پلوس جلوی تراکتور
سیستم انتقال نیرو در ماشین های کشاورزی، یکی از اساسی ترین کارهایی است که توسط تراکتور صورت می گیرد. کشیدن ادوات کشاورزی و کنترل آن ها در ارتفاع های مختلف مد نظر می باشد. زمانی که بحث کشش در تراکتور ها باشد بیشتر چرخ های محرک مد نظر بوده به همین دلیل بیشتر تراکتورهای که امروزه استفاده می شوند چهار چرخ محرک ساخته می شوند.
برای این که بتوان در تراکتور از چهار چرخ استفاده کرد باید انتقال نیرو هم زمان به چهار چرخ برسد تا این که تعادل بین چرخ ها باشد و کشش مورد نیاز برای کشیدن ادوات ایجاد شود
نیرویی که توسط موتور تراکتور تولید شده است در مرحله اول به داخل سیستم کلاچ وارد می شود و سپس وارد جعبه دنده ای می شود که میزان سرعت و گشتاور مورد نیاز تراکتور در آن انتخاب می شود و بعد از آن نیرو توسط چرخ دنده ها و شافت ها بین چرخ های تراکتور تقسیم می شود. انتقال نیرو به چرخ های عقب خیلی ساده صورت می گیرد.
به دلیل اینکه چرخ های عقب از سمت اکسل هیچگونه حرکت جانبی ندارد و نیرو توسط یک پلوس کوتاه به طور مستقیم به چرخ متصل می شود. در سیستم تعلیق جلو نیرو توسط چهارشاخ گاردان به قسمت دیفرانسیل می رسد و در قسمت دیفرانسیل بین دو چرخ جلو تقسیم می شود. و توسط دو عدد پلوس مخصوص برای هر چرخ جداگانه ساخته شده اند، ارسال می شود. پلوس جلوی تراکتور در محل اتصال توپی چرخ به اکسل، از دو عدد چهارشاخ گاردان استفاده شده تا گردش چپ و راست چرخ های جلو را خنثی کند و نیرو به آسانی به چرخ مورد نظر برسد.
ساختار پلوس جلوی تراکتور به گونه ای طراحی شده است که نیرو را از سمت دیفرانسیل توسط شافت خاردار دریافت کرده و تا انتهای اکسل انتقال می دهد و در قسمت اتصال اکسل به توپی، دو عدد چهارشاخ گاردان نصب شده که این دو، توسط یک توپی به یکدیگر متصل شده تا چرخش چپ و راست چرخ جلو باعث شکستن آن نشود.
چهار شاخ گاردان های نصب شده بر روی پلوس جلوی تراکتور یک اندازه بوده و نسبت به مدل تراکتور کوچک یا بزرگ شده ولی از نظر ساختار کلی، یک شکل می باشد.
بعضی از چهار شاخ گاردان ها در زمان کار کردن نیاز به گریس کاری منظم داشته و برخی دیگر نیازی به گریس کار مداوم ندارند.
چهارشاخ هایی که نیاز به گریس کاری دارند، در قسمت توپی دارای مسیر هایی برای گریس کاری می باشند. در بعضی از مدل های پلوس جلوی تراکتور مسیر گریس کاری وجود ندارد و به همین دلیل گریس خوره بر رو کاسه چهار شاخ نصب می شود.
در زمان خرید پلوس جلوی تراکتور به نوع تراکتور و سمت چپ و راست آن دقت داشته باشید به این خاطر که سمت چپ (سمت راننده) کوتاه و پلوس دیگر (سمت راست) بلندتر می باشد.
قیمت پلوس جلوی تراکتور بسته به متریال استفاده شده در ساخت آن متفاوت می باشد و پلوس سمت چپ و راست نیز به دلیل کوتاه یا بلند بودن متفاوت است.