پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

اصول ایمنی کار با تراکتور

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
print
امتیاز این مطلب:
5/5

اصول ایمنی کار با تراکتور

اصول ایمنی کار با تراکتور

تراکتورها کمک بی‌اندازه‌ای به بهره‌وری کشاورزی کرده‌اند و به کشاورزان کمک کرده‌اند تا نه تنها خودشان، بلکه صدها نفر دیگر را تغذیه کنند. اگرچه تراکتورهای امروزی ایمن ترین تراکتورهای تاریخ هستند، اما همچنان در بسیاری از حوادث مزرعه دخیل هستند. در طول سال‌ها، سازندگان بسیاری از ویژگی‌های ایمنی مانند محافظت در برابر چپ شدن، کمربند ایمنی، شیلدهای شافت پی تی او، چراغ‌های مسافرتی، کابین گرم‌کن و غیره را اضافه کرده‌اند. در ادامه بخشی از اصول ایمنی کار با تراکتور در مراحل مختلف ارائه شده است.

قبل از استفاده از تراکتور:

تراکتور و نحوه استفاده ایمن از آن را بشناسید. اقدامات احتیاطی ایمنی در دفترچه راهنمای اپراتور را به طور منظم مرور کنید. دستورالعمل های موجود در برچسب های هشدار دهنده متصل به تراکتور را رعایت کرده و دنبال کنید. مطمئن شوید که تراکتور به درستی سرویس شده است. روغن کاری، سوخت و آب را بررسی کنید. زمانی که تراکتور سرد است بهتر است سطح رادیاتور را بررسی کنید. اگر باید هنگام گرم بودن آن را بررسی کنید به شدت احتیاط کنید.
آج چرخ ها را تا حد عملی پهن کنید و لاستیک ها را به درستی باد کنید. مطمئن شوید که محافظ در جای خود قرار دارد و کار می کند. نشتی های هیدرولیک را تعمیر کنید و اتصالات شل را سفت کنید. ترمزها را یکسان کنید تا تراکتور به یک طرف نشده و به یک شرف فشار بیش از حد وارد نشود. اگر تراکتورها مجهز به ROPS (ساختارهای محافظ واژگونی) هستند، مطمئن شوید که همه رانندگان صلاحیت دارند و کمربند ایمنی خود را میبندند. اطمینان حاصل کنید که دید واضح از همه طرف وجود دارد و همه چراغ ها قابل مشاهده و کار می کنند. علائم ایمنی را تمیز و عاری از مواد مانع نگه دارید. علائم ایمنی آسیب دیده یا مفقود شده را با علائم جدید جایگزین کنید.

استارت زدن تراکتور

پس از بررسی دوره ای اولیه تراکتور، کمربند ایمنی را ببندید و آینه ها را تنظیم کنید. شما آماده استارت زدن تراکتور هستید. اطمینان حاصل کنید که هیچ مانعی در مسیر مورد نظر تراکتور وجود ندارد. می‌توانید تراکتور را راه‌اندازی کنید و کار را شروع کنید و عملکرد را کنترل کنید، به‌ویژه در اولین استارت.
برای جلوگیری از اتلاف زمان و شرایط عملیاتی ناایمن، هر گونه نقص را در اسرع وقت اصلاح کنید. اگر به دلایلی یک تراکتور برای استارت زدن نیاز به تقویت باتری دارد، مطمئن شوید که از تکنیک های تقویت مناسب استفاده می شود. در صورت لزوم به دفترچه راهنمای اپراتور مراجعه کنید. هنگام استارت زدن تراکتور باید یک اپراتور به درستی روی آن قرار گیرد. هرگز تراکتور را از بیرون استارت نزنید بلکه فقط وقتی روی صندلی نشسته اید اقدام به استارت زدن بنمایید.

اصول ایمنی کار با تراکتور

سوخت گیری

از جمله موارد ایمنی در کاربرد تراکتور، سوختگیری مطمئن می باشد. همیشه خطر آتش سوزی و انفجار وجود دارد. هرگز در حالی که موتور روشن است یا داغ است به تراکتور سوخت نزنید. همیشه در بیرون تراکتور سوخت گیری کنید. الکتریسیته ساکن، جرقه ناشی از سیستم احتراق یا اگزوز داغ می تواند باعث احتراق سوخت شود. زمین کردن تراکتور با سیم زمین یا با انداختن تجهیزات نصب شده به طوری که زمین را لمس کند می تواند الکتریسیته ساکن را کاهش دهد.

سوخت خود را بیرون ذخیره کنید بهتر است. منطقه را عاری از علف های هرز یا هر ماده قابل احتراق دیگری نگه دارید. یک جعبه کمک های اولیه و یک کپسول آتش نشانی شیمیایی خشک تایید شده به همراه داشته باشید. قبل از روشن کردن موتور تراکتور از تهویه مناسب مطمئن شوید. گازهای خروجی حاوی مونوکسید کربن هستند که بی بو، بی رنگ و کشنده است.

کودکان کوچک را از تراکتور دور نگه دارید. تراکتورها برای حمل تنها یک نفر – راننده طراحی شده اند. هر ساله کودکان کوچک در اثر سقوط از تراکتور کشته می شوند. احتمال کشته شدن کودکان نیز به همان اندازه زیاد است که به آنها اجازه سوار شدن بر تجهیزات عقبی داده شود.

علل واژگونی ها

  • تراکتورها می توانند خیلی راحت واژگون شوند. همه تراکتورها را مجهز به ROPS (ساختارهای محافظ واژگون) کنید.
  • اجسام برآمده، کار با بیل لودری، و کار در شیب تند، تنها تعدادی از دلایل احتمالی واژگونی هستند. از کار در نزدیکی گودال ها، خاکریزها و چاله ها خودداری کنید. از شیب‌های تند دوری کنید و هنگام چرخش، عبور از شیب‌ها و روی سطوح ناهموار، صاف یا گل‌آلود، سرعت را کاهش دهید.
  • اگر باید در یک شیب بپیچید، به سمت سرازیری بپیچید. حتی در ملایم ترین شیب مستقیم به پایین برانید، نه در عرض آن. برای جلوگیری از چرخش چرخ ها به صورت آزاد و حرکت آن و ترمز بیش از حد، دنده را به پایین ترین دنده تغییر دهید. هنگام حمل بارهای سنگین، مرتفع، در حال نوسان یا ناپایدار، در شیب ها بیشتر مراقب باشید.
  • تا حد امکان فاصله چرخ ها را به صورت زیاد البته تا جای ممکن نگه دارید. اگر چرخ‌ها به هم نزدیک باشند، تراکتور خیلی راحت‌تر واژگون می‌شود. هنگامی که برای ردیف‌های باریک محصول باید چرخ‌ها را جابه‌جا کرد، احتیاط بیشتری به خرج دهید، مخصوصاً وقتی با سرعت‌های بالاتر در جاده‌ها حرکت می‌کنید.
  • قبل از دور زدن سرعت را کاهش دهید. دوبرابر کردن سرعت پیشروی تراکتور، خطر چپ شدن از پهلو را چهار برابر می کند. اگر بخواهید با سرعت زیاد بپیچید، تراکتور سعی می کند به جای چدور زدن، مستقیم حرکت کند.
  • هنگام استفاده از لودر سرعت را کاهش دهید. لودر در حالت بالا آمده می تواند احتمال واژگونی را افزایش دهد. لودر را تا حد امکان نزدیک به زمین نگه دارید. مراقب گودال ها، سنگ ها یا چاله هایی باشید که ممکن است باعث واژگونی تراکتور شوند. اگر بار در باکت بیل لودری، خیلی بالا نگه داشته شود، مرکز ثقل تحت تأثیر قرار می گیرد.
  • قبل از پیاده شدن، تراکتور را خاموش کنید. اپراتورها و رانندگان تراکتور احتمال دارد که توسط تراکتور کشته شوند، وقتی که راننده از تراکتور پایین آمده ولی تراکتور روشن است. چون در این وضعیت بعضا، تراکتورها هنگام پیاده شدن اپراتور به طور تصادفی در حالت دنده قرار گرفته اند و تراکتور حرکت می کند و فاجعه به بار می آورد. مواردی هم بوده که تراکتورهایی که بدون ترمز دستی در حالت توقف رها شده اند، برخی افراد را له کرده اند.

اصول ایمنی کار با تراکتور

اتصالات و اقدامات احتیاطی عمومی

  • هرگز به اکسل یا نقطه مرتفع دیگری نچسبید. بارهای بکسل شده را فقط به اتصال مالبندی و در ارتفاع توصیه شده سازنده متصل کنید. هنگام استفاده از اتصال سه نقطه، وزنه های جلو را در صورت لزوم اضافه کنید تا ثبات را حفظ کرده و از مشکلات فرمان جلوگیری کنید.
  • از اتصالات و پین های ایمنی مناسب استفاده کنید. اتصال سه نقطه معمولا در ارتفاع پایین نگه دارید و همیشه آن را روی مالبند حفظ کنید. این می تواند به جلوگیری از چرخش تراکتور به عقب کمک کند.
  • هنگام رانندگی در شیب بسیار مراقب باشید. اگر مرکز ثقل در پشت جایی که چرخ های عقب با زمین در تماس هستند حرکت کند، تراکتور می تواند باصطلاح تک چرخ بزند. اگر برای بالا آمدن از شیب لازم است، سعی کنید پشتیبان از تراکتور دیگری بگیرید. اگر در شیب تند گرفتار شدید، خیلی آهسته به سمت پایین برگردید و به آرامی ترمز را بگیرید. وزن جلوی تراکتور کمک خواهد کرد.
  • هنگامی که از شافت خرمنکوب استفاده نمی کنید، آن را خاموش کنید. هر زمان که تجهیزات در حال استفاده از پی تی او هستند از محافظ PTO استفاده کنید.
  • هرگز از تراکتور در حال حرکت نپرید و با موتور روشن به تراکتور پشت نکنید. اگر تراکتور شروع به عبور از شما کند، ممکن است نتوانید جلوی آن را بگیرید.
  • هنگام کار با تراکتور لباس های گشاد نپوشید. لباس های گشاد می توانند به قطعات متحرک گیر کنند و باعث تصادف شوند.
  • هنگام پایین آمدن از تپه تراکتور را در دنده سنگین نگه دارید. این به موتور تراکتور اجازه می دهد تا به عنوان یک ترمز عمل کند.
  • کلاچ را به آرامی درگیر کنید، به خصوص در هنگام بالا رفتن از سربالایی.
  • هنگامی که تراکتور در گل و لای گیر کرده است، هرگز به چرخ های عقب ستون یا چوب نچسبانید. اگر چرخ ها آزاد نباشند، تراکتور می تواند به دور محور بچرخد و تک چرح بزند. سعی کنید با دنده عقب حرکت کنید، اگر جواب ندارد و موفقیت آمیز نبود، از یک تراکتور دیگر بخواهید تا شما را بیرون بکشد. مطمئن شوید که تراکتور بکسل دارای محافظ راننده و کمربند ایمنی باشد.

    اصول ایمنی کار با تراکتور

  • اپراتور تراکتور باید تمام قوانین راهنمایی و رانندگی را در جاده های باز رعایت کند. این شامل روشنایی مناسب، هشدارهای دستی، حق تقدم و غیره است.
  • از تراکتور برای کاری که برای انجام آن طراحی نشده است مثل جا به جایی مسافر و … استفاده نکنید. تراکتور به عنوان منبع نیرو برای انجام کارهای میدانی طراحی شده بود.

قوانین ایمنی هنگام استفاده از اتصالات تراکتور

  • تمام سپرها و محافظ ها را در جای خود نگه دارید. از تجهیزاتی که سپر یا حفاظ از دست رفته استفاده نکنید.
  • موتور را خاموش کنید و مطمئن شوید که حرکت دستگاه قبل از انجام تنظیمات یا تعمیرات متوقف شده است.
  • برای برخی از اتصالات، از وزنه تعادل برای پایداری استفاده کنید. ضمیمه های نصب شده در عقب را بلند کنید و هنگام پیچیدن تند به آرامی رانندگی کنید. ادوات را به آرامی بالا و پایین بیاورید.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 اظهار نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره بنوان

گروه بازرگانی بنوان یک تیم حرفه ای است که با توجه به اهمیت توسعه مکانیزاسیون در حوزه صنعت ادوات کشاورزی و حاکمیت وضع نابسامان در این حوزه که اغلب ناشی از سوء رفتار برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود جو، که آن هم متاثر از به روز نبودن دانش کشاورزان و عدم رسیدگی کافی مسئولین به این امر مهم می باشد، ورود به عرصه توزیع ادوات کشاورزی کرده است.

بنوان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

در خبرنامه ما عضو شوید

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و تخفیف ها زودتر از دیگران آگاه میشوید.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد