ممکن است کیفیت خوبی نداشته باشد و با استقبال کم مشتریان و بازار مواجه شود و این چنین دچار خسران و زیان شویم.
اگر محصول دیرتر از موعد برداشت شود ممکن است در حمل و نقل آسیب ببیند یا خیلی زود خراب شود یا حتی خطر افزایش افات و کاهش کیفیت را داشته باشیم و باز هم دچار خسارت و زیان گردیم و حاصل زحمات یک سال بر باد رود.
در مزارع و باغات بزرگ یا جاهایی که نیروی انسانی کم است، برداشت مکانیزه بسیار حائز اهمیت است. چون در صورت نداشتن تجهیزات برداشت مناسب، زمان از دست می رود و ممکن است دچار خسارت شویم.
بنابراین در مسئله برداشت محصول، باید تمام این موارد ذکر شده از قبیل نوع محصول، نیروی انسانی موجود، نحوه ارسال محصول و … را درنظر گرفت و بنا به آن، نوع کاشت را مشخص کرد و تجهیزات برداشت را تهیه نمود.
در این قسمت تجهیزات برداشت محصولات زراعی قرار می گیرد که در دسته ادوات و تجهیزات کشاورزی و باغبانی دسته بندی می گردد.