استارت تراکتور
برای روشن شدن موتورهای استفاده شده در تراکتور ها از روش های مختلف استفاده شده که بسته به نوع موتور و ابعاد موتور انتخاب می شود که از یک یا چند روش استفاده شود برای روشن شدن موتور های کوچک معمولا از هندل استفاده می شود ولی اگر موتور بزرگتر باشد از استارت هم در کنار هندل استفاده می شود به همین منظور از هندل یا استارت خراب شود از روش دیگر برای روشن شدن استفاده می شود. اگر موتور بزرگتر باش، هندل دستی توان چرخاندن موتور را نداشته به همین دلیل از استارت با قدرت های مختلف استفاده می شود.
انواع استارت های مورد استفاده در موتور ها
- استارت های 12 ولت بدون گیربکس: استارت های قدیمی معمولا از مدل 12 ولت بدون گیربکس ساخته شده است. این استارت ها دارای قدرت کافی برای موتور های 4 سیلندر و شش سیلندرهستند که بیشتر در تراکتور های فرگوسن استفاده می شوند. استارت های 12 ولت بدون گیربکس دارای حجم بزرگتر و سنگین تری هستند و نیاز به برق بیشتری برای روشن کردن موتور دارند. در ساخت این استارت ها از قطعات کمتر و قوی تری استفاده شده است به همین دلیل طول عمر این استارت ها بیشتر می باشد.
- استارت های 12 ولت با گیربکس: این استارت ها از نظر ابعاد کوچکتر و سبک تر بوده و قدرت کافی برای چرخاندن موتور های سنگین را دارند و مصرف برق کمتری هم نسبت به نوع بدون گیربکس دارند. این استارت ها شاید از نظر ظاهری کوچک باشند ولی توسط گیربکس ، قدرت کافی برای روشن کردن موتور دارند که در اصطلاح عامیانه به نام استارت های تویوتایی شناخته می شود.
- استارت های 24 ولت: این استارت ها در موتورهای ماشین های سنگین و تراکتور های بزرگ مثل جاندیر ، فرگوسن ، نیوهلند مورد استفاده قرار می گیرند. این استارت های تراکتور قدرت و سرعت کافی برای روشن کردن موتور داشته نیازی به گیربکس ندارند.
در زمان خرید استارت تراکتور باید به نکته هایی دقت داشت : اول اینکه لوازم یدکی این استارت در بازار موجود باشد. دوم آنکه نسبت به نوع موتور باید قدرت آن تعیین شود. تا عمر استارت طولانی تر شود. استارت هر موتوری برای خود آن طراحی شده است و اگر از استارت های دیگر برای آن موتور استفاده شود احتمال آسیب رساندن به قطعات دیگر می شود. ( استفاده از استارت های 24 ولت به جای استارت های 12 ولت یا برعکس ) .
قیمت استارت تراکتور بسته به لوازم استفاده شده در آن متغیر می باشد و همیشه در زمان خرید باید سعی داشته باشید که استارت تراکتور را از جای مورد اطمینانی خریداری کنید.
اگر استارت تراکتور بعد از تعویض باز هم موتور را ضعیف بچرخاند و از سالم بودن باطری و دینام تراکتور مطمئن بودید، کابل های باطری تا استارت را بررسی کنید و اگر بست باطری سولفاته داشت، یا کابل ها مشکل داشتند آن ها را نیز تعویض نمایید. همچنین از استارت زدن های طولانی پرهیز کنید تا طول عمر استارت تراکتور شما زیاد تر شود.
استارت های گیربکسی صدای اضافه تری نسبت به نوع بدون گیربکس آن دارند و احتمال خرابی در گیربکس نیز همیشه وجود دارد.