روتیواتور ثابت 24 پره صالحی
لولر
لولر 10متر با تیغه 5 متری شخمیران
لولر 4 متری با تیغه 3 متری شخمیران
لولر 6 متری با تیغه 2/75 متری شخمیران
لولر 6 متری با تیغه 3 متری سام آرین ماشین
لولر 6 متری تک درجه خیش ساز صنعت خراسان
لولر 6 متری دو درجه خیش ساز صنعت خراسان
لولر 7 متری با تیغه 3 متری خیش ساز صنعت خراسان
لولر 7 متری با تیغه 3 متری شخمیران
لولر 7 متری با تیغه 3/5 متری سام آرین ماشین
لولر 7 متری با تیغه 3/7 متری شخمیران
لولر 7 متری با تیغه 4 متری سام آرین ماشین
لولر 8 متری با تیغه 4 متری خیش ساز صنعت خراسان
لولر 8 متری با تیغه 5 متری سام آرین ماشین
لولر 9 متری با تیغه 5 متری خیش ساز صنعت خراسان
لولر
لولر کشاورزی یا لندلولر ابزاری است برای تسطیح زمین های کشاورزی که به نام های لندلولر، گریدر تراکتوری، همسطح کننده، زمین صاف کن و ماله هم معروف است. حداقل اجزاء تشکیل دهنده ان شامل شاسی اصلی، تیغه(باکت یا بیل)، کرسی (که تیغه به ان متصل می گردد) و تنظیم کننده های ارتفاع تیغه هستند.
کشت گندم در اکثر مناطق کشور ما به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود. یعنی از اولین مرحله خاکورزی و استفاده از گاوآهن تا آخرین مرحله که استفاده از بذرپاش یا کارنده می باشد تماما به صورت مکانیزه و با استفاده از ادوات و تراکتور صورت می گیرد. در کشت سنتی و مرسوم و معمولا آبی گندم به طور خلاصه باید گفت که ترتیب استفاده از ادوات بدین صورت می باشد. ابتدا گاوآهن شخم می زند و علف های هرز را نابود می کند، سپس دیسک کلوخ ها را خرد می کند، بعد از آن این دستگاه زمین را تسطیح و صاف می کند. بعد از لولر، بذر پاشی صورت می گیرد و بعد از آن فاروئر، در زمین جوی هایی ایجاد می کند تا برای آبیاری، آماده شود.
از لولر کشاورزی بنوان علاوه بر همسطح کردن پستی و بلندی های زمین، برای شیب بندی زمین و همچنین برف روبی نیز استفاده می گردد. در مناطقی که از آبیاری سطحی استفاده می شود و آب باید بدون مانع روی سطح زمین حرکت کند، تسطیح زمین یکی از عملیات ضروری برای زراعت محصولات محسوب می شود. در مزراع دیم، همین طور در مزارعی که به صورت قطره ای یا بارانی آبیاری می شوند نیازی به لولرزنی نمی باشد. این دستگاه اسامی مختلفی مثل لندلولر، تیغه صاف کن و … دارند.
این ادوات در انواع مختلفی تولید می گردند که می توان با دیدگاههای مختلف ان را دسته بندی کرد.به عنوان مثال از نظر اتصال به تراکتور به گروه های سوار، نیمه سوار و کششی تقسیم می شود. نوع سوار همان بیل صاف کن می باشد که بیشتر در باغات کاربرد دارد. لولر کشاورزی بنوان از نوع کششی می باشد که انواع متداول هم به همین شکل هستند و دارای یک شاسی طویل که به وسیله دو یا چند چرخ حمل می شوند. در قسمت میانی این شاسی، تیغه ی تسطیح کننده ای تعبیه شده است. لبه تیغه تسطیح کن باید طوری تنظیم شوند که محلی بلند از زمین را بریده و قبل از رسیدن به محل بلند دیگر، خاک بریده شده را در قسمت های گود و پست زمین بریزد. در این ادوات برای تغییر عمق کار تیغه و یا تغییر میزان برداشت خاک، از دو سیستم مکانیکی یا دستی و هیدرولیکی استفاده می شود. در لولر کشاورزی هیدرولیک بنوان برای تغییر عمق کار تیغه و لولر، از سیستم هیدرولیکی انتخاب شده است تا سهولت بیشتری برای اپراتور داشته باشد. بدین ترتیب که توان هیدرولیکی یک جک را باز و بسته می کند و این جک به محور چرخ های عقب لولر متصل است که چرخ را بالا و پایین میبرد و عمق را زیاد و کم می کند.
تسطیح زمین در مزرعه معمولا بعد از دیسک زنی انجام می شود. در یک زمین حداقل دوبار لولرزنی انجام می شود. الگوی کاری برای بار اول باید عمود بر جهت آبیاری باشد. در مرتبه دوم، هم جهت با آبیاری و جهت حرکت آب در مزرعه انجام شود. البته این الگوی کاری بیشتر برای کاربران مبتدی کاربرد دارد و کاربران حرفه ای، حرکت خود را براساس پستی و بلندی های زمین تنظیم می کنند. به این صورت که خاک را از قسمت های مرتفع زمین به جاهای پست آن منتقل می کنند. در این روش ممکن است جاهایی از زمین 2 یا 3 مرتبه و حتی بیشتر لولر عبور کند و در جاهایی باشد که حتی یکبار هم عبور نکند.
چند مدل که در بازار بیشتر متداول است که عبارتند از، لندلولر 6 متری با تیغه 2.75 متری، تک درجه صادراتی و لندلولر 6 متری با تیغه 2.75 متری دو درجه صادراتی هم موجود است که گزینه های بیشتری در اختیار کشاورزان قرار می دهد و زاویه بیشتری گرفته و در دو حالت زاویه می گیرد. 6 متر طول یا درازی لندلولر می باشد و همچنین عدد 2.75 عرض تیغه می باشد که عرض درگیر با خاک است. هر چه عرض تیغه بیشتر، نیاز به کشش بیشتر دارد و تراکتور با توان بیشتر لازم دارد. لند لولر های 6 متری جزء لولرهای نسبتا سبک می باشند.
انواع دیگر که متداول هستند، نوع 7 متری می باشد. عبارتند از؛ لندلولر های 7 متری با تیغه 3 متری نیمه سنگین که دارای 7 متر طول و عرض تیغه 3 متر. یک لندلولر نیمه سنگین محسوب شده که نیاز به تراکتور با توان نسبتا بالا دارد.
دو مدل دیگر که در دسته لولرهای سنگین دسته بندی می شوند شامل انواع 8 متری با تیغه 4 متری سنگین و 9 متری با تیغه 5 متری سنگین می باشد. این مدلها هم طول زیاد 8 متر و 9 متری دارند و هم عرض تیغه در آنها 4 متر و 5 متر می باشد که در مجموع باعث می شود نیاز به توان بالا بین 110 تا 150 اسب بخار پیدا کنند.
لازم به ذکر است که طول یا درازی دستگاه هر چه بیشتر باشد، چرخ ها از تیغه بیشتر فاصله می گیرد و در نتیجه تیغه کمتر تحت تأثیر بالا یا پایین رفتن چرخ ها قرار می گیرد و همه اینها منجر به آن می شود که کیفیت صاف کردن و دقت صاف کردن بیشتر شود. عرض تیغه هم هر چه بیشتر باشد کمک می کند که رفت و آمد تراکتور در زمین کمتر شود و در نتیجه زمین کمتر دچار فشردگی بشود.
تیغه ها معمولا به صورت گردان می باشد و تیغه آن می تواند در زوایای مختلف کار کند. از دیگر مشخصات لندلولر های موجود که در انواع گفته شده کاربرد دارد می توان به شافت گردان 80، 90 و 100 میلیمتر، شاسی ورق 4 و 5 میلیمتر، تیغه ورق با ضخامت 5 و 6 میلیمتر صادراتی اشاره کرد. ضمن اینکه رینگ و لاستیک این ادوات معمولا دارای سایز 16 بوده و لاستیک آن در دو نوع روکش دار و نو صادراتی موجود می باشد.
لولر هایی که با شاسی ناودانی ساخته شده اند سنگین تر از نوع ورقی می باشد. قسمت پایین تیغه که بر روی زمین کشیده می شوند از جنس فولاد ضدسایش ساخته شده و در مقابل تنش های وارده به تیغه مقاومت دارد.