پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

شیر هیدرولیک

فیلتر محصولات

پیشنهاد لحظه ای

نمایش 10 20 50

شیر هیدرولیک (لیور)

تماس بگیرید
از شیرهای هیدرولیک که به آن ها لیور و مقسم هم گفته می شود، برای کنترل جک ها در دستگاه هایی مثل بیل های لودری، بکهوهای تراکتوری، اسکریپرها، و سایر دستگاه های هیدرولیکی استفاده می گردد.

سوالات متداول

شیرهای هیدرولیک برقی یا شیر سلنوئیدی، شیرهایی هستند که برای راه اندازی و باز یا بسته کردن مدار نیاز به نیروی برق یا الکتریسیته دارند. این شیرها با یک سلنوئید کار می کنند که یک سیم پیچ الکتریکی است که هسته آن از مواد فرومنغناطیس تشکیل شده است.

با عبور جریان برق از سیم پیچ یا بوبین، هسته فرومغناطیس حالت آهنربایی پیدا کرده و تغییر مکان می دهد. بدین ترتیب، اسپول شیر، که به سلنوئید متصل است، تغییر وضعیت داده و شیر را باز یا بسته و جهت سیال را عوض می کند. با قطع شدن برق، سلنوئید توسط نیروی فنر به حالت اولیه بر می گردد.

شیر هیدرولیک برقی

یک شیر برقی در طرح دوبل را نشان می دهد که با فعال شدن بوبین هر طرف، اسپول به چپ یا راست می رود

همانطور که قبلا هم گفته شد این شیرها، به صورت دستی یا اهرمی تغییر وضعیت می دهند. بدین شکل که با نیروی دست اهرم یا لیور شیر را جا به جا می کنیم. البته این هم چند نوع دارد. در انواعی شیر با فنری که در آن تعبیه شده است به صورت برگشت خود کار فنری می باشد و بعد از تغییر وضعیت اهرم با دست، بلافاصله با رها کردن آن، نیروی فنر آن را به حالت وسط برمی گرداند. در نوعی دیگر از شیر هیدرولیک اهرمی، به صورت خودکار به حالت وسط برنمی گردد و هر حالتی حتی وضعیت وسط هم باید با نیروی دست انجام بگیرد.

شیرهای پروپورشنال هیدرولیک، مشابه شیرهای برقی ساده، اما پیشرفته تر و کامل تر می باشند. تفاوت بسیار مهمی که با شیر برقی هیدرولیک دارد آن است که مکان اسپول در داخل شیر نامحدود است و اسپول در هر نقطه ای در کانال خود می تواند قرار بگیرد و جریان را عبور دهد و مثل شیر برقی ساده نیست که فقط جهت جریان را کنترل بکند. بلکه در هر وضیعتی جریان خروجی هم کنترل شده و متناسب با جریان ورودی می باشد. تغییر مکان دلخواه اسپول، با تغییر سیگنال الکتریکی صورت می گیرد. این ویژگی به شیرهای پروپورشنال هیدرولیک این امکان را می دهد که کنترل بسیار دقیقی روی جریان سیال یا روغن عبوری داشته باشند. بعلاوه سبب می شود تا این شیرها هم جهت را کنترل کنند و سرعت را، و کار دو نوع شیر را با هم انجام بدهند.

شکل شماتیک شیر پروپورشنال هیدرولیک با دو سلنوئید در چپ و راست و اسپول و پورت های مربوطه

شیرهای کارتریج هیدرولیک به طور کلی به شیرهای کنترل کننده جهت، فشار و جریان اطلاق می شود که در یک سوراخ رزوه ای پیچ می شوند. شیرهای کارتریجی یک نوع خاص و جدا از شیر نیست بلکه درون بلوک انواع دیگر شیرها تعبیه می شوند و به آنها ویژگی خاصی می دهند. کوچک بودن، مقرون به صرفه بودن و داشتن سرعت تغییر سریع، امکان تولید مدارهای ارزان قیمتی را با استفاده از شیرهای کارتریجی فراهم می کند که نگهداری آسان و بسیار قابل اعتماد هستند. هنگامی که نرخ جریان بالا مورد نیاز است و کنترل بدون نشتی ضروری است، شیرهای کارتریج راه حل عالی را ارائه می دهند.

شیرهای سروو با یک سیگنال الکتریکی خیلی کوچک جک های قدرتمند را کنترل می کنند. چون در یک سری مدارهای هیدرولیکی، عملگرها یا جک های قدرتمند با دبی های خیلی زیاد وجود دارد که راه اندازی شیر آنها با دست یا الکتریسیته کار سختی خواهد بود و یا برق قوی لازم دارد. در این گونه موارد شیر اصلی با استفاده از شیر سروو راه اندازی می شود و نیاز به نیروی کمتر یا جریان برق کمتری می باشد.

اسپول شیر هیدرولیک، همان قطعه داخل شیر هیدرولیک است که به وسیله لیورها و یا برقی یا هر روش دیگری در داخل بلوک شیر جا به جا میشود و با تغییر مکان خود، روغن پمپ شده و تحت فشار را به عملگرهای مختلف می فرستد.

همانطور که قبلا گفته شد، برای تعریف یک شیر هیدرولیک از ترکیب تعداد وضعیت و تعداد پورت یا راه استفاده می شود. به طور مثال شیر 3/4 یک شیر با چهار راهه با سه وضعیت می باشد. چهار راه آن دوتا برای پمپ و مخزن و دو تا هم برای عملگر به طور مثال یک جک دو طرفه، می باشد.

فقط یک شیر خاص نیست. بلکه هر کدام از انواع شیرهای کنترل جهت، کنترل فشار یا کنترل سرعت می تواند استفاده شود. مخصوصا شیر کنترل فشار و کنترل جهت جزء ملزومات هر مدار هیدرولیکی می باشد.

 شیر هیدرولیک

به طور کلی برای انجام کار یا انتقال توان روش های مختلف و توان های مختلفی در دسترس می باشد. این بستگی به دید طراح یا سازنده دارد که با توجه به هدف دستگاهی که می خواهد بسازد و شرایط کاری آن و با تسلط کامل به انواع سیستم ها اعم از برقی، مکانیکی و هیدرولیکی چه نوع سیستمی یا چه ترکیبی از سیستم ها را در ماشین خود پیاده کند. یکی از سیستم های بسیار خوب برای انجام کار و کاربرد در ماشینها، سیستم های هیدرولیک می باشد. مزایای سیستم های هیدرولیک عبارتست از؛

1- به کار انداختن وسایل از راه دور. با اتصالات شیلنگی که دارد و روغن تحت فشار در آن، می توان در هر فاصله ای با کمترین پیچیدگی اقدام به تأمین توان نمود.

2- جهت حرکت به آسانی قابل تغییر است. باز هم با توجه کاربرد شیلنگ ها در سیستم هیدرولیک جهت حرکت خیلی آسان تغییر می کند.

3- افزایش توان بسیار بالا و با ضریب چند برابری به سادگی و در یک فضای کم در سیستم های هیدرولیک امکان پذیر است.

می توان گفت سیستم های هیدرولیک از چهار جزء اصلی ساخته شده اند. اول، پمپ یا قسمت تأمین انرژی سیال که در آن توان مکانیکی به توان محرکه سیال تبدیل می شود. دوم، شیرها و جهت دهنده یا محدود کننده های سیال. سوم، عملگرها که شامل جک ها یا موتورهای هیدرولیکی می شوند و در آنها توان سیال به توان مکانیکی و انجام کار تبدیل می شود. بخش چهارم هم شامل شیلنگ ها و اتصالات می شود. 

انواع شیر هیدرولیک، از کلیدی‌ترین و تاثیرگذارترین بخش سیستم‌های هیدرولیکی هستند. در اصل شیرهای هیدرولیک به عنوان واحد کنترل و فرمان سیستم‌های هیدرولیکی می‌باشند. تعابیر دیگری هم از انواع شیر هیدرولیک در اصطلاح عمومی به کار برده می شود مثل شیر فرمان. همانطور که از اسم شیر فرمان پیداست کلیه فرمانهای ارسالی برای عملگرها از شیر فرمان ارسال میشود و میتواند صورتهای متفاوتی داشته باشد. شیر هیدرولیک در زیر مجموعه قطعات یدکی بیل لودری دسته بندی میشود.

 انواع شیر هیدرولیک در سیستم های هیدرولیک استفاده می شود. این سه نوع عبارتست از شیرهای کنترل جهت، شیرهای کنترل فشار و شیرهای کنترل سرعت.

 سیال یا روغنی که توسط پمپ به حرکت در می آید قبل از آنکه به عملگر برسد باید مشخصات جریانی آن کنترل شود. از جمله اینکه به کدام جهت حرکت می کند؟ عملگر یا جک را باز کند یا ببندد؟ فشار تا چه حد مجاز است افزایش پیدا کند؟ و در نهایت سرعت حرکت عملگر چطور کنترل شود؟

انواع شیر هیدرولیک

شیر کنترل جهت هیدرولیک

اولین گروه از شیرهایی که توضیح داده می شود شیرهای کنترل جهت هستند که جهت حرکت سیال را در مدار هیدرولیک مشخص می کنند. طراحی داخلی اینها به این شکل است که یک اسپول در داخل یک پوسته قرار دارد. پوسته همچنین دارای یک سری راهگاه می باشد. اسپول شیر هیدرولیک در داخل پوسته حرکت می کند. با حرکت اسپول در داخل پوسته، یک راهگاه باز و یک راهگاه بسته می شود. حالت هایی که اسپول شیر هیدرولیک می تواند قرار بگیرد، وضعیت نام دارد. بر اساس همین ها شیرهای کنترل جهت نامگذاری می شوند یعنی بر اساس تعداد ورودی و تعداد حالت.  

برای مثال یک شیر پرکاربرد در مدارات هیدرولیک شیرهای 3/4 می باشند. به معنای 4 پورت و 3 وضعیت می باشد. دو وضعیت برای رفت و برگشت جک و یک وضعیت هم در حالت وسط یا مرکز می باشد. البته خود وضعیت وسط هم حالت های مختلفی از قبیل اینکه مرکز بسته و هیچ روغنی جریان نداشته باشد و یا مرکز باز و روغن به مخزن پمپ حرکت کند.

شیرهای کنترل جهت ارائه شده در شرکت بنوان از جمله شیرهای هیدرولیک کنترل جهت باکیفیت می باشند که در گروه شیرهای پک یا شیرهای بلوکی تقسیم می شوند که در آن چند شیر در کنار هم در یک بلوک یا پک قرار می گیرند. تعداد شیرهای یک پک با تعداد دسته یا لیورهای آن مشخص می شود. بلوک شیر با هر تعداد شیری که داشته باشد، فقط یک ورودی برای پمپ و یک خروجی به مخزن دارد اما هر شیر پورت ها یا سوراخ های جدای خود را برای عملگر یا جک های مورد نظر دارد. ضمن اینکه روی هر یک از شیرهای بنوان، یک شیر فشار شکن هم قرار دارد که از انواع شیرهای کنترل فشار می باشد. شیر فشار شکن، فشار کاری مدار را تنظیم می کند که در صورتی که فشار مدار بیشتر از حد تنظیمی شد، شیر فشار شکن باز شده و روغن را به سمت مخزن هدایت می کند. ذکر این نکته هم لازم است که فشار کاری مدار بوسیله همین شیار فشار شکن قابل تنظیم و متغیر می باشد.

یک سری ویژگی در شیرهای کنترل جهت وجود دارد که آنها را از هم متمایز می کند و همچنین کارایی آنها را در یک موقعیت خاص بالا میبرد. از جمله از جنبه نوع راه اندازی اینکه مکانیکی، دستی و یا برقی راه اندازی شود. دیگر ویژگی قطر سوراخ ها یا پورت های آن می باشد که در شیرها باید مشخص شود. دیگر مشخصه هر شیر دبی آن می باشد باید توجه داشت که هر شیر برای یک دبی یا یک بازه دبی کاربرد دارد و باید متناسب با دبی پمپ باشد.  

یکی دیگر از انوع شیرها که می توانیم آن را جزء شیرهای کنترل جهت به شمار بیاوریم، شیر هیدرولیک یکطرفه می باشد. در این نوع از شیرها، سیال فقط از یک مسیر می تواند عبور بکند. کاربرد های مختلفی این شیر دارد به طور مثال در جایی که نمی خواهیم سیال پمپاژ شده برگردد به سمت پمپ، از این شیر استفاده می کنیم یا در هر جایی که لازم است مسیر سیال فقط از یک جهت باشد، شیر یکطرفه کاربرد دارد.

شیر هیدرولیک دستی

یک نمونه بلوک شیر کنترل جهت که به دلیل تحریک دستی به شیر هیدرولیک دستی هم معروف هستند.

شیر کنترل فشار

قطعه کنترلی دیگری که در مدار هیدرولیک به کار می رود، شیرهای کنترل فشار هستند. وظیفه آنها، کنترل، تعیین و محدودکردن فشار در مدار هیدرولیک می باشد. مکانیزم عملکرد این شیرها بدین شکل است که داخل اینها معمولا یک ساچمه و یک فنر وجود دارد. ساچمه توسط فنر به یک دیواره فشرده شده است. به این قطعه از دو سمت نیرو وارد می شود یکی از سمت سیال و یکی از سمت نیروی فنر. وقتی فشار سیال افزایش پیدا کرده و بر فشار فنر غلبه می کند، ساچمه و فنر به عقب رفته و مسیر را برای حرکت سیال باز می کند و راه سیال برای مخزن و یا یک عملگر دیگر باز می شود.

انواع شیرهای کنترل فشار براساس نوع کاربرد آنها تقسیم بندی می شوند ولی طراحی داخلی همه آنها یکسان است و همانطور که گفته شد از مکانیسم ساچمه و فنر استفاده می کنند. اولین نوع شیر کنترل فشار، شیر اطمینان می باشد.این شیر در کنار هیدروپمپ قرار می گیرد و محافظ پمپ می باشد. در زمانی که شیرهای کنترل فشار عمل نمی کنند و یا مسیر جریان به هر دلیل مسدود شده با توجه به اینکه پمپ از نوع جا به جایی مثبت می باشد و تحت هر شرایطی دبی و جریان تولید می کند، این شیر باز شده و مسیر روغن را به سمت سیال باز می کند تا موجب خسارت در مدار نشود.

نوع دیگر، شیرهای کنترل فشار می باشد که وظیفه تنظیم فشار کاری مدار را به عهده دارد. اینکه در چه فشاری مدار کار کند با این شیر تنظیم می شود که باید متناسب با کاربرد و هدف مدار تهیه شود. چون باز شدن شیرهای کنترل فشار به تدریج اتفاق می افتد و ممکن سرعت حرکت عملگر کم شود و یا نیاز باشد یک دفعه جریان یک مسیر باز و مسیر دیگر بسته شود، از شیرهای کنترل فشار پایلوت دارد استفاده می شود. این کار را با اضافه کردن یک ساچمه فنر به پشت ساچمه فنر اصلی انجام می دهد. انواع دیگری از شیرهای کنترل فشار از قبیل شیر کنترل بار، شیر ترتیبی و شیر ترمزی هم وجود دارد، که در جای مناسب در مورد کاربرد آنها صحبت خواهد شد ولی همانطور که قبلا گفته شد شیرهای کنترل فشار همه از مکانیسم ساچمه و فنر استفاده می کنند و معمولا چیزی که به آنها کارایی متنوع می دهد محل قرار گرفتن و طرز بستن آنها در مدار می باشد.

شیر هیدرولیک کنترل فشار قابل تنظیم

شیر هیدرولیک کنترل فشار قابل تنظیم

شیر کنترل جریان

وظیفه شیرهای کنترل جریان آن است که سرعت حرکت عملگر را در مدارات هیدرولیک کنترل کنند. دبی پمپ همیشه ثابت است و تحت تأثیر فشار نیست. همین دبی ثابت به عملگر ارسال می شود. سطح مقطع عملگر هم همیشه ثابت است، پس با این شرایط و با این تجهیزات نمی توان سرعت حرکت عملگر را تغییر داد مگر اینکه در مسیر پمپ تا عملگر سطح مقطع عبور سیال را کاهش دهیم. به عبارت دیگر ترکیب یک پمپ با جابه جایی مثبت و یک عملگر به طور عادی برای بیشینه سرعت طراحی شده است و اگر بخواهیم سرعت را کم کنیم نیاز به یک تجهیز دیگر داریم.

روش های مختلفی برای کنترل جریان سیال یا کنترل سرعت عملگر وجود دارد. یکی از این روش ها شیر گلویی یا اریفیس متغیر می باشد. در این شیر با چرخاندن یک پیچ سطح مقطع عبور سیال تغییر می کند و مثل یک مقاومت قابل تنظیم، میزان روغن عبوری را کم می کند. در این مدل شیرها، مقداری از انرژی سیال به صورت گرما و حرارت تلف می شود. یک مدل دیگر شیرهای کنترل جریان یک طرفه هستند که از ترکیب یک شیر کنترل جریان و یک شیر یکطرفه ساخته شده اند و با این شیر، سرعت سیال فقط در یک جهت کم می شود و در جهت مقابل شیر یک طرفه باز شده و سرعت معمولی و زیاد می باشد. اگر بخواهیم در دو طرف، سرعت را کنترل بکنیم دیگر نیازی به شیر یکطرفه نخواهد بود. یک مدل از شیرهای کنترل جریان هم بدین شکل عمل می کنند که از دبی سیال عبوری کم می کنند و مقداری از سیال را به سمت مخزن می فرستند. در نتیجه وقتی دبی کمتری از سیال به عملگر برسد، با سرعت کمتری هم حرکت خواهد کرد. شیرهای کنترل جریان را هم می توان در مسیر ورود روغن به عملگر و هم در مسیر خروجی نصب کرد.

شیر هیدرولیک کنترل جریان قابل تنظیم

شیر هیدرولیک کنترل جریان قابل تنظیم که نماد شیر هیدرولیک کنترل جریان هم روی بدنه حک شده است.

[caption id=”attachment_21561″ align=”aligncenter” w[caption id=”attachment_21562″ a

قیمت شیر هیدولیک

در مورد قیمت شیر هیدرولیک شرکت بازرگانی بنوان افتخار دارد تمام محصولات خود را اعم از انواع شیر هیدرولیک و دیگر محصولات هیدرولیک و همچنین دیگر ادوات و قطعات کشاورزی و باغبانی را با بهترین کیفیت و حداقل سود و کمترین قیمت به مشتریان عزیز عرضه کند و رضایت خاطر آنان را به عنوان مهمترین هدف خود، بدست آورد.

 

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد