کشاورزی عمودی چیست؟
بر کسی پوشیده نیست که آینده کشاورزی نگران کننده است و نیاز به تغییر دارد. به طور کلی، جمعیت حدود 1 درصد در سال رشد می کند، حتی در برخی کشورها سریعتر. با گذشت زمان، تغذیه این جمعیت رو به رشد مطمئناً یک چالش خواهد بود. علاوه بر این، شیوههای کشاورزی فعلی و سابق بهطور باورنکردنی برای کره زمین مضر هستند. کشاورزی به عنوان عامل محرک در تغییرات آب و هوایی، جنگل زدایی و تخریب خاک مطرح شده است. مشکل آنقدر مهم است که ما در 40 سال گذشته یک سوم زمین های قابل کشت خود را در سطح جهان از دست داده ایم.
ما باید راه های بهتری برای تولید غذا برای نسل های آینده پیدا کنیم. خوشبختانه، فناوری جدید کشاورزی، مانند کشاورزی عمودی، راهی عالی برای مقابله با این چالش ها و تولید مواد غذایی مورد نیاز برای نسل های آینده ارائه می دهد.
کشاورزی عمودی چیست؟
کشاورزی عمودی دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد: کشاورزی روی سطوح عمودی به جای کشاورزی سنتی و افقی. کشاورزان با استفاده از لایههایی که به صورت عمودی روی هم چیده شدهاند، میتوانند غذای بسیار بیشتری را در همان مقدار زمین (یا حتی کمتر) تولید کنند.
اغلب این لایهها در ساختمانهایی مانند آسمانخراشها، در انبارها یا کانتینرهای حمل و نقل، گلخانهها، یا در فضاهایی قرار میگیرند که در غیر این صورت برای کشاورزی مناسب نیستند و یا امکان کشت افقی را ندارند و یا کشت عمودی به صرفه تر است.
با این حال کشاورزی عمودی بسیار بیشتر از چیدن گیاهان و امید به بهترین ها است. این تمرین به کنترل مصنوعی دما، نور، آب و رطوبت نیاز دارد. اگر تعادل ظریف حفظ نشود، ممکن است در صورت خشکسالی یا سیل، کل محصول را مانند مزرعه سنتی از دست بدهید.
تاریخچه کشاورزی عمودی
بهویژه با در نظر گرفتن شرکتهای کشاورزی عمودی که امروزه در حال ظهور هستند، تصور کشاورزی عمودی به عنوان یک مفهوم جدید آسان است. اما ایده های پشت این عمل به هزاره ها قبل برمی گردد. اولین نمونه از کشاورزی عمودی که امروزه شناخته شده است مربوط به باغ های معلق بابلی در حدود 2500 سال پیش است.
حتی کشاورزی هیدروپونیک کاملاً جدید نیست. حدود هزار سال پیش، آزتکها نسخهای از این عمل به نام چینامپا را با پرورش گیاهان خود روی قایقهای شناور بر فراز رودخانهها و دریاچهها توسعه دادند.
شکل پیشرفته تری از کشاورزی عمودی از نظر فنی در دهه 1600 ظاهر شد. کشاورزان فرانسوی و هلندی راههایی را برای پرورش میوههایی با آب و هوای گرمتر در مقابل دیوارههای سنگی که گرما را در خود نگه میدارند، ایجاد کردند و ریزاقلیم خود را ایجاد کردند.
کشاورزی عمودی چگونه است؟
کشاورزی عمودی ممکن است به بسیاری از چالشهای کشاورزی پاسخ دهد، مانند فراهم کردن غذای بیشتر در زمینهای کمتر و انجام این کار به صورت پایدار. اما مزارع عمودی دقیقاً چگونه کار می کنند؟
چندین مدل کشاورزی عمودی موجود است، از باغهای پاسیو که در پالتهای قدیمی ساخته شدهاند تا انبارهایی با سینیهای انباشته و گلخانههایی که برای کل جوامع غذا تولید میکنند.
فنآوری کشاورزی عمودی هیدروپونیک به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا محصولات را در مکانهای گیاهی روی هم در ساختارهای برجمانند کشت کنند. این برجهای ثبت اختراع، سیستمهای هیدروپونیک هستند که برای تولید میکرو اقلیم عالی طراحی شدهاند و کشاورزان را قادر میسازد محصولات خود را در تمام طول سال رشد دهند.
هیدروپونیک عمودی ما به گونه ای طراحی شده است که محصولات کشاورزی را به نور طبیعی خورشید دسترسی داشته باشند تا با اتلاف کمتر زمین، آب و انرژی رشد کنند. و پیشرفته ترین سیستم پایدار به شما امکان می دهد تمام جنبه های مزرعه خود را کنترل کنید. این شامل ابزارهای تولیدی می شود که به شما کمک می کند چرخه های محصول را بهینه کنید و بازدهی زیادی را برای رفع نیازهای خود تولید کنید.
مزایای کشاورزی عمودی
کشاورزی عمودی مزایای زیادی دارد، با این مدل حداکثر خروجی را با کمترین تأثیر زیست محیطی و فضای بسیار کمتر مورد نیاز ارائه می دهد. با وجود منابعی که در بالاترین سطح قرار دارند، حفظ تولید مواد غذایی با استفاده از روش های سنتی به طور فزاینده ای دشوار خواهد شد.
از آب و فضای کمتر استفاده کنید
با تکنیک های کشاورزی عمودی؛ کشاورزان می توانند 98 درصد آب کمتر و 99 درصد زمین کمتر استفاده کنند. آنها می توانند محصولی 240 برابر مزارع سنتی را از طریق کشت در تمام طول سال یا برداشت دائمی تولید کنند. حتی تمام تولیدات به جای لامپ های LED از خورشید تغذیه می شود، بنابراین این محصولات به سوخت های فسیلی یا دیگر منابع انرژی کمتر ایده آل، متکی نیستند.
تا سال 2050، حدود 80 درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی خواهند کرد. این ساختار جمعیتی به معنای تقاضای بیشتر برای غذا در مناطقی است که دسترسی به زمین سخت ترین شرط است. در این مراکز بزرگ شهری، کشاورزی عمودی راهی برای پاسخگویی به این تقاضای فزاینده برای غذا بدون نیاز به مزارع وسیع ارائه می دهد.
افزایش تولید در تمام سال
کشاورزی عمودی همچنین باعث افزایش تولید کلی و تولید ثابت در طول سال می شود. دورانی که برخی از میوه ها و سبزیجات فقط به صورت فصلی در دسترس بودند، گذشته است. در عوض، مزارع عمودی می توانند انواع محصولات را در تمام طول سال با وابستگی کمی به آب و هوا جغرافیایی تولید کنند.
محیط کنترل شده کشاورزی (CEA) اثرات زیست محیطی را حذف می کند
کشاورزی عمودی داخل فضای بسته اغلب شامل عملی به نام کشاورزی محیطی کنترل شده یا CEA است. CEA شامل مجموعهای از فناوریها است که حول فراهم کردن شرایط بهینه برای گیاهان طراحی شدهاند. عواملی مانند دما، روشنایی و رطوبت را کنترل می کند تا به کشاورزان اجازه دهد گیاهانی را پرورش دهند که در شرایط آب و هوایی بیرون و در فضای باز امکان پذیر نیست.
چندین مزیت برای راه اندازی CEA وجود دارد. CEA می تواند به طور قابل توجهی خطرات شغلی مرتبط با کشاورزی سنتی را کاهش دهد. کشاورزی در فضای محصور اجازه دسترسی به حیات وحش را نمی دهد و تضاد بین کشاورزان و گونه های بومی را از بین می برد. کشاورزان را در معرض خطرات و بیماری هایی مانند مالاریا، مواد شیمیایی سمی و سایر چالش های تهدید کننده محصول قرار نمی دهد. و بدون رواناب شیمیایی خطرناک، جوامع مجاور مزرعه نیز محافظت می شوند.
تولید غذا در شرایط بیابانی
در نهایت، مزارع عمودی می توانند مشکل فزاینده بیابان های غذایی را در مناطق پرجمعیت که دسترسی به غذاهای تازه مانند میوه ها و سبزیجات ندارند، حل کنند. از آنجایی که مزارع عمودی را میتوان با فضایی کوچک ساخت و حتی میتوان آنها را در ساختمانها و پشت بامهای موجود ادغام کرد، کشاورزی عمودی قبلاً شروع به تولید واحدهای غذایی در جایی که حتی بیابانی بوده، انجام شده است. این روش، غذای سالمی را فراهم می کند که قبلاً فقط گزینه های ناسالم در دسترس داشتند. از آنجایی که به یک فرآیند حمل و نقل و انبارداری طولانی نیاز ندارد، همچنین می تواند غذای مقرون به صرفه و مغذی برای خانواده های کم درآمد تولید کند.
زمین های زراعی کاهش یافته است
با توجه به فرسایش و آلودگی زمین های زراعی که به سرعت ایجاد شده است، ما به سمت یک بحران پیش می رویم. ما باید راه هایی برای تولید غذای سالم پیدا کنیم بدون اینکه نیاز به هکتارها خاک سطحی داشته باشیم. کشاورزی عمودی می تواند با کشاورزی به سمت بالا و نه به سمت بیرون به این راه حل کمک کند. از آنجایی که بسیاری از مزارع عمودی در گلخانه ها یا سازه های دیگر قرار دارند، می توان آنها را تقریباً در هر مکانی ساخت – در مراکز شهری پرجمعیت، روی پشت بام ها و داخل انبارها، یا حتی در مناطق فرسوده که در آن محصولات کشاورزی سنتی دیگر نمی توانند رشد کنند.
امنیت غذایی
خطرات مواد غذایی یک اتفاق رایج است. ما همیشه در مورد محصولات آلوده یا سایر عوامل بیماری زا می شنویم. کشاورزی عمودی با نظارت و کنترل دقیق محیط اطراف گیاهان، ایجاد شرایط نزدیک آزمایشگاهی و جلوگیری از بیماری های کشاورزی، عملاً این مشکل را برطرف می کند. در چنین محیطی احتمال ورود آلاینده ها به مراتب کمتر است.
آیا مزارع عمودی می توانند جهان را تغذیه کنند؟
کشاورزی عمودی یک گزینه شگفت انگیز برای حل بسیاری از مشکلات کشاورزی امروز است، اما راه حل کاملی نیست. برخی از محصولات به سادگی در چنین پیکربندی به خوبی رشد نخواهند کرد و همیشه نیاز به روش های دیگر رشد وجود خواهد داشت. با این حال، مزارع عمودی می توانند با اجازه دادن به تولیدکنندگان برای تولید غذاهای سالم و تازه در مناطقی که تولید غذای کمی دارند، به تغذیه جهان کمک کنند. آنها می توانند راه هایی را به کشاورزان ارائه دهند تا بدون نگرانی از تأثیرات تغییرات آب و هوایی، محصولات زراعی تولید کنند، زیرا سیستم های کنترل کننده عوامل محیطی برای هر آب و هوای مورد نیاز گیاهان پاسخگو هستند. آنها می توانند غذای بیشتری را در فضای کمتری پرورش دهند و به ما این امکان را می دهد که به تغذیه جمعیت رو به رشد ادامه دهیم.