پایه پدال کلاچ تراکتور 285
در دستگاه هایی که به صورت خودگردان کار می کنند نیرو توسط یک موتور تولید می شود، توسط یک کلاچ قطع و وصل شده و توسط جعبه دنده و دیفرانسیل به چرخ ها می رسد. تا اینکه دستگاه متوقف شده و سپس به حرکت در بیاید.
نیروی تولید شده توسط موتور در سرعت و قدرت های متفاوت می باشد. همچنین برای کنترل این نیرو توسط یک کلاچ که بسته به قدرت دستگاه تعیین شده، انتخاب می شود. کلاچ های مورد استفاده در تراکتور ها، متنوع است. بعضی از تراکتور ها کلاچ یک مرحله ای داشته و برخی دیگر از کلاچ دو مرحله ای استفاده می کنند.
در کلاچ های یک مرحله ای، برای قطع و وصل کردن کلاچ به قدرت کمتری احتیاج می باشد. نیروی پای راننده توسط سیم های مخصوص یا اهرم بندی به مجموعه کلاچ رسیده و باعث فعال شدن آن می شود.
در کلاچ های دو مرحله ای، برای قطع و وصل کردن مرحله ی اول کلاچ به نیروی زیادی احتیاج نیست ولی اگر بخواهد دو مرحله با هم فعال شود، به نیروی پا و اهرم بندی زیادی احتیاج می باشد. بیشتر این مدل کلاچ ها در تراکتور های چهار سیلندر 285 و 475 بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل نیاز به نیروی زیاد در مجموعه ی کلاچ از اهرم بندی برای افزایش قدرت پای راننده استفاده می شود. این اهرم بندی در بین تراکتور های 285 و 475 متفاوت است. پایه پدال کلاچ تراکتور 285 در کنار گیربکس قرار دارد و توسط دو عدد پیچ به بدنه ی گیربکس ثابت می شود که بیشترین فشار بر روی همین پایه، در زمان فعال بودن دو کلاچ با هم می باشد. بیشترین دلیل شکستگی در قسمت پایه پدال کلاچ تراکتور 285، درست تنظیم نبودن اهرم بندی و مجموعه کلاچ می باشد.
پدال کلاچ تراکتور های 285 بر روی یک پایه به صورت لولایی نصب می شود و از قسمت پایین توسط یک میله به مجموعه ی دو شاخه کلاچ متصل است و در قسمتی که پدال به پایه متصل می شود از بوش استفاده شده که باید گریس کاری شود. در صورت گریس کاری نکردن این قطعه، خوردگی بوش و پایه زیاد شده و احتمال شکستن پایه وجود دارد. پایه پدال کلاچ از جنس فولاد بوده و برای جلوگیری از زنگ زدگی قطعه از آب کاری استفاده می شود. در قسمت شافت که پدال بر روی آن نصب می شود، از یک خار فنری استفاده شده تا مانع خروج پدال از روی شافت شود.
بیشترین شکستی ها در قسمت اتصال پایه با پیچ به بدنه ی گیربکس می باشد یا از محل خم ورق، شکستگی یا ترک ایجاد شده که این مشکل با جوشکاری برطرف نمی شود به دلیل اینکه فاصله ی پشت پیچ تا بدنه ی گیربکس بسیار کم بوده و با جوشکاری، مانع بسته شدن پیچ می شود. در این صورت پایه باید به صورت کامل تعویض شود. برای تعویض این پایه تراکتور را خاموش کرده ، خار سر شافت را بیرون آورده و پدال را آزاد نمایید، سپس پیچ های پایه را از بدنه ی گیربکس باز کنید. پایه پدال کلاچ تراکتور 285 را جایگزین پایه قدیمی و آسیب دیده، نمایید و در آخر پدال و پایه پدال را گریس کاری کرده تا عملکرد بهتری داشته باشد.