کشویی دینام تراکتور
تراکتور های کشاورزی در اندازه و ابعاد مختلف ساخته می شوند. این تراکتور ها باید برای روشن شدن باید از سیستم استارت استفاده کنند که این مجموعه دارای چندین قطعه بوده که به صورت همزمان در یک مجموعه قرار می گیرد. سیستم برق رسانی در تراکتور ها، جزء سیستم های پر استفاده در تراکتور ها می باشد.
اجزای سیستم برق:
- مولد برق (دینام): این قطعه نیروی چرخشی پولی تسمه را به نیروی الکتریسیته تبدیل می کند تا قطعاتی که نیاز به برق دارند در تراکتور فعال شوند.
- باتری: این قطعه در سیستم برق رسانی برای ذخیره انرژی الکتریسیته به شکل اسیدی استفاده می شود تا در زمان مورد نیاز دستگاه برای برق بدون فعال بودن دینام ، کارایی داشته باشد.
- استارت: یک الکتروموتور قوی برای چرخاندن موتور و روشن کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد. استارت برای روشن شدن از نیروی برق باتری استفاده می کند تا موتور روشن شود که بعد از آن از مدار خارج می شود.
- سوئیچ: این قطعه وظیفه ی قطع و وصل کردن برق به قسمت های مختلف سیستم تراکتور را دارد. بدون کلید این کار انجام نمی شود و باید حتما کلید مخصوص خود را به همراه داشته باشد. این باعث افزایش امنیت مجموعه می شود.
- سیم کشی (دسته سیم): این دسته سیم وظیفه ی برق رسانی به تمام قسمت های تراکتور را دارد، از چراغ ها گرفته تا استارت دینام را دارد.
آلترناتور (دینام ): باید نیروی مورد نیاز خود را از موتور دریافت کند، برق تولید کرده و به مجموعه ارسال کند. برای دریافت نیرو از موتور در بیشتر تراکتور ها از پولی و تسمه استفاده می شود. که تسمه باید، به اندازه استاندارد تحت کشش باشد تا نیرو به درستی منتقل شود. برای تنظیم کشش تسمه در بیشتر تراکتور ها، دینام بر روی یک پایه کشویی بوده تا حرکت عرضی داشته باشد تا میزان کشش تسمه را با آن تنظیم کند. این پایه به نام کشویی دینام تراکتور شناخته می شود.
کشویی دینام تراکتور از یک سمت به بدنه موتور تراکتور متصل شده و از سمت دیگر حالت کشویی دارد که پیچ هر نقطه از آن بتواند قرار گیرد . کشویی دینام تراکتور آهنی ساخته شده اند و توسط آبکاری در برابر زنگ زدگی مقاوم می شوند. علت شکستن کشویی دینام تراکتور لرزش یا شل بودن پیچ های آن می باشد.
قیمت کشویی دینام تراکتور بسته به جنس مورد استفاده در آن ها متفاوت بوده که در زمان خرید کشویی دینام تراکتور باید دقت داشت تا انحنای کشویی نسبت به نوع تراکتور ، درست انتخاب شود.
کشویی دینام تراکتور در تراکتور های 285 و 475 از یک سمت به بدنه ی موتور ثابت شده و از سمت دیگر که به دینام متصل شده است حالت کشویی دارد. ولی در تراکتور های 399 کشویی در سمت دینام ثابت بوده و در سمت موتور حالت متحرک دارد.
*نکته : برای اضافه کردن یا کم کردن انحنا در کشویی دینام تراکتور به هیچ عنوان از ضربه چکش استفاده ننمایید. ضربه و فشار زیاد باعث جمع شدن دهانه کشویی دینام می شود به همین خاطر اگر کشویی دینام تراکتور انحنای مناسبی داشته باشد، باید از کشویی دیگر استفاده کرد.