فرمان تراکتور
فرمان تراکتور یکی از مهم ترین قسمت های تراکتور است. همه ما یک حلقه بزرگ در جلوی صندلی دیده ایم که به آن فرمان می گویند. برای تغییر و کنترل جهت تراکتور استفاده می شود. با این حال، این مقدمه کامل برای فرمان نیست. بیایید تجزیه و تحلیل کاملی از فرمان در تراکتور، انواع، عملکردها، مزایا، معایب و موارد دیگر داشته باشیم.
نقش فرمان در تراکتور
سیستم حاکم بر حرکت زاویه ای چرخ های جلوی تراکتور، سیستم فرمان نامیده می شود. این سیستم با اعمال اهرم ها تلاش اپراتور را در چرخاندن چرخ جلو به حداقل می رساند. وظیفه اصلی فرمان در تراکتور تغییر جهت تراکتور یا حرکت دادن تراکتور است. این تغییر از طریق یک سری پیوندها و اجزای پیچیده رخ می دهد که ورودی چرخشی از فرمان را به تغییر در زاویه چرخ های جلو تبدیل می کند.
سپس نیروی تولید شده به چرخ های جلو منتقل می شود و مسیر تراکتور را دیکته می کند. علاوه بر این، سیستم فرمان ثبات جهت تراکتور را تضمین می کند. مکانیزم فرمان به خوبی طراحی شده، سایش لاستیک های تراکتور را به حداقل می رساند و به طول عمر و کارایی کلی دستگاه کمک می کند. ثبات جهت در عملیات کشاورزی مهم است، به رانندگان اجازه می دهد تا کنترل و دقت را حفظ کنند، به ویژه در زمین های مختلف.
نقش فرمان در تراکتور چیست؟
نقش اصلی فرمان تغییر جهت تراکتور است. این فرآیند از طریق یک سری اهرم بندی انجام می شود که چرخش فرمان را به تغییر زاویه محور چرخ های فرمان تبدیل می کند. این نیرو به چرخ های جلوی تراکتور وارد می شود. نقش دیگر فرمان تضمین ثبات جهت است. فرمان خوب، فرمانی است که حداقل ساییدگی لاستیک های تراکتور را به همراه داشته باشد.
سیستم فرمان تراکتور چیست؟
عملکرد سیستم فرمان مدیریت حرکت زاویه ای در چرخ های جلوی تراکتور است. سیستم فرمان تراکتور بار اپراتور را در چرخش و جابجایی تراکتور به حداقل می رساند. به عبارت دیگر حرکت چرخشی فرمان را تغییر می دهد تا جهت حرکت تراکتور تغییر کند. سیستم فرمان از اجزای زیادی تشکیل شده است که در زیر قسمتی از آنها لیست شده است:
فرمان
دنده فرمان
شفت فرمان
دراپ بازو (بازوی پیتمن)
بازوی فرمان
سیستم فرمان تراکتور چگونه کار می کند؟
سیستم فرمان از تمام این اجزا برای کمک به چرخش تراکتور در زمان راحتی اپراتور استفاده می کند. هنگامی که راننده به فرمان نیرو وارد می کند، این حرکت با کمک چرخ دنده به حرکت زاویه ای لاستیک بازوی سقوط منتقل می شود. سپس حرکت زاویه ای از بازوی دراپ با کمک میله های اتصال و اتصالات کششی بیشتر به بازوی فرمان منتقل می شود. بازوهای فرمان به کینگ پین وارد می شوند. بخش مهمی از محور خرد است که چرخ های تراکتور روی آن نصب می شوند. به این ترتیب حرکت بازوی فرمان بر حرکت چرخ جلو تاثیر می گذارد. در برخی از تراکتورها، کار سیستم فرمان با دو بازو و پیوندهای درگ به جای یک میله کش انجام می شود.
انواع فرمان در تراکتور
در تراکتورها به طور معمول دو نوع فرمان ارائه می شود که فرمان مکانیکی و فعال و توانی است. هر دو نوع فرمان مزایا و معایب خاص خود را دارند. اجازه دهید به طور مفصل درباره فرمان مکانیکی و توانی صحبت کنیم.
فرمان مکانیکی
فرمان مکانیکی یک سیستم فرمان ساده است که از اتصال مکانیکی تشکیل شده است. در این سیستم فرمان تراکتور، یک جعبه بر روی فرمان نصب شده است. هنگامی که اپراتور نیرویی را بر روی فرمان اعمال می کند، فشار از روی فرمان به محور فرمان، سپس بازوی سقوط و سپس از طریق پیوند به بازوی فرمان منتقل می شود. این سیستم فرمان به صورت دستی کار می کند و پیچیدگی کمتری دارد.
مزایای فرمان مکانیکی
- سیستم مکانیکی در تراکتور در مقایسه با سیستم فرمان فعال مقرون به صرفه تر است.
- در این سیستم فرمان، اپراتور هنگام کار در زمین های ناهموار، ارتعاشات کمتری را تجربه می کند.
تعمیر و نگهداری پایینی دارد زیرا ساختار آن پیچیده تر است.
معایب فرمان مکانیکی
- فرمان مکانیکی سخت تر از فرمان فعال است، به این معنی که اپراتور باید نیروی زیادی را برای چرخاندن تراکتور اعمال کند.
- اپراتور در این نوع فرمان برای دور زدن تراکتور در جاده به زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین خطر تصادف بیشتر است. به عبارت دیگر، ایمنی کمتری را به اپراتور ارائه می دهد.
فرمان فعال یا هیدرولیک
این نوع فرمان به فرمان هیدرولیک نیز معروف است. این سیستم فرمان به همراه یک پمپ هیدرولیک فرمان عرضه می شود. در این نوع سیستم فرمان، پمپ فرمان، سیال هیدرولیک را فشرده می کند و اطمینان حاصل می کند که مایع هیدرولیک به سیستم فرمان می رسد. این بیشتر به اپراتور کمک می کند تا فرمان تراکتور را هدایت کند.
این سیستم فرمان قدرت کنترل شده ای را به دستگاه فرمان ارائه می دهد به طوری که اپراتور در هنگام رانندگی با سرعت معمولی یا در وضعیت ثابت تلاش کمتری برای حرکت دادن فرمان اعمال می کند. این جدیدترین نوع سیستم فرمان است و امروزه اکثر تراکتورها دارای سیستم فرمان هیدرولیکی هستند.
مزایای فرمان برقی
- این جدیدترین سیستم فرمان است که تلاش و زحمات اپراتورها را کاهش می دهد.
- در مقایسه با سیستم فرمان مکانیکی، ایمنی بیشتری را ارائه می دهد.
- تمامی اجزای سیستم فرمان هیدرولیکی قابل سرویس هستند.
- چرخش دقیق و کنترل شده در جاده ها را فراهم می کند.
- ثبات بیشتر و همچنین کنترل چرخ های فرمان را ارائه می دهد و به اپراتور کمک می کند تا در زمین های کشاورزی مرطوب به راحتی حرکت کند.
- روی سطوح و زمین های سخت کاملاً کاربردی است.
- این نوع پایداری عالی در خط مستقیم را ارائه می دهد.
معایب فرمان برقی
- قیمت این فرمان تراکتور به دلیل تجهیز به قطعات مختلفی مانند فرمان، شفت، پمپ فرمان، ستون فرمان و بازوی پیتمن بسیار بالاست.
- طراحی سیستم فرمان هیدرولیکی پیچیده است.
- هزینه نگهداری این سیستم فرمان بالاست.
اجزای مختلف فرمان هیدرولیکی فضای زیادی را اشغال می کنند.
تفاوت بین فرمان مکانیکی و فرمان برقی
در این بخش به تفاوت اصلی فرمان مکانیکی و فرمان برقی می پردازیم.
عواملی که هنگام انتخاب بین فرمان مکانیکی و هیدرولیک باید در نظر گرفته شوند:
اندازه و وزن تراکتور: تراکتورهای بزرگتر و سنگین تر ممکن است به سیستم فرمان هیدرولیک قوی تری برای تحمل بار افزایش یافته نیاز داشته باشند.
نوع کار: تراکتورهای درگیر در کارهای دقیق مانند کاشت یا برداشت ممکن است از دقت افزایش یافته ارائه شده توسط فرمان هیدرولیک بهره مند شوند.
بودجه: سیستمهای فرمان مکانیکی معمولاً نسبت به سیستمهای هیدرولیک مقرون به صرفهتر هستند و آنها را به گزینهای مطلوب برای اپراتورهایی با محدودیتهای مالی تبدیل میکند.
برای تصمیم گیری آگاهانه بین سیستم های فرمان مکانیکی و هیدرولیک، توصیه می شود با نمایندگی ها یا مکانیک های واجد شرایط مشورت کنید. آنها دارای تخصص لازم برای ارزیابی نیازهای خاص و توصیه مناسب ترین سیستم فرمان برای یک تراکتور هستند.
سیستم فرمان در تراکتورها معمولاً از طریق یک سیستم فرمان هیدرولیک کار می کند. هنگامی که راننده فرمان را می چرخاند، پمپ هیدرولیکی را فعال می کند که مایع هیدرولیک را تحت فشار قرار می دهد. این مایع تحت فشار سپس به چرخاندن چرخهای تراکتور کمک میکند و فرمان را برای راننده آسانتر میکند، مخصوصاً در هنگام برخورد با بارهای سنگین یا زمینهای ناهموار. برخی از تراکتورها ممکن است از سیستم های فرمان الکترونیکی یا مکانیکی نیز استفاده کنند، اما فرمان هیدرولیک به دلیل کارایی آن در کاربردهای سنگین، یک روش رایج است.
با در نظر گرفتن دقیق مزایا و معاوضه های سیستم های فرمان مکانیکی و هیدرولیک، کشاورزان و اپراتورها می توانند انتخابی آگاهانه داشته باشند که با نیازهای عملیاتی و محدودیت های بودجه آنها هماهنگ باشد.
نتیجه
این همه مربوط به سیستم فرمان تراکتور بود. امیدواریم تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد فرمان تراکتور را به دست آورده باشید. اگر در مورد هر تراکتور، قطعات، لوازم جانبی، ادوات و موارد دیگر به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، می توانید تراکتورکاروان را بررسی کنید.