قطعات باکت پشت تراکتور
باکت پشت تراکتوری جزء ادواتی است که برای بارکردن و انتقال انواع مواد در کشاورزی و کود در دامداری کاربرد دارد. اجزای باکت پشت تراکتوری تشکیل شده از خود باکت، شاسی و سیستم هیدرولیک. باکت به اتصال سه نقطه تراکتور وصل می شود و سیستم هیدرولیک آن که شامل یک جک دو طرفه و شیلنگ های آن می باشد به خروجی های هیدرولیک تراکتور متصل می شود. قطعات یدکی باکت پشت تراکتوری شامل جک باکت و شیلنگ های هیدرولیک و تیغه قابل تعویض باکت می باشد. در برابر بار سنگین احتمال نشتی روغن و خراب شدن پکینگ ها وجود دارد. همچنین جنس تیغه باکت باید به اندازه کافی سخت باشد تا در سنگلاخ و خاک دچار شکستگی و کج شدن نشود.
اصول کاری باکت پشت تراکتوری
امروزه در کشاورزی ادوات بسیار متنوع و مختلفی مورد نیاز است. تراکتور را به عنوان تأمین کننده توان و نیرو برای ماشین آلات مختلف کشاورزی مهمترین جزء کشاورزی مکانیزه نام برد. تراکتور به عنوان منبع توان انواع توان ها را برای کارهای مختلف فراهم می کند.
اولین توان در تراکتور که کاربرد زیادی به خصوص برای خاکورزی دارد توان کششی یا مالبندی می باشد که ادوات سوار مثل گاوآهن ها و کششی مثل دیسک و تریلی ها را شامل می شود. برای افزایش بازدهی توان کششی و استفاده حداکثری از توان مالبندی، شرایط دیگری از جمله رطوبت و شرایط خاک نیز تأثیرگذار است. توان دیگری که تراکتور تأمین می کند توان محور تواندهی است که یک توان دورانی است و برای ادواتی مثل بیلر و بذرپاش ها مورد استفاده قرار می گیرد. دیگر توان تولیدی توسط تراکتور توان هیدرولیکی است که روی بازوهای پشت تراکتورو خروجی های هیدرولیک تراکتور خود را نشان می دهد. این توان برای بالابردن ادوات سوار و جک های و محرکه های هیدولیک متصل روی ادوات به کار می روند. البته تراکتور توان الکتریکی هم دارد که کمتر در ادوات مورد استفاده قرار می گیرد. ذکر این نکته لازم است که همه این توان ها یک درصدی از توان تولیدی موتور است و به خاطر افت هایی که در مسیر انتقال توان یا تبدیل توان دارد، از توان موتور تراکتور کمتر هستند.
یکی از ادواتی که به نوعی نشان دهنده این تنوع کاری تراکتور می باشد همین باکت باغی یا زراعی می باشد. باکت پشت تراکتوری زراعی با اتصال به سه نقطه اتصال پشت تراکتور برای بارکردن و انتقال مواد، انتقال نخاله یا کود دامی و کود شیمیایی می باشد و به طور کلی یک بیل لودری در مقیاس کوچک از نظر ارتفاع کاری و حجم انجام کار است. باکت پشت تراکتوری با سیستم هیدرولیکی که دارد می تواند مواد را بار کند و طوری انتقال بدهد که محتویات آن نریزد. با جک باکت پشت تراکتوری که دارد تا حد خوبی و به صورت بالا و پایین می تواند زاویه بگیرد. ضمن اینکه در حین کار برای عملیات باکیفیت تر، خود تراکتور هم باید جلو و عقب بشود و مجموع حرکت تراکتور و باکت یک عملکرد مطلوب را فراهم می کند. تشکیل شده از یک شاسی، جک هیدرولیک و باکت. یک جک دوطرفه دارد که به دو خروجی هیدرولیک تراکتورهای باغی وصل می شود و با استفاده از این جک تخلیه و بارگیری باکت صورت می گیرد. باکت پشت تراکتوری در دو طرح باغی و زراعی معمولا در بازار رایج است. باکت زراعی دارای ابعاد بزرگ تر و حجم بیشتر در حدود 300 تا 500 لیتر می باشد و مخصوص تراکتورهای زراعی طراحی شده است. در مقابل باکت باغی دارای ابعاد کوچکتر نسبت به زراعی می باشد که بیشتر برای تراکتورهای کوچک باغی با توان کم می باشد و گنجایش باکت آنها حدود 300 لیتر است. عرض باکت ها معمولا بین 100 تا 180 سانتیمتر می باشد و وزن آنها بین 230 تا 330 کیلوگرم. ابعاد و وزن کمتر برای باکت باغی و ابعاد بزرگتر برای باکت زراعی می باشد.
جوش کاری های اين دستگاه از نوع CO2 می باشد. جوش های CO2 از جوش هاي معمولي كه معروف به جوش برق هستند استحكام بيشتري دارند. رنگ استفاده شده از نوع کوره ای با جنس مرغوب می باشد که دارای طول عمر بالاست. رنگ مرغوب مانع زنگ زدگی قطعات دستگاه و پوسیدگی زود هنگام آن می گردد.
قطعات یدکی باکت پشت تراکتوری
قطعات یدکی باکت پشت تراکتوری شامل اجزای سیستم هیدرولیکی از قبیل جک هیدرولیک باکت پشت تراکتوری، شیلنگ های هیدرولیک و اتصالات و دیگر اجزاء مثل تیغه باکت می باشد. جک باکت یک جک دو طرفه می باشد تا بتواند با کنترل و اراده اپراتور، پر و تخلیه بشود. در نتیجه لازم است تراکتور مورد استفاده هم دو خروجی هیدرولیک داشته باشد یا اینکه در صورتی که یک خروجی داشت، با استفاده از شیر زیر صندلی، به آن خروجی هیدرولیک اضافه کرد. در اثر بار سنگین و کار زیاد احتمال نشتی روغن و خراب شدن پکینگ های جک می باشد. در صورت مشاهده نشتی باید اقدام به تعویض پکینگ ها کرد. در صورتی که نیاز به تعویض شیلنگ ها شد، باید دقت کرد تا شیلنگ با ابعاد متناسب با سوراخ های جک خریداری شود.
تیغه لبه پایینی باکت هم که به طور مستقیم با خاک و سنگ و مواد مختلف درگیر است به عنوان یک قطعه یدکی سایشی شناخته می شود که لازم است از جنس سختی انتخاب شود تا مقاومت و دوام لازم را داشته باشد. ضمن اینکه در خاک سنگلاخی یا بارکردن سنگ، احتمال شکستن تیغه هم وجود دارد که باید رعایت شود. تیغه یک قطعه یدکی و تعویضی است که پس از خراب شدن، تعویض شده و به باکت پیچ می شود.