پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

روتیواتور یا سیکلوتیلر

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
print
امتیاز این مطلب:
5/5

روتیواتور یا سیکلوتیلر

روتیواتور یا سیکلوتیلر

آماده سازی خاک یکی از مهمترین مراحل برای دستیابی به کشت موفق است. هدف از آماده سازی زمین فراهم کردن شرایط خاک لازم است که استقرار موفق گیاه را افزایش می دهد. اخیراً تلاشی برای کاهش مراحل آماده سازی خاک صورت گرفته است. کشاورز پس از زیرشکن کردن، مراحل خاکورزی اولیه و ثانویه را با استفاده از یک پنجه چرخشی یا یک سیکلوتیلر ترکیب می کند. تیلر دوار یک نوع ادوات مکانیکی است که برای شخم زدن زمین توسط یک سری تیغه که برای چرخاندن زمین استفاده می شود کاربرد دارد. تیلر دوار ساختار ساده و کارایی بالایی دارد. توصیه شده که با بهره گیری از پنجه های دوار، مزایای خاکورزی اولیه و ثانویه را می توان در یک مرحله کسب کرد. از آنجایی که نیروی پنجه دوار مستقیماً به تیغه های خاکورزی منتقل می شود، راندمان انتقال نیرو در پنجه های دوار بالا است.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

سیکلوتیلر

سیکلوتیلر این مزیت را دارد که با برنگرداندن لایه زیرین خاک به سطح، رطوبت خاک را حفظ می کند. عمل چرخشی در روتیواتور یک کشش منفی ایجاد می کند و منجر به نیاز به توان کمتر و البته فشردگی خاک می شود. همچنین، تیغه به سرعت فرسوده شدهو رانش به جلو می تواند برای پیشرانه تراکتور مضر باشد.
سیکلوتیلر دستگاهی است که با اعمال نیرو و ضربه به قطعات خاک باعث خرد شدن کلوخ ها و نرم شدن خاک می شود. به همین دلیل این وسیله بیشتر برای خاک ورزی ثانویه و نرم کردن سطح و خرد کردن کلوخ ها به کار می رود. مسیر واحدهای دوار در کنار هم با یکدیگر همپوشانی دارد که منجر به ایجاد یک سطح یکنواخت می شود. چون اگر این هم پوشانی نبود مرز بین روتورها پس از حرکت سیکلوتیلر مشخص می شود و سطح به صورت کامل صاف در نمی آمد. معمولا یک غلطک هم پشت قسمت دوار قرار دارد تا کلوخ ها به طور کامل خرد شده و سطح صافی برجای بماند.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

این وسیله مثل روتیواتور از محور تواندهی یا PTO توان دورانی تراکتور استفاده می کند. توان از طریق چهارشاخ کاردان به کلاچ سرشی و بعد از آن به گیربکس می رود. در گیربکس جهت دوران عوض شده و سپس به گیربکس تیغه ها می رسد. هر تیغه توسط یک دنده در بالای خود حرکت دورانی انجام می دهد. معمولا باید از سرعت 540 دور محور PTO استفاده کرد مگر اینکه توان تراکتور آن قدر بالا باشد (بالای 110 اسب) که بتواند از 1000 دور هم استفاده کند. که در صورت استفاده از 1000 دور باید با سرعت پیشروی بیشتری کار کند. بررسی ها نشان می دهد که مدل هایی از سیکلوتیلر در بازار توانایی ارائه چهار سرعت محتلف دورانی را دارا می باشند که متناسب با خاک و میزان خرد شدن مورد نیاز کلوخ ها تعیین می شود. در خاک های سخت دور بیشتر و در خاک های نرم دور کمتری باید اتخاذ کرد.
هر چه سرعت پیشروی بیشتر باشد سطح خاک نرم تر می شود اما باید توجه داشته که در سرعت پیشروی خیلی کم، هم به ساختمان خاک ممکن است آسیب برسد و هم زمان عملیات خیلی طولانی می شود.
یک سیکلوتیلر نیز با پتانسیل بالایی برای بخشی از یک ادوات خاکورزی ترکیبی در نظر گرفته می شود. یک سیکلوتیلر تیغه های عمودی است که اندازه کلوخه خاک را کاهش می دهد و به دو تیغه مخالف در هر واحد کار مجهز می شود. بر خلاف اختلاط عمودی خاک توسط یک پنجه دوار، پس از اختلاط سیکلوتیلری، خاک در همان لایه باقی می ماند که به حفظ رطوبت خاک کمک می کند. یکی از اشکال موثر ادوات خاکورزی ترکیبی، ادغام زیرشکن و روتیواتور (یا یک سیکلوتیلر) است. ترکیب ماشین‌های فعال و غیرفعال می‌تواند مقاومت کمتری نسبت به استفاده از یک ماشین غیرفعال به تنهایی ایجاد کند.

روتیواتور

نیروی منفی تولید شده توسط یک روتاتور منجر به نیاز به پیش نویس کمتر یا بدون نیاز می شود، که در نتیجه دو مزیت را به همراه دارد: امکان استفاده از یک تراکتور کوچکتر و کاهش نیروی کشش ابزار غیرفعال هنگام کار به عنوان یک واحد ترکیبی. علاوه بر این، می توان با استفاده از ترکیبی از ابزارهای خاکورزی برای آماده سازی خاک، 44 تا 55 درصد از هزینه ها و 50 تا 55 درصد از زمان را صرفه جویی کرد.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

روتیواتور که به وسیله تراکتور کشیده می شوند یکی از ادوات کارآمد از نظر انرژی مصرفی هستند که در خاک های سنگین 32 تا 35 درصد در زمان و انرژی صرفه جویی می کند. هدف روتیواتور شکستن خاک است تا بتوان کاشت را انجام داد. آنها عمیقاً در خاک خاکورزی نمی کنند، بلکه خاک را تا عمق حدود 9 اینچ یا 22 سانت خاکورزی می کنند، اگرچه عمق تا حد زیادی به اندازه دستگاه و نوع خاکی که روی آن استفاده می شود بستگی دارد. روتیواتور یک جایگزین به صرفه در زمان و انرژی به جای برگرداندن خاک با استفاده از بیل یا دیگر ادوات مشابه است.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

“کشت فعال خاک با ادوات فعال” به کشت خاکی اطلاق می شود که توسط تراکتور مجهز به ادوات انجام می شود و توسط شفت پی تی او تراکتور هدایت می شود. سیکلوتیلرها همگی توسط PTO هدایت می شوند و از مجموعه ای از روتورهای تیغه ای تشکیل شده اند که حول یک محور عمودی خلاف جهت هم می چرخند. آنها همچنین می توانند با انواع مختلفی از غلتک های عقب نصب شوند که به خاکورز کمک می کند، خطوط زمین را دنبال می کند و امکان تنظیم عمق کار را فراهم می کند. سیکلوتیلر خاک را به خوبی می شکنند، آن را تصفیه می کنند و به طور یکنواخت در تمام عرض کار توزیع می کنند تا بستر بذر کاملی ایجاد شود: عموماً برای خاک ورزی ثانویه پس از شخم زدن یا زیر خاک استفاده می شود و می تواند حتی فشرده ترین زمین را نیز تک پاس در هم بشکند.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

روتیواتور یا سیکلوتیلر مورد استفاده برای عملیات توأم خاکورزی اولیه و ثانویه است که زمان کل عملیات خاکورزی را کاهش می دهد حال آنکه عملیات خاکورزی اولیه و ثانویه جداگانه نیاز به زمان بیشتری دارد. اما هزینه اولیه برای این ماشین آلات برای کشاورزان کمی زیاد است. بنابراین مطالعه تطبیقی بین این دو ادوات، ایده بهتری در مورد هزینه عملیات ارائه می دهد و همچنین می تواند پارامترهای مختلف کاری را بررسی کند.
روتیواتور یا سیکلوتیلر اساساً برای تهیه بستر بذر و مخلوط کردن بقایای محصول در خاک استفاده می شود. این نوع ماشین آلات آماده سازی سریع بستر بذر را انجام می دهد و در مقایسه با دستگاه های خاک ورزی معمولی نیاز به پیش عملیات و رفت و آمد بیشتر تراکتور را کاهش می دهد.

روتیواتور یا سیکلوتیلر

عملکرد میدانی بر اساس ظرفیت مزرعه ای موثر، عمق کار موثر، راندمان موثر، مصرف سوخت و اقتصاد هزینه تعیین شد. کیفیت بستر بذر بر اساس تغییر در چگالی ظاهری، چگالی خشک و نرخ نفوذ و توزیع اندازه کلوخه مورد قضاوت قرار گرفت.

مشاهده شد كه ميانگين قطر كلوخه خاك پس از كار با روتیواتور بيشتر از عملكرد سیکلوتیلر است. بازده مزرعه ای تراکتور روتیواتور 1 و روتیواتور 2 به ترتیب 54/84 درصد و 79/86 درصد و راندمان میدانی سیکلوتیلر 1 و 2 به ترتیب 98/84 درصد و 44/87 درصد مشاهده شد.

عملکرد کلی سیکلوتیلر از نظر بازده مزرعه و کیفیت بستر بهتر بود. عمق کار کلی روتیواتور 0.16 متر و عمق کاری سیکلوتیلر 0.27 متر است که بیشتر از عمق روتیواتور است.

خلاصه

سیکلوتیلر یا روتیواتور دو دستگاه مشابه هم و از نوع خاک همزن ها هستند که قسمتی از وظایف آن ها مشترک است.

روتیواتور وظیفه عملیات خاک ورزی اولیه، ثانویه و از بین بردن علف های هرز را دارد در حالی که سیکلوتیلر تقریبا فقط وظیفه خاک ورزی ثانویه را داراست. در ادامه به سایر تفاوت های آن ها می پردازیم.

  • روتیواتور توانایی کار در زمین های با رطوبت بالاتر را دارد. چون تیغه ها از خاک بیرون می آیند و خاک را پرت می کنند. در حالیکه سیکلوتیلر این ویژگی را ندارد.
  • روتیواتور توانایی و ظرفیت بالاتری در قطع علف های هرز نسبت به سیکلوتیلر دارد.
  • روتیواتور قدرت انتخاب بیشتری را برای میزان پودر شدن خاک نسبت به سیکلوتیلر به کشاورز می دهد.
  • یک ویژگی مثبت که سیکلوتیلر دارد آن است که با خرد کردن عمودی و بهم زدنی که ایجاد می کند در عمق پایین خاک را نرم و خرد می کند و شرایط را برای رشد ریشه مهیا می کند و همچنین باعث می شود کلوخ های درشت تر به سطح خاک بیایند و ظرفیت جذب آب را افزایش دهد. (در عمق، خاک نرم و در رو، خاک درشت تر برای جلوگیری از فرسایش خاک، جذب رطوبت بیشتر و کاهش تبخیر آب بر اثر تابش نور خورشید)
  • سیکلوتیلر کلوخ ها را بهتر خرد می کند و کلوخ های کوچکتری پس از آن به جای مانده است. ضمن آنکه سیکلوتیلر خاک پوک تری به جای می گذارد.
  • عمق کاری سیکلوتیلر معمولا بیشتر است و یک عمق مفید و یکنواخت می باشد.
  • داشتن تعداد بلبرینگ، دنده و در کل اجزای متحرک بیشتر در سیکلوتیلر، منجر به افزایش قیمت و هزینه نگهداری آن می شود.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 اظهار نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره بنوان

گروه بازرگانی بنوان یک تیم حرفه ای است که با توجه به اهمیت توسعه مکانیزاسیون در حوزه صنعت ادوات کشاورزی و حاکمیت وضع نابسامان در این حوزه که اغلب ناشی از سوء رفتار برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود جو، که آن هم متاثر از به روز نبودن دانش کشاورزان و عدم رسیدگی کافی مسئولین به این امر مهم می باشد، ورود به عرصه توزیع ادوات کشاورزی کرده است.

بنوان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

در خبرنامه ما عضو شوید

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و تخفیف ها زودتر از دیگران آگاه میشوید.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد