دنده تایم پمپ انژکتور تراکتور
ساختار موتور های دیزلی به این صورت می باشد که هوا به تنهایی داخل سیلندر مکش شده و در داخل سیلندر توسط پیستون به تراکم مورد نیاز برای انفجار می رسد. در این لحظه سوخت توسط یک سوزن انژکتور به داخل هوای داغ فشرده شده تزریق می شود که این تزریق همزمان با دمای زیاد، باعث انفجار در داخل محفظه ی احتراق می شود. انفجار باعث می شود که پیستون به سمت پایین حرکت کرده و باعث چرخش میل لنگ می شود. این چرخه به صورت مدام تکرار می شود.
نسبت تراکم در موتور های بنزینی کمتر از موتور های دیزلی می باشد به همین دلیل لرزش و کوبش کمتری دارد. در موتورهای دیزل پمپی که سوخت را تحت فشار قرار می دهد باید خیلی دقیق و قوی باشد تا در زمان معین و میزان مشخصی سوخت را، با فشار زیاد در یک محفظه بسته تزریق کند. پمپ انژکتور در موتور های پرکنز نیروی خود را از قسمت دنده های تایم داخل سینی جلوی موتور، توسط یک چرخ دنده پمپ انژکتور دریافت می کند. این چرخ دنده باید در مقابل فشار های زیاد، تنش های وارده از سمت پمپ و چرخ دنده میلنگ مقاوم باشد. به دلیل قرارگیری در قسمت بالاتری از سطح روغن، باید روغن توسط مسیر های روغن کاری به این چرخ دنده برسد. به هر دلیلی اگر روغن به این چرخ دنده نرسد، در قسمت دندانه های این چرخ دنده سایش ایجاد می شود. این سایش باعث ایجاد صدای اضافه در قسمت جلوی موتور می شود. در صورت تعویض نکردن این چرخ دنده، پمپ انژکتور دچار مشکل می شود.
در زمان خرید دنده تایم پمپ انژکتور تراکتور باید به نکات ذیل توجه داشت:
- جنس چرخ دنده (مقاوم در برابر سایش)
- محل اتصال به پمپ
- علامت تایمی که روی چرخ دنده وجود دارد با تایم چرخ دنده قبل یکی باشد.
دنده تایم پمپ انژکتور تراکتور فرگوسن چهار سیلندر با سه عد پیچ و یک خار به شافت پمپ انژکتور متصل می شود. فاصله این دنده تا دنده میل لنگ زیاد بوده به همین دلیل از یک دنده هرزگرد برای انتقال نیرو استفاده شده است. این چرخ دنده هرزگرد در بین میل لنگ و میل بادامک و دنده تایم پمپ انژکتور قرار دارد.
در زمان تعمیر موتور تراکتور باید از نظر داشتن خال های سیاه بر روی دندانه ها بررسی شود و در صورت وجود خرابی باید چرخ دنده تعویض گردد . به این دلیل که قیمت دنده تایم پمپ انژکتور تراکتور در برابر باز کردن دوباره موتور پایین تر است. علامت تایمی که بر روی این چرخ دنده ها وجود دارد توسط نقطه یا خطی که بر روی یکی از دندانه ها ایجاد شده است. این علامت بسیار مهم بوده و در زمان بستن چرخ دنده بر روی تراکتور ، علامت باید دقیق در جایگاه خود قرار گیرد تا سوخت توسط پمپ، در زمان مشخص به سیلندر ها فرستاده شود. جنس این چرخ دنده ها از فولاد ضدسایش بوده و پس از تراشکاری توسط عملیات حرارتی، سختکاری و مقاوم می شود. سرعت چرخش این چرخ دنده نسبت به دور میل لنگ 1/2 می باشد. به این خاطر موتور چهار زمانه بوده و هر پیستون با دو دور چرخش میل لنگ ،یک انفجار دارد.