پایه ی اهرم های هیدرولیک
پمپ هیدرولیک داخل گیربکس تراکتور
رادیاتور روغن تراکتور 399
رینگ پمپ هیدرولیک
سوزن پمپ هیدرولیک
سیلندر جک هیدرولیک زیر صندلی
شیر زیر صندلی تراکتور
فیلتر هیدرولیک تراکتور
لوازم و قطعات هیدرولیک عقب تراکتور
هیدرولیک اصطلاحی است که برای مطالعه مایعات و نحوه عملکرد آنها استفاده می شود. در مهندسی، اصطلاح سیستمهای هیدرولیک به سیستمهایی اطلاق میشود که با استفاده از سیال تحت فشار که عموما روغن هیدرولیک می باشد، برای تامین توان و انجام کار استفاده میکنند. این سیستم ها به مقدار کمی به سیال فشار وارد می کنند تا مقدار زیادی نیرو تولید کنند. کشف استفاده از هیدرولیک ما را قادر به انجام کارهای مهمی مانند بلند کردن بارهای سنگین و چرخاندن شفت های بزرگ با حداقل ورودی از طریق یک اتصال مکانیکی کرده است.
سیستم های قدرت هیدرولیک نسبت به سیستم های مکانیکی و الکتریکی انعطاف پذیرتر هستند و نسبت به سیستم های هم اندازه توان بیشتری تولید می کنند. آنها همچنین پاسخ های سریع و دقیقی به کنترل ها ارائه می دهند. در نتیجه، سیستم های قدرت هیدرولیک به طور گسترده در هواپیماهای مدرن، خودروها، ماشین آلات صنعتی سنگین و بسیاری از انواع ماشین ابزار استفاده می شود. در این مقاله به طور خاص به سیستم هیدرولیک در تراکتور می پردازیم.
پمپ هیدرولیک روغن را از مخزن روغن گرفته و تحت فشار بالا به شیر هیدرولیک می فرستد. از آنجا، روغن به جک هیدرولیک می رود تا پیستون را به کار بگیرد که به نوبه خود بازوهای بالابر یا بازوهای پایینی تراکتور را بالا ببرد. پمپ هیدرولیک توسط چرخ دنده های مناسبی که به موتور متصل هستند کار می کند.
دو نوع روش برای نگهداری روغن هیدرولیک یا مخزن آن وجود دارد:
• یک مخزن روغن مشترک برای سیستم هیدرولیک و جعبه دنده در برخی از تراکتورها مثل تراکتورهای فرگوسن وجود دارد
• یک مخزن مخصوص برای روغن هیدرولیک وجود دارد که جدا از محفظه انتقال است.
به چند روش در تراکتور از توان هیدرولیکی استفاده می شود. این روش ها شامل اتصال سه نقطه تراکتور، خروجی های هیدرولیک تراکتور و فرمان هیدرولیک تراکتور می باشد. قطعات هیدرولیک عقب تراکتور فقط شامل اتصال ادوات به تراکتور می شود که به دو صورت بازوهای هیدرولیک پایینی تراکتور و خروجی های هیدرولیک می باشد.
سه نقطه اتصال هیدرولیکی ادوات، فقط برای ادوات سوار و نیمه سوار استفاده می شود و در بازوهای پایین سه نقطه بروز می کند. در بازوها هیدرولیک تراکتور، دو حالت مختلف در کنترل ادوات وجود دارد که عبارتند از کنترل هیدرولیکی موقعیت و کنترل هیدرولیکی کشش. این وضعیت های هیدرولیکی روی بازوهای پایین تراکتور تأثیر می گذارد که متصل به جک هیدرولیک می باشند. کنترل هیدرولیکی موقعیت، ادوات را در یک ارتفاع ثابت نگه می دارد که هر چقدر هم وزن روی آنها افزایش یابد، تغییر در ارتفاع آنها نمی دهد. از این حالت برای ادواتی مثل سمپاشها، کودپاشها و ادوات سوار در زمان حمل و نقل استفاده می شود.
حالت کنترل هیدرولیکی کشش برای ادوات خاکورزی و بیشتر برای گاوآهن و چیزل استفاده می شود. در این حالت اگر فشار اضافی به تراکتور ناشی از کشش بیاید و بار روی آن زیاد شود، به طور خودکار ادوات را بالا کشیده تا فشار را کم کند. در گاوآهن این حالت باعث تثبیت عمق شخم و فشار ثابت بر تراکتور می شود. البته می توان حساسیت به بار را تغییر داد تا سریع تر برگردد یا دیرتر.
روش دوم استفاده از توان هیدرولیکی تراکتور، استفاده از خروجی های هیدرولیک تراکتور می باشد. تراکتورهای مختلف تعداد خروجی های هیدرولیک دارند. مثلا تراکتورهای باغی یک یا دو خروجی هیدرولیک دارد و تراکتورهای زراعی، یک، دو و حتی بیشتر خروجی هیدرولیک دارند. با وصل کردن شیلنگ به این خروجی ها می توان انواع جک های هیدرولیک ادوات کشاورزی و حتی موتورهای هیدرولیک در برخی ادوات را راه اندازی کرد. ادواتی مثل دیسک های کششی یا چرخدار، لولرها، گاوآهن های دوطرفه، روتیواتورهای بازودار و … از خروجی های هیدرولیک تراکتور برای تحریک جک هیدرولیک استفاده می کنند.
قطعات هیدرولیک عقب تراکتور که نقش اساسی را در قابلیت های هیدرولیک تراکتور دارد شامل قطعاتی از جمله پایه اهرم های هیدرولیک، رادیاتور روغن هیدرولیک 399، رینگ پمپ هیدرولیک، سوزن پمپ هیدرولیک، سیلندر جک هیدرولیک زیر صندلی، شیر زیر صندلی تراکتور که قادر به افزایش خروجی هیدرولیک تراکتور از یک به دو است و فیلتر هیدرولیک تراکتور می باشد.