پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

انتقال توان تراکتور

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
print
امتیاز این مطلب:
5/5

انتقال توان تراکتور

انتقال توان تراکتور

مقدمه
یک وسیله کاهنده سرعت با چند دنده یک گیربکس است. چیدمان چرخ دنده ها و شفت ها که نیروی موتور را به چرخ های تراکتور منتقل می کند ممکن است به این صورت نامیده شود. این سیستم شامل اجزای متعددی است که تراکتور را به جلو و عقب حرکت می دهد تا شرایط مختلف میدانی را در خود جای دهد. انتقال توان به کل انتقال نیرو از موتور به چرخ ها اشاره دارد.
در یک تراکتور کشاورزی، جعبه دنده در قسمت پشتی بدنه خودرو نصب می شود، در حالی که موتور در قسمت جلو نصب می شود. یک چرخ طیار، شفت ورودی جعبه گیربکس را به شفت خروجی موتور متصل می کند. دستگاهی برای تغییر سرعت در داخل جعبه دنده قرار دارد.
انتقال توان تراکتور مکانیزمی است که برای انتقال نیرو از موتور تراکتور به چرخ ها استفاده می شود. معمولاً در پشت موتور قرار دارد و شامل چرخ دنده هایی است که برای کنترل حرکت تراکتور استفاده می شود.

انتقال توان تراکتور

گیربکس با تغییر نسبت دنده کار می کند و به تراکتور اجازه می دهد با سرعت های مختلف حرکت کند. این به تراکتور اجازه می دهد تا با سرعت بالا حرکت کند یا به آرامی حرکت کند. جعبه دنده نیز شامل یک جعبه دنده است که برای تغییر جهت تراکتور استفاده می شود.

مانند سایر قطعات یدکی تراکتور، قطعات گیربکس تراکتور نیز ممکن است فرسوده شده و دچار اختلال شود. بنابراین باید تعمیر و نگهداری منظم انجام شود و مشکلات فورا شناسایی و برطرف شوند.

هنگام جابجایی وسیله نقلیه/تراکتور در زمین یا برای حمل و نقل، طیف وسیعی از گشتاور و سرعت مورد نیاز وجود دارد. در زیر لیستی از الزامات یک سیستم انتقال آورده شده است:

  • برای کاهش دور موتور قبل از رسیدن به چرخ.
  • برای ایجاد دنده معکوس برای تغییر جهت چرخش.
  • بر اساس نیاز میدانی یا وظیفه در حال انجام، برای ارائه گشتاور یا سرعت لازم.

برای ارائه یک موقعیت خنثی که از آن می توان نیروی موتور را از پیشرانه جدا کرد (خلاص).

انتقال توان تراکتور

سیستم انتقال نیرو شامل:

اجزای زیر معمولاً در سیستم های انتقال توان تراکتور یافت می شوند:

  1. کلاچ مکانیزمی است که دو جزء انتقال دهنده گشتاور را به هم متصل یا جدا می کند.
  2. گیربکس – دستگاهی برای انتقال نیرو در سرعت ها و گشتاورهای مختلف.
  3. محرک محور تواندهی – اجزایی که گشتاور را از موتور تراکتور به شافت پی تی او در عقب منتقل می کنند.
  4. دیفرانسیل – جزءی که به دو چرخ روی یک محور اجازه می دهد با سرعت های مختلف بچرخند و معمولاً در محفظه محور یا آکسل قرار دارد.
  5. ترمز – مکانیزمی که حرکت تراکتور را متوقف می کند، که اغلب در محفظه آکسل قرار دارد.
  6. آکسل- شفت و اجزای مربوطه که گشتاور را از دیفرانسیل یا کاهنده نهایی به چرخ ها منتقل می کند.

چگونه نیرو از موتور به چرخ های محرک منتقل می شود؟

  • موتور – میل لنگ
  • میل لنگ – فلایویل
  • فلایویل – کلاچ
  • کلاچ – جعبه دنده
  • جعبه دنده – دیفرانسیل
  • دیفرانسیل – کاهنده نهایی
  • کاهنده نهایی – آکسل
  • آکسل- چرخ های محرک

گیربکس های تراکتور را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

  1. دنده با نسبت ثابت و قابل انتخاب
  2. انتخابگر سیاره ای با نسبت ثابت.
  3. سری چرخ دنده های سیاره ای
  4. هیدرودینامیک
  5. هیدرواستاتیک

انتقال توان تراکتور

این دسته بندی می تواند متفاوت باشد. قدرت و سرعت موتور توسط همه گیربکس ها به ترکیبی کاربردی تر از گشتاور و سرعت در چرخ های محرک تبدیل می شود.
حداکثر توان بالقوه مالبند یک تراکتور تقریباً ثابت است مستقل از سرعت رو به جلو، زیرا حداکثر سرعت توسط یک گاورنر کنترل می شود، به استثنای کمترین سرعت ها که حداکثر قدرت توسط کشش محدود می شود.
گیربکس جزء اصلی انتقال نیرو در تراکتور است که نیرو را از موتور به چرخ ها منتقل می کند. سرعت و گشتاور موتور را به چرخ ها منتقل می کند و به تراکتور اجازه حرکت می دهد. انواع گیربکس شامل دستی، اتوماتیک و هیدرواستاتیک می باشد. هر نوع انتقال برای نیازها و شرایط عملیاتی مختلف مزایایی را ارائه می دهد.

کلاچ و کلاچ کوپلینگ سیال:

کلاچ ابزاری است که موتور تراکتور را از چرخ‌های محرک و گیربکس متصل و جدا می‌کند. از طریق اصطکاک بین اعضای محرک و متحرک، کلاچ نیرو را منتقل می کند. کلاچ جزء انتقال نیرو است که با قطع اتصال بین موتور و گیربکس، انتقال نیرو را کنترل می کند. کلاچ در تراکتور به اپراتور اجازه می دهد تا دنده را عوض کند و تراکتور را متوقف و روشن کند. عملکرد صحیح کلاچ برای کنترل پذیری و عملکرد تراکتور مهم است.

انتقال توان تراکتور

کلاچ تراکتور ضروری است:

در تراکتور، کلاچ به دلایل زیر ضروری است: موتور باید با ابزار مناسب روشن شود. یک کلاچ مناسب موتور را از بقیه قسمت های گیربکس جدا می کند تا میل لنگ را خلاص کند. کلاچ پس از روشن شدن موتور برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس فعال می شود. گیربکس باید هنگام تعویض دنده از قدرت موتور جدا شود تا از آسیب به دندانه های دنده و درگیری ناقص دنده جلوگیری شود. یک کلاچ این کار را انجام می دهد.

کاهنده نهایی و واحد دیفرانسیل:

دیفرانسیل یک جزء انتقال قدرت است که قدرت اعمال شده به چرخ های تراکتور را متعادل می کند و چرخش را کنترل می کند. این به تراکتور اجازه می دهد تا در گوشه ها بهتر مانور دهد. همچنین به چرخ ها اجازه می دهد تا با سرعت های مختلف بچرخند. این باعث افزایش پایداری تراکتور و کاهش سایش تایر می شود.

واحد دیفرانسیل: واحد دیفرانسیل مجموعه ای منحصر به فرد از چرخ دنده ها است که به یکی از چرخ های عقب تراکتور امکان می دهد آهسته تر یا سریع تر از دیگری بچرخد. چرخ داخلی باید هنگام چرخاندن تراکتور در یک مسیر منحنی مسافت کمتری را طی کند تا در نقطه چرخش سریعتر از دیگری حرکت کند. بر روی شفت خروجی که از جعبه دنده خارج می شود، یک پینیون مخروطی نصب شده در انتهای آن تعبیه شده است. چرخ تاج، یک چرخ مخروطی قابل توجه و پینیون مخروطی به هم متصل می شوند. هدف اصلی یک مجموعه دنده کراون ویل انتقال نیرو از طریق محرک با زاویه سمت راست برای قرار دادن چرخ‌های تراکتور، و همچنین

(ii) متعادل کردن چرخ‌ها

(ii) برای کاهش سرعت چرخش.

انتقال توان تراکتور

کاهنده نهایی: یک جزء دنده کاهشی در انتقال قدرت که بین چرخ های دیفرانسیل و محرک قرار دارد، محرک نهایی است. قدرت در نهایت با کاهنده نهایی به چرخ ها و محور عقب منتقل می شود.
محرک به جای اتصال مستقیم به نیم شفت هایی که چرخ های عقب تراکتور را به حرکت در می آورند، از طریق یک جفت چرخ دنده تامین می شود. هر نیم شفت دارای یک چرخ دنده کوچک در انتهای آن است که با چرخ دنده گاو، یک چرخ دنده بزرگتر درگیر می شود. چرخ عقب تراکتور توسط چرخ دنده که روی شفت قرار دارد حمل می شود. مکانیزم محرک نهایی نام وسیله ای برای کاهش سرعت نهایی است که برای چرخ های عقب تراکتور مناسب است.
سیستم ترمز و فرمان: سیستم فرمان یک تراکتور حرکت زاویه ای چرخ های جلو را کنترل می کند. با استفاده از اهرم ها، فرمان این سیستم، تلاش اپراتور برای چرخاندن چرخ جلو را کاهش می دهد. سیستم فرمان از قسمت های زیر تشکیل شده است: فرمان، میل فرمان، چرخ دنده فرمان، بازوی پیتمن (بازوی سقوط)، پیوند درگ، بازوی فرمان و … .
هنگامی که راننده فرمان را می چرخاند، یک سری چرخ دنده در شفت فرمان حرکت را به حرکت زاویه ای بازوی پیتمن تبدیل می کند.

انتقال توان تراکتور

پیوند درگ و میله های اتصال حرکت زاویه ای بازوی پیتمن را بیشتر به بازوی فرمان منتقل می کند. بازوهای فرمان به کینگ پین های مربوطه متصل می شوند که جزء ضروری محور خرد است که چرخ ها را در خود جای می دهد. حرکت زاویه ای چرخ جلو تحت تأثیر نحوه حرکت بازوی فرمان است.
ترمز: حرکت تراکتور را می توان با استفاده از ترمز متوقف یا کاهش داد. برای کنترل آن از دو پدال مستقل استفاده می شود و روی محور محرک قرار می گیرد. برای کمک به چرخش تراکتور در حین کار در زمین، هر پدال را می توان به طور مستقل استفاده کرد یا با استفاده از قفل در کنار هم قفل کرد.
سیستم کنترل هیدرولیک: مکانیزمی در تراکتور است که از نیروی هیدرولیک برای بالا بردن، نگه داشتن یا پایین آوردن تجهیزات نصب شده یا نیمه سوار شده استفاده می کند.
چهار چرخ محرک جزء انتقال نیرو است که نیروی مورد نیاز هر چهار چرخ تراکتور را تامین می کند. این سیستم به تراکتور اجازه می دهد تا در زمین های صعب العبور کشش و کنترل بهتری داشته باشد. چهار چرخ متحرک باعث افزایش راندمان تراکتور و بهینه سازی عملکرد کار می شود.

 

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 اظهار نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره بنوان

گروه بازرگانی بنوان یک تیم حرفه ای است که با توجه به اهمیت توسعه مکانیزاسیون در حوزه صنعت ادوات کشاورزی و حاکمیت وضع نابسامان در این حوزه که اغلب ناشی از سوء رفتار برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود جو، که آن هم متاثر از به روز نبودن دانش کشاورزان و عدم رسیدگی کافی مسئولین به این امر مهم می باشد، ورود به عرصه توزیع ادوات کشاورزی کرده است.

بنوان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

در خبرنامه ما عضو شوید

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و تخفیف ها زودتر از دیگران آگاه میشوید.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد