پشتیبانی آنلاین
۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲+
پشتیبانی آنلاین

  +۹۸۹۱۵۴۶۰۲۰۲۲

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
print
امتیاز این مطلب:
5/5

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک

پمپ در یک سیستم هیدرولیک چقدر اهمیت دارد؟ بدون شک، هنگامی که جریان سیال با فشار بالا وجود دارد، آن سیستم هیدرولیک دارای یک پمپ خواهد بود. تقریباً هر سیستم هیدرولیک بزرگ، متوسط یا کوچک، سیال ذخیره شده در مخزن را با یک پمپ هیدرولیک تحت فشار قرار می دهد و آن را به سایر اجزای سیستم هیدرولیک منتقل می کند. یعنی یک پمپ هیدرولیک برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک مهم است. آسیب های کوچک به این پمپ های هیدرولیک بر عملکرد و راندمان سیستم هیدرولیک تأثیر منفی خواهد داشت. بنابراین، تعمیر و نگهداری مناسب برای پمپ هیدرولیک مورد نیاز است. در غیر این صورت صدمات پرهزینه و غیرقابل تعمیری به سیستم هیدرولیک شما وارد می شود.
همچنین در صورت نگهداری مناسب، احتمال خرابی پمپ هیدرولیک وجود دارد. اما، می توان شدت آسیب را به حداقل رساند. به طور مثال اگر برای پمپ هیدرولیک 9 پیستون هنری ساده شما مشکلی ایجاد شود و با تجربه ای که در صنعت هیدرولیک دارید، آن را به عنوان آسیب جزئی تشخیص داده اید. بنابراین می توان امید داشت که تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک توسط خودتان بدون نیاز به تعمیرکار حرفه ای انجام می شود البته تأکید می شود تنها در صورت داشتن تجربه و دانش کافی در پمپ های هیدرولیک این کار را انجام دهید.

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک

انواع مختلفی از پمپ های هیدرولیک در بازار موجود است که کاربرد و ساخت آنها متفاوت است. بحث در مورد نکات تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک برای همه این انواع عملی نیست. بنابراین، برخی از خرابی های رایج پمپ هیدرولیک، نکات مورد نیاز برای سرویس و نگهداری پمپ ها، علل و نکات تعمیر پمپ هیدرولیک در ادامه مورد بحث قرار گرفته است.

قبل از جداسازی یا تعمیر مستقیم پمپ خود، لازم است سیستم هیدرولیک و نحوه کارکرد را بررسی کرده و علت اصلی آن خرابی را درک کنید. برای بازرسی باید موارد زیر را بررسی کنید.

  • نوع پمپ و مشخصات آن، به طور مثال پمپ هیدرولیک 6 پیستون هنری ساده می باشد یا مربوط به تولید شرکت دیگری است؟
  • علائم پمپ قبل از خرابی چیست؟
  • چه زمانی روغن برای آخرین بار پر شد؟
  • نوع روغن پر شده و سازگاری آن؟
  • سابقه تعمیر و نگهداری قبلی و موارد دیگر.

علائم رایج خرابی پمپ هیدرولیک صداهای بلند، دمای بالای روغن و پمپ کند یا ناکارآمد است. چگونه پمپ های هیدرولیک را که نشان دهنده این علائم خرابی هستند تعمیر کنیم؟ علل و راه حل هر یک از این خرابی پمپ هیدرولیک در زیر ذکر شده است.

وقتی که پمپ هیدرولیک صدا می کند.

یکی از مزایای عمده سیستم هیدرولیک عملکرد نسبتاً بی صداتر آن است. بنابراین، سر و صدای پمپ هیدرولیک یا هر جزء دیگر سیستم به راحتی قابل شناسایی است. دلایل پمپ هیدرولیک پر سر و صدا، عبارتند از کاویتاسیون، هوادهی، ناهماهنگی کوپلینگ، و پمپ فرسوده یا آسیب دیده. کاویتاسیون تشکیل حباب های گاز است و این مسئله را می توان با تمیز کردن یا تعویض اجزای فیلتراسیون یا با تعویض سیال هیدرولیک برطرف کرد. به طور مشابه، هوادهی، هوای محبوس شده در سیال هیدرولیک است و راه های رفع آن عبارتند از خروج هوا از سیستم، سفت کردن اتصالات نشتی، تعویض آب بند، پر کردن مخزن هیدرولیک تا سطح مورد نیاز و غیره. تنها راه حل برای پمپ فرسوده یا آسیب دیده، تعویض آن است. دقت کنید که پمپ با همان مشخصات جایگزین شود، به طور مثال اگر پمپ قبلی، پمپ هیدرولیک 9 پیستون تقویتی هنری بوده، دقیقا همان پمپ جایگزین شود.

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک..

پمپ بیش از حد گرم می شود.

گرمای بیش از حد در پمپ بر ویسکوزیته سیال یا روغن تأثیر می گذارد و باعث سایش اجزای سیستم می شود. علل داغ شدن بیش از حد پمپ شامل کاویتاسیون، هوادهی، بار بیش از حد، پمپ فرسوده/آسیب دیده و غیره است. ما قبلاً در بخش بالا در مورد راه حل های کاویتاسیون، هوادهی و پمپ فرسوده/آسیب دیده صحبت کرده ایم. برای غلبه بر مسائل مربوط به بار بیش از حد، اپراتور باید ظرفیت بار کاری آن پمپ را درک کند. همچنین می توان با نصب گیج فشار و با تنظیم فشار مشکل گرمای بیش از حد را برطرف کرد.

پمپ کند یا ناکارآمد است

راندمان پمپ هیدرولیک برای هر سیستم هیدرولیک مهم است. پمپ نقش کلیدی در تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیکی دارد. یکی از ویژگی های مهم پمپ هیدرولیک 9 پیستون 95 لیتر هنری سرعت بالای آن با توجه به دبی می باشد، حال اگر سرعت کاری عملگر کم است، این به معنی وجود مشکل است. برخی از دلایل مهم غیر از آنچه در بالا ذکر کردیم عبارتند از: سطح روغن پایین، ویسکوزیته پایین روغن، گیرکردن اجزای داخلی و غیره. راه حل برای حل مشکلات مربوط به سیال هیدرولیک جایگزینی روغن هیدرولیک یا پر کردن آن به میزان لازم است. گیرکردن اجزای داخلی (پیستون / سوپاپ) باعث ایجاد مشکل در حرکت می شود. این می تواند در نتیجه خوردگی، سیالات بسیار ویسکوز، آلاینده ها و غیره باشد. بیشتر نکات ذکر شده در بالا فقط پس از جداسازی پمپ هیدرولیک قابل اجرا هستند. بازسازی پمپ هیدرولیک شامل افزودن قطعات جدید یا مونتاژ مجدد اجزای موجود است. دقت کنید که هر گونه خطا در بازسازی این پمپ هیدرولیک می تواند سیستم را برای همیشه غیرفعال کند.

 

نگهداری و سرویس پمپ های هیدرولیک

سیستم های هیدرولیک در بسیاری از عملیات های تولیدی و صنعتی رایج هستند. این سیستم ها به بلند کردن بارهای سنگین و پرس کردن قطعات کمک می کند که به صرفه جویی در زمان، ارتقای ایمنی و تکمیل سریع و کارآمد وظایف منجر می شود.
در حالی که همه می‌خواهند تجهیزاتشان دوام بیاورد، ماشین‌آلات در نهایت خراب می‌شوند، شروع به انباشته شدن هزینه‌های تعمیرات می کنند و در نهایت به دنبال تعویض هستند. با این حال، تعمیر و نگهداری مناسب می تواند پمپ شما را در بهترین شرایط کار نگه دارد، بنابراین می تواند برای مدت طولانی فعال بماند.

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک

چند نکته را باید برای نگهداری از پمپ ها و عمر طولانی تر آنها در نظر داشته باشید.

  • به برنامه تعمیر و نگهداری پایبند باشید.

اول از همه، یک برنامه تعمیر و نگهداری کارآمد برای پمپ هیدرولیک خود داشته باشید. تعمیر و نگهداری منظم به شما این امکان را می دهد که هر مشکلی را قبل از وقوع شناسایی کرده و اقدامی انجام دهید. منتظر نمانید تا پمپ از کار بیفتد تا به آن توجه کافی نشان دهید. با بازرسی منظم دستگاه و رفع هر مشکلی که مشاهده می کنید از تعمیرات پرهزینه خودداری کنید.

  • روغن هیدرولیک را بعد از مدتی عوض کنید.

به تعداد ساعاتی که پمپ کار کرده است توجه داشته باشید تا بدانید چه زمانی باید سطح سیال در مخزن را بررسی کنید. بدون میزان مناسب سیال در مخزن، پمپ فشار کافی برای انجام کار ایجاد نمی کند. به عنوان مثال، با سطح روغن پایین، سیستم هوا را می کشد و باعث حفره شدن پمپ و کاهش فشار سیستم می شود. اطمینان حاصل کنید که به برنامه تغییر روغن هیدرولیک که سازندگان پمپ ارائه می کنند پایبند هستید.

همچنین مطمئن شوید که از نوع صحیح سیال هیدرولیک برای پمپ خود استفاده می کنید. شما می خواهید از نوعی روغن استفاده کنید که کارایی پمپ را بهبود می بخشد. همچنین تمیزی روغن را نیز در نظر بگیرید، زیرا نقش اساسی در افزایش عمر پمپ و سایر اجزای حیاتی مانند واشر و آب بندی دارد. روغن هیدرولیک مناسب برای پمپ های پیستونی، 10 هیدرولیک می باشد.

  • صافی مکش یا فیلتر را تمیز کنید.

یک صافی مکش در مخزن پمپ هیدرولیک قرار دارد. صافی مکش یک جزء مهم پمپ هیدرولیک است و پمپ را از ناخالصی های روغن از پمپ حفظ می کند. به دلیل نقش مهمی که دارد، آن را مرتب تمیز کنید. در صورت کثیف بودن افت فشار در مدار هیدرولیک ایجاد می کند. حتما چک کنید که کثیف یا پاره نشود.

  • فیلتر روغن را عوض کنید.

ممکن است با بازرسی چشمی مایع هیدرولیک آلاینده ها را شناسایی نکنید. فیلترها به طور موثر تمام ذرات موجود در روغن را حذف می کنند، بنابراین آنها را طبق برنامه تعویض کنید. در صورت لزوم کاسه فیلتر را نیز تمیز کنید.

یک سیستم فیلتراسیون روغن تضمین می کند که فقط روغن تمیز برای پمپ شما در دسترس است. همیشه نشانگر مسدود شدن فیلتر روغن را بررسی کنید تا ببینید آیا فیلتر مسدود شده است یا خیر.

تعمیرات و نگهداری پمپ های هیدرولیک--

  • شیلنگ و اتصالات شیلنگ را بررسی کنید.

به طور معمول اتصالات لوله و سیستم های شلنگ را بررسی کنید. آسیب به شیلنگ ها می تواند جریان سیال را مختل کند یا باعث نشت فشار شود. همچنین، موانع داخلی را که می تواند شلنگ را مسدود کند، بررسی کنید. فراموش نکنید که کوپلرها، اتصالات و لوله ها را بررسی کنید. اتصالات باید کمی شل باشد و لوله ها نباید زنگ زده باشند. نشتی می تواند باعث گرم شدن بیش از حد سیستم یا مصرف روغن اضافی شود، بنابراین برای جلوگیری از نشتی در سیستم هیدرولیک تمام تلاش خود را انجام دهید.

  • موتور محرک الکتریکی را بررسی کنید.

یک دماسنج اگر در اختیار داشته باشید به شما کمک می کند تا هرگونه مشکل داغ شدن بیش از حد موتور محرک الکتریکی را بررسی کنید. نقاط داغ روی بلبرینگ روتور یا محفظه پمپ را بررسی کنید. برای جلوگیری از آسیب طولانی به تجهیزات، باید به طور مرتب این مناطق را سرویس کنید.

همچنین از دماسنج برای بررسی دمای شیرهای هیدرولیک استفاده کنید. اگر دما از 150 درجه بیشتر شود، این نشانه چسبیدن شیر است. کولر روغن و مخزن روغن را به دقت کنترل کنید تا علائم داغ شدن بیش از حد وجود داشته باشد.

یکی از کاربرد های مهم پمپ های هیدرولیک، در کشاورزی می باشد. انواع پمپ های هیدورلیک پیستونی مثل پمپ هیدرولیک 6 پیستون تقویتی هنری در بین ماشین های کشاورزی تراکتور، کمباین و ادواتی مثل بیل های لودری استفاده می شود. یکی از تنظیمات در مورد پمپ های هیدرولیک در تراکتور می باشد که در ادامه بدان اشاره می شود. بعضی اوقات اهرم های هیدرولیک در وضعیت تریلی قرار می گیرند و شما متوجه نمی شوید. اگر این اتفاق بیفتد پمپ هیدرولیک شما مدام درگیر می ماند و حتی جک ها و شیلنگ ها هم زیر بار می روند. زمانی که تریلی وصل نیست به تراکتور و شیلنگی به خروجی های هیدرولیک متصل نیست، پمپ تراکتور شما مدام زیر فشار می ماند و این موضوع باعث می شود، اورینگ ها پاره بشوند، مهره ها قفل کنند و رینگ ها بشکنند. اما نشان های این مشکل چه چیز می باشد؟ و اپراتور تراکتور چطور می تواند از این مشکل آگاه شود؟ یکی از نشانه ها آن است که از داخل گیربکس صدای تق تق می آید، یا اینکه شیلنگ های هیدرولیک دارای نشتی هستند و حتی صدای تراکتور عوض می شود و احساس می شود که تراکتور زیر بار و فشار است. برای تنظیم و رفع این مشکل باید پیچ های محدود کننده حرکت اهرم های هیدرولیک را باز کرده و اهرم ها را تا آخر بالا بیاوریم تا زمانی که بازوهای هیدورلیک به انتهای حرکت خود برسند. در این هنگام کمی اهرم ها را پایین آورده تا جک های هیدرولیک مربوط به بازوها از زیر فشار و پمپ هیدورلیک تراکتور مربوط به گیربکس از زیر فشار خارج شوند و سپس مجدد پیچ های محدودکننده اهرم های هیدرولیک را سفت می کنیم تا بازه حرکتی اهرم ها مشخص بشود و این مشکل یعنی زیر بار رفتن بی هدف پمپ و جک ها حل بشود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 اظهار نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره بنوان

گروه بازرگانی بنوان یک تیم حرفه ای است که با توجه به اهمیت توسعه مکانیزاسیون در حوزه صنعت ادوات کشاورزی و حاکمیت وضع نابسامان در این حوزه که اغلب ناشی از سوء رفتار برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان سود جو، که آن هم متاثر از به روز نبودن دانش کشاورزان و عدم رسیدگی کافی مسئولین به این امر مهم می باشد، ورود به عرصه توزیع ادوات کشاورزی کرده است.

بنوان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

آخرین مقالات

در خبرنامه ما عضو شوید

با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و تخفیف ها زودتر از دیگران آگاه میشوید.

سبد خرید
Facebook Email Instagram YouTube Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد