واشر واسطه گیربکس تراکتور
گیربکس تراکتورهای فرگوسن با قسمت جعبه دنده و دیفرانسیل به صورت یک تکه ساخته شده است که مجموعه ی شاسی و پوسته ی گیربکس و جعبه دنده و دیفرانسیل با یکدیگر ، مستقیم در تماس بوده و توسط چند واشر آب بندی به یکدیگر با پیچ و مهره به هم متصل می شوند. واشر های مورد استفاده در قسمت گیربکس تراکتور ها باید مقاومت کافی در مقابل فشار وارده ی دو پوسته را داشته باشد. به این خاطر که وزن و نیرو های وارده توسط این پوسته ها کنترل شده و شاسی جداگانه ای وجود ندارد و نیروی کشش و فشار در بدنه ی گیربکس می باشد.
واشر های مورد استفاده در داخل گیربکس، بیشتر از نوع فلزی ساخته شده تا مقاومت کافی در برابر فشار زیاد داشته باشد و متلاشی نشود. برای جلوگیری از نشت روغن از بین واشر و بدنه ی گیربکس از یک اورینگ مخصوص که با سایز واشر یکی می باشد و همچنین به واشر چسبیده استفاده می شود. در صورت خرابی اورینگ واشر فلزی، روغن از کناره های واشر نشت می کند. در زمانی که امکان خرید واشر واسطه گیربکس تراکتور وجود نداشته باشد می توان از چسب های واشر ساز خوب با وجود استاندارد نبودن در مواقع اضطراری برای جلوگیری از نشت روغن استفاده کرد.
واشر های قسمت گیربکس به دلیل سنگین بودن قطعات و فشار های زیادی که در این قسمت وجود دارد اگر از مدل غیر فلزی باشد، باید دارای مقاومت کافی در برابر پرس شدن باشد و از کناره های پوسته لغزش نداشته باشد که اگر از چسب های واشر ساز بر روی واشر استفاده شود امکان لغزش واشر بیشتر می شود.
برای جلوگیری از لغزش واشر های غیر فلزی می توان از چسب های مایع مانند گرافت استفاده نمود.
اگر واشر فلزی که بین کمک و گیربکس قرار دارد ، نشتی روغن داشته باشد یا پیچ های آن قسمت شل شده باشد، امکان وارد شدن ضربه به واشر زیاد است که باعث خرابی واشر می شود و باید به صورت کامل تعویض گردد.
قیمت واشر واسطه گیربکس تراکتور زیاد نیست و بهتر است که در زمان تعمیر گیربکس تراکتور واشر ها تعویض شوند تا مانع روغن ریزی از قسمت واشرها شوند.
دلایل خرابی واشر واسطه گیربکس تراکتور (واشر دنده کمک):
- شل بودن پیچ های بدنه ی گیربکس: در صورتی که پیچ های گیربکس شل شده باشند یا باز بماند، ضربه ای که به واشر وارد می شوند چند برابر شده و باعث له شدن و خرابی واشر می شود که بعد از سفت شدن پیچ ها ، باز هم واشر دچار نشتی می شود.
- باز و بست شدن زیاد: اگر قسمتی از گیربکس چندین بار باز و بسته شود امکان خراب شدن واشر زیاد است.
- باقی ماندن آلودگی در زیر واشر: در زمان بستن واشر باید محل نصب واشر به خوبی تمیز شود و اگر خاک یا باقی مانده ی واشر قبلی در محل بماند باعث خرابی واشر نو خواهد شد.
- تا خوردن واشر: در زمان جا به جایی واشر تا زمان نصب، نباید واشر تا خورده شود چون این تاخوردگی واشر باعث شکستگی و نشت روغن می شود.
- کنده شدن قسمتی از واشر: واشر واسطه گیربکس تراکتور دارای قسمت فلزی و لاستیکی می باشد که در صورت جداشدن از یکدیگر باعث نشت روغن می شود.
- جا به جا بسته شدن واشر: اگر در زمان بستن، واشر از جای خود جا به جا شده و یک قسمت از واشر له شود، باعث خرابی واشر می شود.