پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

سیستم هیدرولیک تراکتور

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
print
امتیاز این مطلب:
5/5

سیستم هیدرولیک تراکتور

سیستم هیدرولیک تراکتور

در طول سال ها، پیشرفت های انقلابی در زمینه سیستم های کنترل تراکتور ایجاد شده است. این تغییرات در درجه اول به ادغام اختراعات هیدرولیکی مختلف در تریلر، سیستم ترمز، اجرای ساختار کنترل و فرمان برای بهبود عملکرد بهینه این ماشین نسبت داده می شود. جریان و فشار هیدرولیک را می توان به حرکت و نیروهایی ترجمه کرد که ظرفیت تراکتور را برای اجرای وظایفی که اپراتورها نمی توانند به صورت دستی یا فیزیکی انجام دهند، افزایش می دهد. این مقاله یک بحث جامع در مورد هیدرولیک تراکتور ارائه می دهد و مزایای این فناوری خاص را برجسته می کند.  

انواع سیستم های هیدرولیک

دو شکل از سیستم های هیدرولیک وجود دارد: سیستم های باز و بسته. مورد دوم در تجهیزات مدرن مزرعه و ادوات کشاورزی به روز امروزی معمول است. این شامل اکثر مدل های تراکتور می شود. در سیستم بسته در حالت خنثی یا وسط، دریچه مرکزی شیر بسته است این سیستم مانع از جریان روغن از پمپ می شود. این مایع به سمت یک انباره فشار یا آکومولاتور حرکت می کند که معمولاً آن را تحت فشار ذخیره می کند. هنگامی که هیدرولیک در حالت فوق الذکر قرار دارد، شیرها جریان سیال را از طریق مرکز مسدود می کنند. یک پمپ جریان متغیر نیز پس از بسته شدن شیر، کار خود را متوقف می کند و به صورت هرزگرد می چرخد. سازه های هیدرولیکی با سیستم باز معمولاً در اکثر تراکتورهای اولیه و قدیمی استفاده می شد. در حالت خنثی، دریچه‌های مرکز باز این سیستم همه خطوط روغن یا سیال را به مخزن متصل می‌کنند و مستقیماً پمپ را که همیشه در حال کار است دور می‌زنند و جریان ثابت روغن را بدون انباشته شدن فشار تقویت می‌کنند. دریچه‌ها همچنین اجازه می‌دهند تا سیال از مرکز و داخل مخزن در طول این شرایط خاص جریان یابد.

اجزای سیستم هیدرولیک تراکتور

مخزن

روغن هیدرولیک، به ویژه سیال بدون فشار، معمولاً در مخزن ذخیره می شود. معمولاً مخازن به سمت جو تخلیه می‌شوند تا با سطوح متغیر روغن سازگار شوند. دریچه هوا دارای فیلترهایی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار یا خاک به مخزن است. دیواره های فلزی مخزن با بهبود خروج گرما، فرآیند خنک سازی سیال را بهبود می بخشد. کاهش فشار در این ساختار همچنین فضایی را برای هوای محلول یا به دام افتاده برای خروج از سیال هیدرولیک می دهد. یک سطح تماس کافی نیز برای تقویت پراکندگی و خروج گرما ضروری است. به طوری که در بعضی سیستم های به روز، برای مخازن هیدرولیک هم خنک کننده از نوع رادیات روغن قرار داده داده اند. چرا که روغن خیلی داغ می شود در سیستم هیدرولیک و خنک کردن آن برای افزایش بازدهی امری ضروری است. معمولا در تراکتورهای متداول در ایران، از روغن گیربکس به عنوان مخزن هیدرولیک در کنترل ادوات استفاده می شود.

اتصالات و شیلنگ خطوط

اتصالات از نشت روغن از طریق پورت قطعات هیدرولیک جلوگیری می کند. رزوه های لوله مخروطی با استفاده از مخروطی رزوه مقاومتی نر به ماده مانع تراوش می شوند. اجزای سیستم هیدرولیک ترمز معمولاً با استفاده از شیلنگ ها و خطوط به هم متصل می شوند. دومی قطعات ثابت سیستم هیدرولیک را در حالی که شیلنگ ها در حرکت یکپارچه می شوند به هم متصل می کند. اندازه شلنگ یا لوله بسیار مهم است. اگر اندازه و قطر  شیلنگ حداقل و کم باشد، جریان روغن به سرعت افزایش می‌یابد و گرما ایجاد می‌کند و باعث از دست دادن قدرت سیال می‌شود. از طرف دیگر هزینه و زمان برای نصب یک شیلنگ با قطر بزرگ می تواند بسیار زیاد باشد.

سیستم هیدرولیک تراکتور

پمپ ها

پمپ هیدرولیک نقش مهمی در افزایش انتقال سیال از مخزن و به سمت سیستم هیدرولیک ایفا می کند. این فرآیند با ایجاد جهش قابل توجهی در فشار سیال، سطح انرژی سیال را بالا می برد. پمپ تک فاز معمولا دارای یک دبی واحد و یک فشار حداکثر است. این پمپ ها معمولاً به محور PTO یا میل لنگ در یک تراکتور مزرعه متصل می شوند. این پمپ ها اغلب بر روی لودرهای دستی و بیل مکانیکی نصب می شوند. از طرف دیگر، یک پمپ دو مرحله ای ابتدا حجم سیال بالایی را با افزایش حرکات سریع داخل و خارج سیلندر تولید می کند. در صورت وجود هر نوع مقاومت، از یک مجموعه دنده اضافی برای ایجاد فشار بالا برای شکاف و بلند کردن استفاده می شود. با این وجود، حجم سیال در این مرحله به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

شیر و موتور هیدرولیکی

نمونه هایی از شیرهای نصب شده در سیستم هیدرولیک تراکتور شامل شیر کنترل جریان، فشار و جهت است. شیرها با توقف یا ممانعت از جریان مایع یا فشار و کنترل کمیت، فشار و جهت جریان عمل می کنند. موتور در منبع تغذیه پمپ، یعنی سیلندر قرار دارد. سیال با سطوح فشار بالا عمل خود را بر روی پیستون و میله واقع در داخل سیلندر هیدرولیک اعمال می کند. هر حرکت سیلندر قدرت یا فشار سیال را به نیرو یا کار مکانیکی تبدیل می کند. در حالی که پیستون و میله باز می شوند، سطح روغن مخزن کاهش می یابد و هنگامی که این دو دستگاه بسته می شوند، سیال به مخزن باز می گردد.

سیلندر یا جک هیدرولیکی

فشار معمولاً بر روی یک ناحیه از پیستون در جک های تک فشار اعمال می شود. بنابراین، نیروی مکانیکی تنها در یک جهت اتفاق می افتد. در ادامه با باز شدن جک، بار اعمال شده به و هدف مورد نظر انتقال می یابد. در مقابل، فشار ممکن است در هر دو طرف پیستون در جک دو فشار اعمال شود. در نتیجه، کار و اعمال بار در هر دو جهت انجام می شود. انتهای ثابت در سیلندرهای جوش داده شده معمولاً برای افزایش دوام و استحکام برای عملکردهای فشار بالا جوش داده می شود. معمولاً از چهار میله برای نگه داشتن سیلندرهای میله ای در کنار هم استفاده می شود.

سیستم هیدرولیک تراکتور

مزایای سیستم هیدرولیک تراکتور

راه اندازی هیدرولیک تغییرات قابل توجهی را در صنعت کشاورزی به ویژه در مورد نحوه و روش تولید ایجاد کرد. پذیرش این فناوری باعث کاهش قابل توجهی در سطح قدرت دستی یا تلاش مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های مربوط به مزرعه از نظر حیوانات کار و کارگران شده است. تراکتور همچنین با به حداقل رساندن تعداد ساعات کار افراد در مزارع کشاورزی در کاهش خطرات ناشی از صدمات مربوط به مزرعه موثر بوده است. این اختراع همچنین به محدود کردن نرخ توقف در میان عملیات کشاورزی کمک کرده است. علاوه بر این، در ارتقای بهره وری و کارایی شخصی و کلی در طول تمرین بسیار مهم بوده است.

نتیجه

پیشرفت های قابل توجه در مهندسی کشاورزی، به ویژه در هیدرولیک تراکتور، کارایی و کارایی شیوه های مربوط به مزرعه را تحریک کرده است. سیستم هیدرولیک تراکتور دارای اجزای متعددی از جمله مخزن، پمپ و موتور می باشد. هیدرولیک ظرفیت اپراتور تراکتور را برای اجرای وظایفی که مستلزم تلاش قابل توجهی با چرخاندن سوئیچ الکتریکی یا فشار ساده اهرم است، تقویت می کند، که به نوبه خود، مدار هیدرولیک را فعال می کند. کشاورزی معاصر استفاده از هیدرولیک را برای عملیاتی که در ابتدا با ابزارهای مکانیکی کنترل می شد، یکپارچه می کند.

نکات کار با سیستم هیدرولیک تراکتور

برخی از ادوات کشاورزی یک یا چند جک هیدرولیکی دارند. با اتصال این جک ها به خروجی یدکی مقسم تراکتور، می توان با اهرم خروجی یدکی، جک را کنترل کرد. در قسمت داخلی تراکتور نیز یک جک وجود دارد که به وسیله آن می توان ادوات سوار شونده را با بازوهای هیدرولیکی تراکتور از زمین بلند کرد.

جک سیستم هیدرولیک اتصال سه نقطه، بیشتر از نوع یکطرفه است. با حرکت دادن اهرم سوپاپ هیدرولیک، روغن وارد سیلندر مربوط می شود، پیستون را بیرون میراند و بازوها را بالا می برد. وقتی بازوهای هیدرولیک به ارتفاع لازم برسند، به صورت خودکار یا دستی در ارتفاع تنظیم شده می ایستند. با بازکردن مسیرو خروج روغن به وسیله اهرم، ادوات در اثر وزنشان پایین می آیند و روغن از طریق همان مسیر وارد شده به سیلندر خارج می شود. این جک با اهرم روی مقسم کنترل می شود. روغنی که سیستم هیدرولیک تراکتور به کار می رود مشابه روغن موتور است اما غلظت کمتری دارد و مواد مخصوصی به آن اضافه شده است.

سیستم هیدرولیک تراکتور

تراکتور ماشینی است که وسیله آن می توان سایر ماشین ها را راه اندازی کرد. بنابراین سیستم هیدرولیک تراکتور نیز خروجی های ویژه ای برای استفاده از توان هیدرولیک آن دارد. با استفاده از شیلنگ های هیدرولیکی می توان، عملگرهای ماشین های مختلف را به سیستم هیدرولیک تراکتور متصل کرد. علاوه بر این با استفاده از اهرم های هیدرولیک تراکتور می توان ماشین متصل به آ نرا به شکل هیدرولیکی کنترل کرد. روش اتصال ادوات هیدرولیک به تراکتور بدین شکل است که ابتدا دو طرفه یا یک طرفه بودن جک روی ادوات و همچنین مادگی تراکتور، مشخص گردد. برخی از تراکتورها هر دو سیستم ( یکطرفه و دو طرفه) را دارند و برخی دیگر به صورت یک طرفه یا دو طرفه قابل تنظیم هستند، معمولا سوپاپی روی بدنه، وضعیت مورد نظر را تعیین می کند. اتصال ادوات را با توجه به گروه ادوات و تراکتور و متناسب با ظرفیت بالای سیستم هیدرولیک انجام می دهند.

اگر خروجی یدکی مقسم تراکتور دوطرفه و جک ادوات یکطرفه است، کنترل کنید که کدام کوپلینگ واحد اتصال تراکتور را باید مورد استفاده قرار دهید. زمان اتصال جک های دو طرفه، سرشیلنگی باید به طور مناسب به جفت خود در تراکتور متصل شوند. اگر چه آنها بدون توجه به نحوه اتصال نیز کار می کنند، ولی در صورت اتصال اشتباه، عمل اهرم کنترل وارونه خواهد شد. در برخی از سیستم ها شیلنگ در صورت وارونه بسته شدن کار نخواهند کرد. با مراجعه به دفترچه راهنما از نحوه اتصال صحیح آگاه شوید و برای اتصال سریع روی مادگی تراکتور و شیلنگ جک هیدرولیکی را علامت گذاری کنید.

اگر علامت وجود نداشت شیلنگ را متصل کنید، اهرم هیدرولیک را حرکت دهید و با کنترل کردن مسیر حرکن اهرم، از عمل درست آن روی ادوات مطمئن شوید. اگر عمل عکس انجام گرفت، محل اتصالات را عوضص کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 اظهار نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره بنوان

گروه بازرگانی بنوان یک تیم حرفه ای است که با توجه به اهمیت توسعه مکانیزاسیون در حوزه صنعت ادوات کشاورزی و حاکمیت وضع نابسامان در این حوزه که اغلب ناشی از سوء رفتار برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود جو، که آن هم متاثر از به روز نبودن دانش کشاورزان و عدم رسیدگی کافی مسئولین به این امر مهم می باشد، ورود به عرصه توزیع ادوات کشاورزی کرده است.

بنوان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

در خبرنامه ما عضو شوید

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و تخفیف ها زودتر از دیگران آگاه میشوید.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد